Убиство и самоубиство и во Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
ама не велам да им се скрати, туку нека ја споменат, нека информираат се што си треба, само да не е ударна вест
така кон крајот на вестите нека кажат за црната хроника во земјава и светов и готово
и да не се објавеше веста никому ништо, сега не ќе бевме сите толку ужаснати од овие случувања, не ќе дознаевме и готово,

те разбирам што толку се интересираш зошто си новинар и ги браниш вашите права, и јас немам лично против новинарите, но треба да се има осет дека тие вести можат да влијаат негативно врз психопатите
Од кај бе ваков ум се наоѓа, работа на новинарот која е? на телевизијата која е? ај сеа мрак, темница само платена политичка програма... еее коментариве веќе вриштат

Од кај бе ваков ум се наоѓа, работа на новинарот која е? на телевизијата која е? ај сеа мрак, темница само платена политичка програма... еее коментариве веќе вриштат
??????
работата на новинарот и телевизијата е да земаат плата, да им се гледа телевизијата, да им се чита весникот (а не обрнуваат внимание како тоа ќе влијае врз одредени категории граѓани кои го читаат тоа)
од муабетов јас заклучив дека ти со душа чекаш да слушниш ваква вест,
значи ќе биде "мрак" ако новинарите решат да не објавуваат вакви работи во Вестите, а ако зборуваат само за политичките, економските случувања во земјата и светот, би било досадно а?

ама не велам да им се скрати, туку нека ја споменат, нека информираат се што си треба, само да не е ударна вест
така кон крајот на вестите нека кажат за црната хроника во земјава и светов и готово
и да не се објавеше веста никому ништо, сега не ќе бевме сите толку ужаснати од овие случувања, не ќе дознаевме и готово,

те разбирам што толку се интересираш зошто си новинар и ги браниш вашите права, и јас немам лично против новинарите, но треба да се има осет дека тие вести можат да влијаат негативно врз психопатите

Психопатите по некоја си моја логика треба во лудница да се па и да сакаат не можат да копираат кога ќе видат.
А за ужасната и треба да бидеш, за да знаеш друг пат да не почнуваш врска или уште полошо да се муваш со некој вчера што си го сретнала(не мислам башна тебе ,атака е зборот),а ова е и те како застапено кај нас, а не велам дека така било во овој случај.
Жалосно што се случи ама треба нашите македонски јебачици да слушаат вакви работи за да им текне што прават.

??????
работата на новинарот и телевизијата е да земаат плата, да им се гледа телевизијата, да им се чита весникот (а не обрнуваат внимание како тоа ќе влијае врз одредени категории граѓани кои го читаат тоа)
значи ќе биде "мрак" ако новинарите решат да не објавуваат вакви работи во Вестите, а ако зборуваат само за политичките, економските случувања во земјата и светот, би било досадно а?
Девојко јас нит слушам вести нит ме интереират, само кајганава ја листам... а ниту една од тие вести шо еве и тука сум ги слушнал не ме привлекле и не ми дале мотив да убијам некого, даукрадам ил било шо, дај немој на сила да се прајш то шо не си ...

Вестите се за објавување и обзнанување на новостите што се случуваат и има категории .... економија, политика, хроника, спорт дрн дрн дрн ... е сеа немојш само розово да ти е, реалноста е сурова, коолку побргу ја прифатиш подобро за тебе....

Ти како викаш, CNN да го преќутеше рушењето на кулите близначки на 11 септември 2001 и смртта на илјадници луѓе, и да го ставеше како информација на крајот на вестите за да спречеше утре на некој да му текне да киднапира авион и да го збрца во некоја зграда...

Или македонските медиуми да не известуваа за конфликтот 2001, и утре секој историчар да може да шпекулира со податоци за тоа што всушност се случувало...

Што се однесува до психопатите... не верувам дека чекаат вестите негативно да влијаат врз нив, со самотото тоа што се психопати не мора никој да влијае, такви си се тие...

??????
Најголемиот дел од луѓето со душа чека да слушне дека Калиопи нема да пее во Македонија поради што некој ја исвиркал, Фрчко истепал жена на паркинг, некоја тетка ја истепала она шо водит емисии за животни, некој чичко го убил со секира својот комшија поради шо му влегол во неговата нива орајќи...

Така всушност се продава Вест, и колку за информација е на врвот на тиражи и продажба во државава... :smir:

Леле секој ден слушам на вести се има некои убиства што се случува,што им е на луѓето ццц

значи вие тотално не ме сфативте која ми беше мислата од сето ова

1. уште во вториот пост јасно наведов кои настани не треба да се објавуваат како УДАРНА вест- убиства, самоубиства, а посебно педофилија и силувања, така да тоа со нападите на 11 октомври, војната од 2001 воопшто не помислив да ја сместам во таа група на настани (тоа се сепак важни политички настани кои се од историска важност и треба и мора да се објавуваат како ударни настани во вестите) Тоа ударна повеќе пати го потенцирам за да сфатите дека не сум целосно тие настани да се бојкотираат од вестите, туку да не се толку ФАМОЗНО, БОМБАСТИЧНО објавуваат
  2. причината за тоа е што луѓето со слаба психа(многу пати го потенцирав тоа) можат да се мотивираат да направат такви злосторства гледајќи го тоа на вести- и незнам што сите кажувате- "ако го гледам тоа не значи дека утре ќе го направам". Уште еднаш напоменувам, не се работи за мене, тебе или некој друг на форумов, се работи за оние неоформени личности кои малку им фали да го направат силување, педофилија, инцест или убиство

Девојко јас нит слушам вести нит ме интереират, само кајганава ја листам... а ниту една од тие вести шо еве и тука сум ги слушнал не ме привлекле и не ми дале мотив да убијам некого, даукрадам ил било шо, дај немој на сила да се прајш то шо не си ...

Вестите се за објавување и обзнанување на новостите што се случуваат и има категории .... економија, политика, хроника, спорт дрн дрн дрн ... е сеа немојш само розово да ти е, реалноста е сурова, коолку побргу ја прифатиш подобро за тебе....
верувај не сум вчерашна, знам за што служат вестите и зошто објавуваат, која е целта на новинарите
ако не знаеш што е целта на дискусијава што ја наметнав не мораше да се мешаш и не мораше да имаш таков речник кон мене
јас многу пати потенцирав што е поентата на муабетот, па ако не можеш или не сакаш да ме сфатиш, тогаш тоа е твој проблем

Што е работава бе луѓе, секој ден убиства и самоубиства:nesum:

Темава е расправање за медиумите или за убиството во Охрид.. Ја познавав жената и беше добра а зашто тргнала по тие патишна на прељуба,не е јасно...се имаше..кутри деца,им нанесе срам..а ептен е жалосно што замина на тој начин. сепак нека и е лесна земјата! RIP!

Jas da bev kako policijata ke gi ostavev taka da lezat na plaza edna nedela i nikoj
da ne smee da gi trgne, ebati glupacite ako ne znaete kako se eba bez obvrski togas
ne vleguvajte vo takvi igri da nosite stresovi na familijata.

Jas da bev kako policijata ke gi ostavev taka da lezat na plaza edna nedela i nikoj
da ne smee da gi trgne, ebati glupacite ako ne znaete kako se eba bez obvrski togas
ne vleguvajte vo takvi igri da nosite stresovi na familijata.

:pos2::pos2:

Стварно бе што прават луѓево.Во рок од два дена отидоа 4 животи заради љубовни "врски".

Ни криви ни должни, децата на убиената ќе страдаат, Жално :nesum:

Темава е расправање за медиумите или за убиството во Охрид.. Ја познавав жената и беше добра а зашто тргнала по тие патишна на прељуба,не е јасно...се имаше..кутри деца,им нанесе срам..а ептен е жалосно што замина на тој начин. сепак нека и е лесна земјата! RIP!
Колку деца, колкави...?

Лелелел овој убиецов го знам.Лично ми ги подпиша документите за пракса во Хотел Дрим-Струга пред 2-3 г.Последниве години беше на работа во Америка.Многу мирен и весел човек,барем пред да појдит во Америка...:tapp::nesvest:

ТЕМОВ ПРЕД УБИСТВОТО ГОВОРЕЛ НА ПРЕС

temov170309m.jpg

Зоран Темоски денес зборуваше на прес конференција на НСДП на која ја даде следната изјава

-Туризмот неможе да се развива без воведување на еден од светските брендови на хотели.Според мојата проценка на работа во Корпорацијата на ,,Хилтон,, хотелите, и можнотите за развојот на туризмот во Охрид, мислам дека влезот на оваа светска хотелска организација кај нас,би го развила туризмот во Републикава не за 50 туку за 100 години, и тоа за период од шест месеци.Со неговото доаѓање во Охрид, би се отовроиле уште 2о хотели.
Тој на пресот се обрати како менаџер на хотелите Хилтон во Америка.

извор

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom