Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
не велам дека ќе се средит, туку дека ќе се намалит баремАу да, ако го напрајме ова и се ќе се средит...
Имаше и убави вести вчера... зш не му текнало да копират некоја од нив, зш токму оваа?
не велам дека ќе се средит, туку дека ќе се намалит барем
факт е дека овие настани во земјава и светов зедоа огромен размер последниве неколку години, и секако како прва причина го сметам психолошкото растројство на извршителот, но сметам дека медиумите имаат ИНДИРЕКТНО влијание
Кога мислам на медиумите мислам само на ТВ вестите, за весниците, интернетот не се бунам, тоа им е работа да го објавуваат ( да не сфатиш дека имам нешто лично кон тебе како новинар:smir
Вестите според мене треба да информираат за внатрешната и надворешната политика на земјата, настаните во светот, и евентуално ваквите настани (убиства, самоубиства, педофилија, силувања) нека бидат спомнати на крајот, без некоја фамозна најава и стории)
а за добрите вести, од каде знаеш дека не ги применуваат луѓето- Еве на пример после неделната емисија за земјоделците- Фармер каде тема беше пчеларството, моите роднини се заинтересираа за тој бизнис
Јас како граѓанин на Охрид од ко го прочитав прв пат ова, ги изотворив сите охридски њуз портали за да видам што и како било, за да се информирам, кои биле луѓето, што се случило, како се случило...не велам дека ќе се средит, туку дека ќе се намалит барем
факт е дека овие настани во земјава и светов зедоа огромен размер последниве неколку години, и секако како прва причина го сметам психолошкото растројство на извршителот, но сметам дека медиумите имаат ИНДИРЕКТНО влијание
Кога мислам на медиумите мислам само на ТВ вестите, за весниците, интернетот не се бунам, тоа им е работа да го објавуваат ( да не сфатиш дека имам нешто лично кон тебе како новинар:smir
Вестите според мене треба да информираат за внатрешната и надворешната политика на земјата, настаните во светот, и евентуално ваквите настани (убиства, самоубиства, педофилија, силувања) нека бидат спомнати на крајот, без некоја фамозна најава и стории)
а за добрите вести, од каде знаеш дека не ги применуваат луѓето- Еве на пример после неделната емисија за земјоделците- Фармер каде тема беше пчеларството, моите роднини се заинтересираа за тој бизнис
Guns don`t kill people, people kill people.Abe nee do lugeto koj im dal oruzje od kaj gi nabavile pistolite???
Јас како граѓанин на Охрид од ко го прочитав прв пат ова, ги изотворив сите охридски њуз портали за да видам што и како било, за да се информирам, кои биле луѓето, што се случило, како се случило...
Истото го правиш и ти и сите останати така што не ти е реално барањево...
Медиумите известуваат за сите случувања, и позитивни и негативни, и добри и лоши, ако еден медиум (ете телевизија нека е) реши да не објавува вакви вести, гледачите ќе му го свртат грбот и ќе си бараат друг кој тоа им го нуди така да...
Џабе глумење кога сепак сите сакате да се информирате, посебно кога ваквите нешта се случуваат во нашето соседство...
И чекај сеа, зш да им го скратуваме правото само на телевизиите да објавуваат вакви вести... јас може само преку тв се информирам, немам компјутер и интернет, и нејќам да давам пари за весници...убаво претходно мариџејн ги образложи мотивите и причините зошто медиумите го објавуваат тоа и нема потреба да се повторувам, а ние го гледаме тоа зошто тоа ни е понудено, да и мене ме интересираше кои се луѓето, причината и слично
НО целава дискусија не се однесува на мене или тебе туку на негативното ИНДИРЕКТНО влијание што ТВ ВЕСТИТЕ ( како најмасовен медиум на луѓето од сите генерации) го имаат врз тие психопати на кои им треба најмал мотив или поттик да се направи нивното гнасно дело
И уште еднаш да ја повторам суштината на мојот став- НЕ СУМ за бојкотирање на ваквите настани на тв вестите, туку СУМ за тоа тие настани да не се објавуваат толку бомбастично, да не им се придава толкаво значење, ако луѓето сакаат повеќе да се информираат нека си купат утре весник, нека отворат интернет![]()
ама не велам да им се скрати, туку нека ја споменат, нека информираат се што си треба, само да не е ударна вестИ чекај сеа, зш да им го скратуваме правото само на телевизиите да објавуваат вакви вести... јас може само преку тв се информирам, немам компјутер и интернет, и нејќам да давам пари за весници...
И нигде да не се објавеше оваа вест, охриѓани ќе ја раширеа и најдоцна до утре ќе имаше тема на форумов од некој охриѓанец, од рекла казала така да...
Да не им стане навика на жените да швалерисуваат и се ќе биде во ред?! :raz:aman pa vekje skoj den ova se deshava samo navika da ne stane :nenene: