Карактерот на претседателскиот кандидат Иванов

• Креатор на темата Креатор на темата igor108367
  • Време на започнување Време на започнување

Иванов мислење

• Иванов треба да му се извини на Нано

Гласови: 10 34,5%
  • Иванов не треба да му се извини на Нано

Гласови: 9 31,0%
  • Иванов ја искоритува својата моќ како професор

Гласови: 5 17,2%
  • Иванов не ја искористува својата моќ како професор

• Иванов излажа во барем една од неговите изјави

Гласови: 8 27,6%
  • Иванов не излажа во ниедна од неговите изјави

Гласови: 6 20,7%
  • Иванов треба да се заколне дека не знаел за криминалните дејства на негвиот брат

Гласови: 2 6,9%
  • Иванов не треба да се колне за горенаведеното

Гласови: 7 24,1%
  • Иванов треба да се заколне дека нема да ја користи својата политичка моќ за да му помага на својот б

Гласови: 4 13,8%
  • Иванов не треба да се колне за горенаведеното

• Вкупно гласачи
    29

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Ок сега сум ставен во теснец. Ги слушам изјавите кои се даваат на телевизиите и се чудам, особено оние дадени од ВМРО-ДПМНЕ. Она што ми остава впечаток е нивната ароганција. Сега ќе објаснам:

1. Иванов и Нано се изјаснија дека се пријатели и дека имаат фер и коректен однос, но сепак Иванов даде една изјава која беше целосно наменета јавно да го омаловажи Нано Ружин кој е пред се еден угледен професор. Нано Ружин практично и да не е во трката за претседател и јас лично не ја гледам причината за обидот за такво јавно понижување.

2. Во истата изјава Иванов призна дека користи студенти во свои намени. Сите знаеме дека кога некој професор ќе побара нешто од студентот (не зборам за секс и сл. туку за некој вакви ситници) и ќе го добие. Но сепак јавно да се покажува неговата злоупотреба на неговата функција професор и да се фали со неа за мене не е ок.

3. Повторно за изјавата ама имаше и епилог. Иванов потоа изјави дека тоа не го правеле неговите студенти туку неговите бивши студенти. Прашањето е колку бивши студенти Иванов има контакт, јас лично би рекол дека нема шанси повеќе од 100 што не би направило никаква промена во гласањето и тоа не би било нешто што тој би го спомнал на ТВ што доведува до единствениот логички заклучок дека или неговата прва или неговата втора изјава е лажна. А кога ќе те фатат во лага барем може да се извиниш ако не повеќе.

4. Неговиот брат е осуден за трговија со бело робје. Се согласувам дека не треба гревовите на неговиот брат да му се препишуваат него. Но Иванов во ниеден момент не даде изјава дека кога ќе дојде на власт нема да го заштитува криминалот на неговиот брат.

5. И пак за неговиот брат. Иванов исто треба да даде изјава дека во ниеден момент не бил свесен за крим иналните дејства на неговиот брат бидејќи ако бил тогаш тој е соучесник, а трговија со бело робје е гадно нешто. Зар не чуствува потреба да се дистанцира од својот брат.

Слободно дополнете што мислите дека недостасува и кажете го вашето мислење.

Ок сега сум ставен во теснец. Ги слушам изјавите кои се даваат на телевизиите и се чудам, особено оние дадени од ВМРО-ДПМНЕ. Она што ми остава впечаток е нивната ароганција. Сега ќе објаснам:

1. Иванов и Нано се изјаснија дека се пријатели и дека имаат фер и коректен однос, но сепак Иванов даде една изјава која беше целосно наменета јавно да го омаловажи Нано Ружин кој е пред се еден угледен професор. Нано Ружин практично и да не е во трката за претседател и јас лично не ја гледам причината за обидот за такво јавно понижување.

2. Во истата изјава Иванов призна дека користи студенти во свои намени. Сите знаеме дека кога некој професор ќе побара нешто од студентот (не зборам за секс и сл. туку за некој вакви ситници) и ќе го добие. Но сепак јавно да се покажува неговата злоупотреба на неговата функција професор и да се фали со неа за мене не е ок.

3. Повторно за изјавата ама имаше и епилог. Иванов потоа изјави дека тоа не го правеле неговите студенти туку неговите бивши студенти. Прашањето е колку бивши студенти Иванов има контакт, јас лично би рекол дека нема шанси повеќе од 100 што не би направило никаква промена во гласањето и тоа не би било нешто што тој би го спомнал на ТВ што доведува до единствениот логички заклучок дека или неговата прва или неговата втора изјава е лажна. А кога ќе те фатат во лага барем може да се извиниш ако не повеќе.

4. Неговиот брат е осуден за трговија со бело робје. Се согласувам дека не треба гревовите на неговиот брат да му се препишуваат него. Но Иванов во ниеден момент не даде изјава дека кога ќе дојде на власт нема да го заштитува криминалот на неговиот брат.

5. И пак за неговиот брат. Иванов исто треба да даде изјава дека во ниеден момент не бил свесен за крим иналните дејства на неговиот брат бидејќи ако бил тогаш тој е соучесник, а трговија со бело робје е гадно нешто. Зар не чуствува потреба да се дистанцира од својот брат.

Ajde be pisete nesto saglam, sega baba mu dedo mu , bivsata, prvata devojka stanala kurva i slicno.

неговиот брат.

Иванов му е брат на Ѓорѓе Иванов, познатиот политиколог и професор на Правниот факултет во Скопје. Доганџиски ги отфрла информациите за некакви ургенции од познатиот професор. - До мене тој не реагирал, не вршел никаков притисок. Мислам дека професорот треба да го оставиме настрана од случајот - вели Доганџиски.

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=4&tabid=1&EditionID=629&ArticleID=38541

Ама нема за што друго, па ај за брат му.

2 работи во 5 точки :pos2:
ама анализа за карактер на еден човек .. браво :pos2:

ај им рекол на студентите ... грешка шо си изјави барем искрен е ...
ама за братот да се дистанцирал :) БРАТ ало .. каков е таков е еден е ... никој не е безгрешен ... БРАТ е ..

значи според тебе 2 негативни работи па да дополниме а си ги разделил у 5 точки ...
еве додади 3та за цедмо колено :)
секако ќе се јави камиказата(Месијата) да не потсети :pos2:

ако се овие 3 работи шо се негативни кај Иванов тогаш уште повеќе сум уверен да гласам за него :wink:

2 работи во 5 точки :pos2:
ама анализа за карактер на еден човек .. браво :pos2:

ај им рекол на студентите ... грешка шо си изјави барем искрен е ...
ама за братот да се дистанцирал :) БРАТ ало .. каков е таков е еден е ... никој не е безгрешен ... БРАТ е ..

значи според тебе 2 негативни работи па да дополниме а си ги разделил у 5 точки ...
еве додади 3та за цедмо колено :)
секако ќе се јави камиказата(Месијата) да не потсети :pos2:

ако се овие 3 работи шо се негативни кај Иванов тогаш уште повеќе сум уверен да гласам за него :wink:

Да треба да се дистанцира од неговиот брат. Јас не го терам да биде прецедател. Сакам да знам дека мојот преседател ќе биде подалеку од овакви криминални активности. Тука нема ништо чудно.

Се работи за две настани но покажуваат 5 различни аспекти од неговиот карактер. Чуствувај се слободен да допониш нешт позитивно или негативно за него.

Срамота за вакви теми неинвентивни.Прво Ружин испрати милион провокации.Па сега Иванов му вратил.И убаво си кажа Иванов само рекол на студентите да не го подржуваат него за потписи бидејки за 3 саати ги собрал ако сакаат нека го подржат проф.Ружин.И од тоа се напрви мегународен скандал апокалипса.И самиот наслов на темава не расправаме за карактерин на личности туку за концепти.Нема начин за критика па ајде ке копаме по фамилија по минато

Иванов треба да му се извини на Нано
Иванов не треба да му се извини на Нано
Иванов ја искоритува својата моќ како професор
Иванов не ја искористува својата моќ како професор
Иванов излажа во барем една од неговите изјави
Иванов не излажа во ниедна од неговите изјави
Иванов треба да се заколне дека не знаел за криминалните дејства на негвиот брат
Иванов не треба да се колне за горенаведеното
Иванов треба да се заколне дека нема да ја користи својата политичка моќ за да му помага на својот брат

лол ... одговориве ... па и анкета шо да напраел ...

ако отвориме тема Глупостите на Фрчко ... цела кајгана нема да не собере ...

а оваа банална анализа ... пази „карактерот“ алал да ти е како го состави :pos2:

Срамота за вакви теми неинвентивни.Прво Ружин испрати милион провокации.Па сега Иванов му вратил.И убаво си кажа Иванов само рекол на студентите да не го подржуваат него за потписи бидејки за 3 саати ги собрал ако сакаат нека го подржат проф.Ружин.И од тоа се напрви мегународен скандал апокалипса.И самиот наслов на темава не расправаме за карактерин на личности туку за концепти.Нема начин за критика па ајде ке копаме по фамилија по минато

Нема ништо срамотно во темата. Во која и да било држава во светот до сега ќе се извинеше десет пати барем за пола од работите.
Не ми е јасно само зошто е толку чудно тоа што некој бара да каже дека не знаел дека неговиот брат е криминалец и да се заколне дека нема да м помага одкога ќе дојде на власт.

Моето мислење од 15 Март, 2009 - 17:32

Ѓоре, пуштај ни тумач!

- Мамо, мамо, з`ш овие злобниве чичковци никогаш не ме сфаќаат и секогаш ми ги искривуваат изјавите...

- Можда з`ш не знајш шо зборвиш бе синко... Дај среди ги мислите, изборј до 42 па после кажи.

- Ама јас не реков така, ама јас не мислев така, ама јас...

Ама ти човече стварно треба да се пазиш што тоа зборуваш пред микрофони...

Во четвртокот на појадок викаш - „Ги замолив сите мои студенти да му помогнат, бидејќи човекот е сепак поранешен амбасадор, политичар, и на што ќе личеше тоа да не ги собере потписите, да го исмејуваат“.

Се крева фама, новинари вртат телефони по факултети, распрашуваат декани за етичка страна, за агитирање, за злоупотребување на функција, партии собираат новинари, прават прес конференции, обвинуваат, креваат галама...

И на крај доаѓа Ѓоре и вика - пу, пу, не важи, не реков така, овие новинариве и партииве погрешно ме сфатија...

Е како да те сфатиме човече... викаш дека си им рекол на студентите да се потпишаат кај кандидатурата на Ружин (агитација и злоупотреба на функција) бидејќи ќе било срамота да не ги собере потписите, па да не го исмејуваат.

Сега денес викаш : Жалам поради изјавата, уште повеќе жалам што таа е протолкувана на тој начин, и што предизвика непријатности, иако мојата намера не беше таква. Јас сум за фер односи и секогаш сум сакал да помогнам на колеги, во таа функција и беше мојата изјава. Не треба таа да биде толкувана на таков начин, зашто во неа и не се содржи таква намера, ниту пак јас кога било сум влијаел врз политичката определба на моите студенти, напроти", изјави Иванов на
Плоштадот Македонија во Скопје, каде попладнево се вршат подготовки за централниот митинг на ВМРО-ДПМНЕ што ќе се одржи вечерва. (копирано од Телма)

Ај да изанализираме, да не испадне пак погрешно сме те разбрале...

Значи викаш дека изјавата е протолкувана на погрешен начин... Дај кажи како да ја толкуваме или прати по еден толкувач во сите редакции па да им покаже на новинарите како да толкуваат твои изјави.

Викаш си сакал да им помагаш на колегите, но на никаков начин не си влијаел врз политичката определба на твоите студенти... Епа како си му помогнал на Ружин ако не си влијаел... или не си му помогнал, или навистина си влијаел, или...??? Дај човече стварно прати ни тумачи, бидејќи дефинитивно не можеме да те сфатиме...

И после толкав пост и анализа јас пак на крај појма немам шо навистина се случило и кој тоа лаже, дали Ѓоре од четвртокот, или Ѓоре од денес, или Ѓоре од утре...

Ај ќе почекаме уште сат време, па може на митингот ќе си каже што навистина сакал да каже, таман ќе има луѓе од цела Македонија па ќе го сфатат. Се надевам автобусите веќе стигнале, се паркирале и циркусот може да почне.

И п.с. з`ш бе луѓе го викате Ѓоле... скратено од Ѓорге мене барем логично ми е да е Ѓоре, а не Ѓоле... еееееееееее вишеееееееееееееее...
smiley-smile.gif

Нема ништо срамотно во темата. Во која и да било држава во светот до сега ќе се извинеше десет пати барем за пола од работите.
Не ми е јасно само зошто е толку чудно тоа што некој бара да каже дека не знаел дека неговиот брат е криминалец и да се заколне дека нема да м помага одкога ќе дојде на власт.

ќе дое на власт ... и знаеш шо .. мора да му помогне на брат му БРАТ МУ Е ... и кур ќе му чуе .. као шо му чуе на БЦ за се досега ...
барем овој на брат му ќе му помогне ... секој од нас би помогнал ...

Иванов треба да му се извини на Нано
Иванов не треба да му се извини на Нано
Иванов ја искоритува својата моќ како професор
Иванов не ја искористува својата моќ како професор
Иванов излажа во барем една од неговите изјави
Иванов не излажа во ниедна од неговите изјави
Иванов треба да се заколне дека не знаел за криминалните дејства на негвиот брат
Иванов треба да се заколне дека нема да ја користи својата политичка моќ за да му помага на својот брат

лол ... одговориве ... па и анкета шо да напраел ...

ако отвориме тема Глупостите на Фрчко ... цела кајгана нема да не собере ...

а оваа банална анализа ... пази „карактерот“ алал да ти е како го состави :pos2:

Зборувам за јавниот карактер и е сосема на место. Очигледно не ти се допаѓа тоа што го читаш па се буниш бидејќи си свесен дека сум во право.

За Фрчко не ми е гајле. Реално он нема никаква шанса за победа што не еслучајот со Иванов. Но тоа не значи дека на Иванов како водач во трката треба да му се дозволи да му пролета што сака. Сепак треба да му се даде до знаење што се смее, а што не се смее.

А се додека ги бираме вака прецедателите ќе имаме нови Б.Ц. и слични политичари кои не го боли таквото за ништо. Затоа и ќе ни тоне после државата и друг ќе ни биде крив.

ova e najglupavata anketa od site anketi na ovaa planeta postavena od Igor :pos2::pos2::pos2::pos2:

eve edna od mene

Ljube trebase da bide zatvoren vo Hag dozivotno
Ljube trebase da ima LCD televizor vo kelijata vo Hag
Na Ljube trebase da mu bide zabraneto gotvenje vo Hag
Na Ljube trebase da mu bide dadena igracka -zabica dodeka bese vo Hag
Frcko nikogas ne treba da gi trga naocarite
Frcko nikogas ne smee za vreme na kampanja da nosi racen casovnik
Frcko treba da mu se izvini na Kiro Gligorov
Frcko treba da ja vodi kampanjata na konj (po moznost policiski rasen konj)
Frcko treba da go vozi mini- busot

ќе дое на власт ... и знаеш шо .. мора да му помогне на брат му БРАТ МУ Е ... и кур ќе му чуе .. као шо му чуе на БЦ за се досега ...
барем овој на брат му ќе му помогне ... секој од нас би помогнал ...

Така кажи си јас го подржуван кога ќе дојде на власт нека прави што сака. Нека го амнестира брат му и он слободно нека учествува во трговија со луѓе, кој е еден од најгнасните и најпонижувачките криминални дејствија што постојат.

Браво.

ova e najglupavata anketa od site anketi na ovaa planeta :pos2::pos2::pos2::pos2:

Ljube trebase da bide zatvoren vo Hag dozivotno
Ljube trebase da ima LCD televizor vo kelijata vo Hag
Na Ljube trebase da mu bide zabraneto gotvenje vo Hag
Na Ljube trebase da mu bide dadena igracka -zabica dodeka bese vo Hag
Frcko nikogas ne treba da gi trga naocarite
Frcko nikogas ne smee za vreme na kampanja da nosi racen casovnik
Frcko treba da mu se izvini na Kiro Gligorov
Frcko treba da ja vodi kampanjata na konj (po moznost policiski rasen konj)
Frcko treba da go vozi mini- busot

Анкетата ти е така смислена да не се отвараат пет различни теми за овие прашања. Не знам што ти е тука толку чудно. Секое прашање можеш да го извадиш од текстот и да го поставиш како да или не само што како што реков ќе требаа пет различни теми што според мене се непотребни.

Добро од каква полза е расправата за иднината на Македонија.Што има врска брат му да биде на тапет.Си има институции судство власт ако згрешил ке го гонат ако не нне.Мислам расправава е под секое интелектуално ниво без навреда.Треба да даде заклетва јас нема да го штитам брат ми нон сенс и да сака не може.Македонија е мала се се дознава.Ако тоа се случи да го штити под услов брат му да згрешил тогаш ке се реагира не може однапред

Така кажи си јас го подржуван кога ќе дојде на власт нека прави што сака. Нека го амнестира брат му и он слободно нека учествува во трговија со луѓе, кој е еден од најгнасните и најпонижувачките криминални дејствија што постојат.

Браво.

Анкетата ти е така смислена да не се отвараат пет различни теми за овие прашања. Не знам што ти е тука толку чудно. Секое прашање можеш да го извадиш од текстот и да го поставиш како да или не само што како што реков ќе требаа пет различни теми што според мене се непотребни.

abe ti gledas li sto si postavil za anketa muahhahahahhahaaa

imas pivo od mene a ako ne pies pivo moze sokce ili mlekce u bilo koj kafic za toa sto me slatko iznasmea

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom