Македонски интернационалци во странските лиги.

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
Илчо Наумовски по неможноста да најде клуб, се вратил во Матерзбург...еве го два гола постигна против Карнтен во Австриската бундеслига.
Влага во форма пред квалификацискиот двомеч :zlo:

Ибраими потпиша за Шалке

Најдобриот играч во Македонското фудбалско првенство Бесарт Ибраими е нов член на еден од најдобрите германски клубови Шалке 04.
Според информациите објавени на официјалниот сајт на Бундеслигата, Ибраими (23)
ќе остане во Гелзенкирхен до 2013 година, а трансферот беше потврден и од официјалниот сајт на Шалке 04.

Финансиски детали за трансферот на досегашниот член на Ренова не се обелоденети.
Шалке, чиј тренер е познатиот стручњак Феликс Магат има амбиции напролет да атакува на шампионската титула откако во есенскиот дел заврши на второто место.
Ибраими има одиграно 5 натпревари за Македонската фудбалска репрезентација.

Ибраими потпиша за Шалке

Најдобриот играч во Македонското фудбалско првенство Бесарт Ибраими е нов член на еден од најдобрите германски клубови Шалке 04.
Според информациите објавени на официјалниот сајт на Бундеслигата, Ибраими (23)
ќе остане во Гелзенкирхен до 2013 година, а трансферот беше потврден и од официјалниот сајт на Шалке 04.

Финансиски детали за трансферот на досегашниот член на Ренова не се обелоденети.
Шалке, чиј тренер е познатиот стручњак Феликс Магат има амбиции напролет да атакува на шампионската титула откако во есенскиот дел заврши на второто место.
Ибраими има одиграно 5 натпревари за Македонската фудбалска репрезентација.
За Шалке?!?!?:vozbud:

Ристиќво узбекистанскиот првак Бунјодкор

По неколкучасовно летање од Белград до Дубаи, завчеравечер Стевица Ристиќ пристигна во срцето на Обединетите Арапски Емирати. На аеродромот го пречекаа претставници од неговиот нов клуб Бунјодкор, ноќта ја мина луксузниот хотел „Џабел Али„, а веќе следното утро го очекуваше највозбудливиот момент во неговата кариера, средбата со Луис Фелипе Сколари и соиграчот Ривалдо...

Ристиќво узбекистанскиот првак Бунјодкор

http://www.schalke04.com/news/singl...ternational-besart-ibraimi-joins-schalke.html

Еве ти линк од официјалната страна :) Го имаш и на слика.

Прашање е колку ке игра...ако воопшто заигра за Шалке :toe:

Тој одвај играше во нашево првенство,а камоли таму да игра.

Инаку вчера читав,не можам да го најдам линкот и не знам дали е стара таа вест или стара,Влатко Гроздановски потпишал со АЕК Лимасол :toe:

Инаку вчера читав,не можам да го најдам линкот и не знам дали е стара таа вест или стара,Влатко Гроздановски потпишал со АЕК Лимасол :toe:

одвај играл во нашето?:tapp: :lud:

Ќе добива шанса у куп ваму-таму, а ако се покаже зошто да не игра. Ама тешко ќе видиме, се мислим ќе заврши на позајмица у некој од послабите клубови.

Иначе да, Влатче се врати во Кипар.

Во прва фаза се предвидува дека Ибраими ќе тренира и настапува во вториот тим на Шалке 04, а доколку ги оправда очекувањата, ќе биде прекомадуван во првиот тим.

Битно е дека кај Јонуз ќе биде прв избор, без разлика дали ќе игра 90мин на натпревар или додека трае натпреварот он ќе биде дома и ќе го гледа истиот на тв.

За Влатко точно е, од најавувани пола тимови од германска лига он заврши во АЕЛ, очигледно толкави му се квалитетите...

Besart ako ne se lazam e proglasen za najdobar fudbaler na sezonata lani

za Vlatce vo AEL Limasol eve link

АЦАБ, факт е дека Ибраими е еден од подобрите (не и најдобар) фудбалери во Македонското првенство.

Редовен беше во Ренова исто така и еден од подобрите стрелци во последните сезони.

Мора да ги подржуваме и радуваме сите овие трансфери на наши фудбалери во такви силни лиги.

За Гроздановски :
Vlatko Grozdanoski joins cypriot AEL
TUESDAY, 12 JANUARY 2010 17:47 IGOR NAUMOVSKI NEWS - NEWS&INFO

Macedonian midfielder Vlatko Grozdanoski signs with Cypriot club AEL from Limassol where he will stay for 1,5 year and will have number 77.

After spending the last two years in Vojvodina from Novi Sad, Vlatko Grozdanoski is back in Cyprus. Previously Grozdanoski played 2,5 years for Omonia Nicosia. As an AC Omonia player, he won the Cypriot Cup and the Super Cup in 2005. Vlatko was awarded the best young foreign player in Cypriot First Division for the 2006/2007 season.

As soon as his contract with Vojvodina ended, Grozdanoski signed the 18 months long contract with AEL, but the clubs is still expecting the documents from Serbia so the player can be officially promoted. Vlatko Grozdanoski will wear the number 77 and he will probably have his debut this weekend on the match against Anorthosis.

Vlatko Grozdanoski started his career in FK Vardar from Skopje and after playing in Macedonian clubs Vardar and Cementarnica, he moved to Cypriot club Omonia Nicosia and in 2008 signed for FK Vojvodina Novi Sad. Grozdanoski is regular member of the Macedonian national team and has 48 appearances and four scored goals.

одвај играл во нашето?:tapp: :lud:

Не се дообјаснив...алудирав на тоа дека не изигра кој знае како иако од него имаше 100 пати подобри фудбалери :smir:

Ќе добива шанса у куп ваму-таму, а ако се покаже зошто да не игра. Ама тешко ќе видиме, се мислим ќе заврши на позајмица у некој од послабите клубови.

Иначе да, Влатче се врати во Кипар.

И јас на тоа помислив да,Купот му е единствена шанса да се докаже и да се наметне сериозно во првиот состав,иако има преголема конкуренција во нападот.

Во прва фаза се предвидува дека Ибраими ќе тренира и настапува во вториот тим на Шалке 04, а доколку ги оправда очекувањата, ќе биде прекомадуван во првиот тим.

Битно е дека кај Јонуз ќе биде прв избор, без разлика дали ќе игра 90мин на натпревар или додека трае натпреварот он ќе биде дома и ќе го гледа истиот на тв.

За Влатко точно е, од најавувани пола тимови од германска лига он заврши во АЕЛ, очигледно толкави му се квалитетите...

Значи ке игра прво со младинците...готоо решено е тоа.Е сеа кај Јонуз ке биде прв пик изгледа,пошо се рабои за пиун на Хари и прави како ке му нареди,а една од тие наредби е горенаведениот играч да биде прв пик,иако од него има 100 пати подобри играчи :)

Besart ako ne se lazam e proglasen za najdobar fudbaler na sezonata lani

za Vlatce vo AEL Limasol eve link

Прогласен по кој критериуми ???
За мене не беше најдобар,а и за цела Македонија :smir:

Не се дообјаснив...алудирав на тоа дека не изигра кој знае како иако од него имаше 100 пати подобри фудбалери :smir:

И јас на тоа помислив да,Купот му е единствена шанса да се докаже и да се наметне сериозно во првиот состав,иако има преголема конкуренција во нападот.

Значи ке игра прво со младинците...готоо решено е тоа.Е сеа кај Јонуз ке биде прв пик изгледа,пошо се рабои за пиун на Хари и прави како ке му нареди,а една од тие наредби е горенаведениот играч да биде прв пик,иако од него има 100 пати подобри играчи :)

Прогласен по кој критериуми ???
За мене не беше најдобар,а и за цела Македонија
:smir:

Според мене најдобриот ќе го гледаме денес од 17ч на Евроспорт... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom