Германска визија - За 10 години двојазична Северна Македонија во ЕУ

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.009
Колку и да ми е жално за една таква визиjа и за вас, знаеш ли коj е проблемот, Световид? Проблемот, генерално, е дефицитот баш на jаjца у вас, или барем на некоjа част, некоj хормон од јајцата.
Колку и да нејќам , сепак морам да се сложам со Татаринов...факт е дека немаме мадиња веќе долго време ( неколку децении )

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Море како добро не работат, тоа е нешто ненормално. Толкава пропаганда удрија дека МОРА да се промени за да се влезе во таа ретардирана унија со двојни стандарди за се живо и диво, толку добро не изработија, го ставија цел народ во забуна што незнаеме каде ни е главата. А, овие па во влада идиотиве, дремат! Ало, дипломатија, стратегија, каде сте !?!?!?

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Тоа е и реалниот редослед на сите промени на Устав, фингирани војни, импорт на странски национален елемент , сексуални малацинства, територијални поделби, итн...
Кој хараше во западна Македонија за време на конфликтот 2001?
Германската и американската тајна служба.
За нив е хуманизам радиоактивна бомба врз населено место.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
кое име која европа бе ...
за да сме влегле у европа да даеме газ а ....
ами ако се распадне по 2-3 или 5год. нема врска Европа ...
шо праиме тогаш а ...
за шо си се ебавкаме сами?

WE HAVE VISION ... of UNITED MACEDONIA
uste govoris za united macedonia seuste problemot so imeto ne mozete da go resite...:helou:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Ништо чудно за германскиве изјави. Па ние во нашата држава си ја слушаме истата приказна од македонските политичари. Западниот дел ни е веќе федерализиран, прашање е на нас дали ќе си ја задржиме целата држава како република, како една држава, дали само македонскиот јазик ќе остане како официјален на целата територија.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Да не зборам за упадот во образовниот систем, упадот во главите на децата преку филмовите, музиката, видео игрите.
Промовориање на хомосексуализмот и други дегенерирани појави.

Ах да проекција за Германија, оваа година.
Многу изливи на насилство како тој од неодамна, се повеќе деца нема да знаат дали се во видео игра или во реалност.
А во тие сценарија предначи Европа.
Амбасадорке, каде учи вашето дете, дали е сигурно ?
Ах вие сте овде на несигурниот Балкан каде децата играат надвор без да ги пази некој.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
кој проблем ?
ја немам проблем ...
МАКЕДОНИЈА нема проблем ..
гејците имаат проблем ...
tie imaat problem no bas tie ve stopiraat kade i da odite...sakavte vo NATO no tuka bea gejcite koi ne vi dozvoluva i nikoj nisto ne im mozese...zosto ne im mozea nisto na ALBANIJA i Hrvatska pa bas na vas

Член од
8 мај 2005
Мислења
542
Поени од реакции
76
Напишано од Васил:
Колку и да ми е жално за една таква визиjа и за вас, знаеш ли коj е проблемот, Световид? Проблемот, генерално, е дефицитот баш на jаjца у вас, или барем на некоjа част, некоj хормон од јајцата.

Вие булгарчета веќе во 2015 ќе бидите Северна турска провинција Булгаристан номер 1.:toe:

Solid, абстрахираj се од мене, од моjата (perceived) националност. Ова можеше да биде написано и од патагонец или од мадагаскарец, нема веза и не е там проблемот. Многу лесно се палите и одите по тангента..

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Знаете на што ми личи муабетов...ако ви текнува на Judea People Front од Монти Пајтон. Имаат конкретен тешок проблем со Римјаните, мразат римјани и таман кога ќе треба да се кренат, Џон Клиз вика дека "Оваа состојба бара итен состанок" и после цело време, тупат, тупат, тупат и се така во недоглед, без да превземат ништо.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
tie imaat problem no bas tie ve stopiraat kade i da odite...sakavte vo NATO no tuka bea gejcite koi ne vi dozvoluva i nikoj nisto ne im mozese...zosto ne im mozea nisto na ALBANIJA i Hrvatska pa bas na vas
:pos2::pos2:

гејците ќе ја изгубат оваа битка .. биди сигурен у тоа ...
а за европа кур ме заболе ..
и тие почнаа да се делат ...

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
:pos2::pos2:

гејците ќе ја изгубат оваа битка .. биди сигурен у тоа ...
а за европа кур ме заболе ..
и тие почнаа да се делат ...
kolku sto gledam tie ne odat kon gubenje...ako ne tecat razgovorite poloso za vas i ako tecat tie ne ve priznavaat:helou:

Alo 192

имам симпатија
Член од
7 октомври 2008
Мислења
353
Поени од реакции
11
ова тема е за у чек дис аут

Член од
8 мај 2005
Мислења
542
Поени од реакции
76
... Западниот дел ни е веќе федерализиран,

алармантно. Тотален пораз и попуштанье. Нема нормална, нема западноевропеjска страна коjа да не контролира коj се сели. Kоjа да прави сепаратизм во едукациjата ("етнически" училишта? - абсурд!), коjа да дели (и тоа по конституциja) граг'аните си на етноси, националности и др. Во Англиjа, за Англиjа нема "пакистанци" во законите, во Франциjа - нема араби во конституциjа, во Германиjа - турци. К'е к'утат и к'е следват (по-визоката) местна култура и закони, и това е... За нив името Бадентер не значи апсолутно ништо и го мислат дека е сигурно некоj вид сирене или некоj играч на Арсенал. И вашата пропагандна машина ви лажеше и маеше со некакви "принципи"... (Принципи ли? Мож да са и принципи, но не са европеjски принципи. Не, не.)

Има многу други слични нешта, за кои са ви лажеле и маеле, а сега вие се чудите каков стана, как ви исфинтиja... И вместо да помислите како занапрет, да мислите како да се деjства, вие не сакате да се соочите со проблемите и, генерално, бирате to shoot the messenger, за да замолчи...

прашање е на нас дали ќе си ја задржиме целата држава како република, како една држава, дали само македонскиот јазик ќе остане како официјален на целата територија.

Kajgana Shop

На врв Bottom