Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Муабетов у стил: само хакери користат Linux =) . Шала на страна, стварно би сакал да научам па затоа ме интересира какви впечатоци им оставил на оние што го знаат.Да не сакаш да се прајш хакер случајно?
Муабетов у стил: само хакери користат Linux =) . Шала на страна, стварно би сакал да научам па затоа ме интересира какви впечатоци им оставил на оние што го знаат.
jea:

Не знам колку луѓе работат перл овде на форумот, али еве тема и за тоа. Јас лично не го знам, али сакам да почнам па ако има некој да каже нешто во врска со јазикот, совет и слично, нека пише овде.
Да не сакаш да се прајш хакер случајно?
Перл се учи ако сакаш да се правиш важен пред другарчињата![]()
Перл е одличен јазик моментално најмонугу се користи за прибирање на информации од сајтови.
Зошто ?
Бидејки одличен за “обработка“ на текст
Втора намена му е за системски работи пример обработка на
логови и многу друго.
Наменен е за системи базирани на Unix доста стар јазик е.
Повеќе од потребно е да секој професионалец да го знае
Што е хакерското во него?
Потребен му е да се прави важен сам пред себе. Бијдеки решил да научи нешто повеќе
. Знае некој ??http://txt2re.com/index.php3Eeeeee, perl-аџии вие ми требате сеа.
Имам стринг гооолем и сакам да извадам делови од него со регуларен израз, има повеќе поклопувања и сите ми требаат, после ми требаат во листа сите ама тешки нека искочат тие сите па ке си сместам. Знае некој ??
AleluyaЈас моментално го учам сега Perl, интересна работа е , супер е за exploitи такви работи.