Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Муабетов у стил: само хакери користат Linux =) . Шала на страна, стварно би сакал да научам па затоа ме интересира какви впечатоци им оставил на оние што го знаат.Да не сакаш да се прајш хакер случајно?
Муабетов у стил: само хакери користат Linux =) . Шала на страна, стварно би сакал да научам па затоа ме интересира какви впечатоци им оставил на оние што го знаат.
Не знам колку луѓе работат перл овде на форумот, али еве тема и за тоа. Јас лично не го знам, али сакам да почнам па ако има некој да каже нешто во врска со јазикот, совет и слично, нека пише овде.
Да не сакаш да се прајш хакер случајно?
Перл се учи ако сакаш да се правиш важен пред другарчињата![]()
Перл е одличен јазик моментално најмонугу се користи за прибирање на информации од сајтови.
Зошто ?
Бидејки одличен за “обработка“ на текст
Втора намена му е за системски работи пример обработка на
логови и многу друго.
Наменен е за системи базирани на Unix доста стар јазик е.
Повеќе од потребно е да секој професионалец да го знае
Што е хакерското во него?
Потребен му е да се прави важен сам пред себе. Бијдеки решил да научи нешто повеќе
http://txt2re.com/index.php3Eeeeee, perl-аџии вие ми требате сеа.
Имам стринг гооолем и сакам да извадам делови од него со регуларен израз, има повеќе поклопувања и сите ми требаат, после ми требаат во листа сите ама тешки нека искочат тие сите па ке си сместам. Знае некој ??
AleluyaЈас моментално го учам сега Perl, интересна работа е , супер е за exploitи такви работи.