Какви новитети ќе донесе новиот iPhonе 3.0 софтвер?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Abe covek mozis da razberis deka sekoj ima razlicno mislenje?Se si ima prednosti i nedostatoci.iPhonot e dobar ama daleku od najdobar.:smir:

Кој е подобар,од овој последниов,и во што е подобар,ај баш ме интересира!!!

Кој е подобар,од овој последниов,и во што е подобар,ај баш ме интересира!!!

Jas spomnav deka sekoj si ima mislenje.Toa bese moeto.Tebe licno mozebi i Phonot ti e najdobar.Ne da mislis deka imam nesto protiv iPhone.I mene mi e ubav.Kaj nego mi nedostiga najmn video recording(po default da odi a ne so nekoi aplikacii odposle da instaliram)i koga sum veka kaj aplikaciite kaj nas ne moze da se koristii app store i iTunes.Drugo na primer mozat displejot da go napravat so pogolema rezolucija - ne e se do boite.Isto taka mozat da stavat pojaka kamera (ne deka se palam na mpx primer Idouto e prekrasen ama 12mpx - ja preteraa toa ne znaci deka ke pravi sliki od koi ke ti zastane zdivot)ama 2mpx pred 2 godini bese .Konecno im tekna da go pustat blututot i copy/paste da isto taka.A za cuvstvitelnosta na displeot i multitouch moznosta sekoja cest. Za mene(sum pisal vo nekoi postovi)najdobar zasega e htc Touch HD.I toj ima maani ne velam ne.Pak ke kazam.Sekoj si ima mislenje i razlicen vkus:smir: all the best.

Siguren si? :) nemam mn protiv iPhone ama imam protiv ova so ti go napisa :smir:

80% од луѓето што држеле iPhone во рака и имале можност да ја осетат квалитетната и цврста изработка и touch екранот веднаш им се родила a-must-have желба. Секако дека има исклучоци. Да признаам и јас пред да видам во живо iPhone бев скептичен и се нервирав зашто толку замараат по интеретов со тој телефон... ама од кога ми падна во рака мислењето ми се смени за 360 степени. :smir:

System-wide Cut, Copy and Paste feature
Stereo A2DP Bluetooth streaming is on (not available to iPhone 2G)
System-wide landscape keyboard
A system-wide search Spotlight is added now including Mail, Calendar, Notes, iPod and web
There's now MMS support (not available to iPhone 2G)
Turn-by-turn navigation (but only with third-party maps)
You can forward and delete individual messages
Notes can now be synced with iTunes
WiFi auto-login for hotspots
Bluetooth peer-to-peer connection with file exchange and remote control (over Bonjour only)
Safari gets password login manager
Support for YouTube accounts and YouTube subscriptions
New action button in Photos lets you choose multiple pictures to attach to a mail message
There are Voice Memos, which can be edited, cropped and shared using email or MMS
Calendar gets Exchange support and will be able to sync with Google and Yahoo calendar services
Stocks app will be getting news stories and stock details
iPod gets shake-to-shuffle function
Anti-phishing tool in Mobile Safari
Increased number of supported languages
Parental Controls are extended to movies, TV shows and App Store content
Detailed Calls Log with call durations
iTunes store account creation
Proxy support
Live video and audio streaming
Tethering is now supported (but available optionally)
Voice recording
Camera displays last taken picture in lower left corner - just as in existing Snapture app

Болдираните ми се најинтересни.

Jas spomnav deka sekoj si ima mislenje.Toa bese moeto.Tebe licno mozebi i Phonot ti e najdobar.Ne da mislis deka imam nesto protiv iPhone.I mene mi e ubav.Kaj nego mi nedostiga najmn video recording(po default da odi a ne so nekoi aplikacii odposle da instaliram)i koga sum veka kaj aplikaciite kaj nas ne moze da se koristii app store i iTunes.Drugo na primer mozat displejot da go napravat so pogolema rezolucija - ne e se do boite.Isto taka mozat da stavat pojaka kamera (ne deka se palam na mpx primer Idouto e prekrasen ama 12mpx - ja preteraa toa ne znaci deka ke pravi sliki od koi ke ti zastane zdivot)ama 2mpx pred 2 godini bese .Konecno im tekna da go pustat blututot i copy/paste da isto taka.A za cuvstvitelnosta na displeot i multitouch moznosta sekoja cest. Za mene(sum pisal vo nekoi postovi)najdobar zasega e htc Touch HD.I toj ima maani ne velam ne.Pak ke kazam.Sekoj si ima mislenje i razlicen vkus:smir: all the best.

Батка,те разбирам дека секој си има право на свое мислење,и тоа е точно:smir:Значи не се расправаме овде,туку си дебатираме.
Еве јас зошто мислам дека моментално, најновиов Ајфон ќе биди далеку пред сите.
1.Дисплејот. Не можи да ми кажува никој дека постои некој телефон со подобар тач, а да не зборувам дека е уникатен со MultiTouch опцијата.
2.Хардверот, Apple и буквално се е кажано.
3.Нај големите минуси од претходните 2 во овој третиов се исправени.
Значи досега беше меѓу најдобрите,иако имаше огромни недостатоци,како на пример блутутот.Е сега кога веќе ги има и овие функции УБЕДЛИВО е најдобар.

Камерата еве да речиме и не е којзнае што,меѓутоа пак брка работа.
Иначе,што те кошта тебе да инсталираш програма ако ти е толку до снимање видеа,10 мин работа.
Башка тоа,викаш дека не можи Itunes,јас ќе ти кажам дека можи,има финти, а и плус сега одкако Т-мобиле го донесе во Македонија,гарант ќе можи да се користи и легално.

Значи да резимираме,освен во камерата,(и во резолуцијата на дисплејот кај htc Touch HD) не гледам нешто во што другите би биле подобри.
Иначе и јас не сум сопственик на Iphone,и јас мрчев до 100 и назад,меѓутоа како што кажаа погоре,од како видов што се се можи со него,дефинитивно станав а-must-have:smir::smir:

1.Дисплејот. Не можи да ми кажува никој дека постои некој телефон со подобар тач
Toa e do tehnologijata na izrabotka.iPhone ima capacitive touchscreen a htc-injava imaat resistive.ne znam zosto sigurno si imaat pricina nekakva :) sega nekoi pocnaa da koristat capacitive(storm,novata omnia..) ama ke vidime kako ke e

Башка тоа,викаш дека не можи Itunes,јас ќе ти кажам дека можи,има финти, а и плус сега одкако Т-мобиле го донесе во Македонија,гарант ќе можи да се користи и легално.
za finitite ne znam - priznavam :) a za odicijalno nema uste :S

(od t-mobile stranata)
Што е продавница iTunes? Што е App. продавница? Во што е разликата?

Да појасниме. Продавницата iTunes се состои од два дела:
1. купување музика – не е достапно во Македонија поради авторските права;
2. купување апликации – засега не е достапно во Македонија.
toa za sega :) :smir:

ама од кога ми падна во рака мислењето ми се смени за 360 степени.

znaci si se vratil na pocetnoto mislenje :) :) just kidding :P :smir:

:pos: :pos: да да математичка грешка, мислев 180 :)

gsmarena_004.jpg

Е за ова свака част,стварно иновативно е,или можда јас немам сретнато :smir:

ahhhahahhahah ko ce go update-uvam ce i meram pritisok na baba mi :pos2:
Ами ова матракулево(пумпава) кај че ја купиш? Во епл стор,додаток за мерење притисок.И замисли на лепенкана шо се клава на рака,логото че стој,јаболко :pos2::pos2::pos2:

Ами ова матракулево(пумпава) кај че ја купиш? Во епл стор,додаток за мерење притисок.И замисли на лепенкана шо се клава на рака,логото че стој,јаболко :pos2::pos2::pos2:
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: i ce ja slikam baba mi za reklama za apple i naslovot ce glasi "apple proizvodite se za luge od 7 do 77":pos2::pos2::pos2:

Apple го престави iPhone OS 3.0 софтверот, над 100 нови функции, ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Конечно Apple го презентираше најновиот 3.0 фирмвер за нивниот iPhone OS, тој ни носи голем број новитети како и нови функции додадени ...
на оваа 3.0 верзија. Исто така значајна разлика е тоа што ќе има 1000 нови API што ќе им овозможат на развивачите нови можности да го контролираат iPhone. AppStore е сменет и овозможени се можностите на Bluetooth конекцијата.
iphone-os-3-software.jpg

Исто така има над 100 нови функции кои се достапни за корисниците вклучувајќи ги и, cut copy и paste функциите. Еве неколку од поважните функции на новиот 3.0 софтвер.

Уаууууууу каква "револуција" ... па на сименсот s55 на времето имав infrared i bluetooth и си праќавме мелодии и сликички у школо ...

јаки муд* сеа што напраиле за блутутот ... исто и за MMS лелеееее :tapp::tapp::tapp:
Брзо забораваш?

Не заборавам, не сум мераклија на iPhone ич :kesa: ... ко што кажа мистичен ... :helou:

Конечно Apple го презентираше најновиот 3.0 фирмвер за нивниот iPhone OS, тој ни носи голем број новитети како и нови функции додадени ...
на оваа 3.0 верзија. Исто така значајна разлика е тоа што ќе има 1000 нови API што ќе им овозможат на развивачите нови можности да го контролираат iPhone. AppStore е сменет и овозможени се можностите на Bluetooth конекцијата.
iphone-os-3-software.jpg

Исто така има над 100 нови функции кои се достапни за корисниците вклучувајќи ги и, cut copy и paste функциите. Еве неколку од поважните функции на новиот 3.0 софтвер.

so ti tekna sega da pisis za ova ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom