Lamborghini Insecta

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Локација
кај дримон
Веб-сајт
www.facebook.com
The Lamborghini Insecta Concept is a design study of a 2-seater mid-engined supercar created by Romanian Iulian Bumbu. The design combines the brand's styling cues with elements inspired by insect exoskeletons.

As Iulian Bumbu explains "The idea was to create an extreme race-oriented supercar with a style that introduces softer and more organic lines and integrate them into the geometrical style of Lamborghini."

Lamborghini-Insecta-top-view-lg.jpg

Lamborghini-Insecta-Concept-2-lg.jpg

Lamborghini-Insecta-Concept-3-lg.jpg

Lamborghini-Insecta-Concept-4-lg.jpg

Lamborghini-Insecta-Concept-5-lg.jpg

За жал само концепт ама ставрно е екстра :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Интересно, нешто ново а сепак го има духот на lamborghini

Кај може бе фабрика за трактори да направи кола :baeh:
Мала шала :smir:

Стварно е тоБ !!!

Грдотија!

Ако со вакви фарови ја стават во сериско да им се плукнам во дизајнерот.:tapp:

Не ми треба уште еден Лексус вана би!

Abe ne e loso, ama nekako mn zaobleno.Jas gi sakam ostrite crti na Lambo :) Revention zasega e najdobro za mene :)

More Scofield daj trgni go to traktoro neka ne ja grdi temava.Pa kaj go najde pogrd e od IMT :) Inace jas prv pat ko doznav deka imaat i traktori ne mi se veruvase,ama sepak,Lamborghini mi e omilena sportska marka :)

Озбилно ова или?

ferruccio_lamborghini.jpg

Automobili Lamborghini S.p.A., commonly referred to as Lamborghini, is an Italian manufacturer of sports cars, based in the small Italian village of Sant'Agata Bolognese, near Bologna. The company was founded in 1963 by businessman Ferruccio Lamborghini, who owned a successful tractor factory, Lamborghini Trattori.

In 1998, Lamborghini became a subsidiary of the German car manufacturer Audi AG, which is in turn a subsidiary of Volkswagen Group, which is in turn a subsidiary of Porsche.

така почнала фирмата,со трактори...а сеа ги јаде ферари на сите полиња...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom