Како да склопам сам PC?

• Креатор на темата Креатор на темата Крими
  • Време на започнување Време на започнување

Крими

......
Член од
8 декември 2008
Мислења
479
Поени од реакции
14
Здраво,

Незнам дали Темава се совпаѓа со Категорија ако не Ве Молам преместете ја кај што им е Местото
Баш ме интересира како се склопува Пц!
Што и Што треба да купиш за да почниш да направиш свој ПЦ?

Дали знае некој добар Видео или Слики ТУТОРИЈАЛ
па ако знае некој нека пиши Тука

На Youtube има еден тон видео туторијали за тоа.
Треба да купиш делови за да склопиш PC

Abe covel ako saka moze dati pomogne Mene me interesirase Koji Delcini mi trebaat primer graficka,HDD,,,itd

Здраво,

Незнам дали Темава се совпаѓа со Категорија ако не Ве Молам преместете ја кај што им е Местото
Баш ме интересира како се склопува Пц!
Што и Што треба да купиш за да почниш да направиш свој ПЦ?

Дали знае некој добар Видео или Слики ТУТОРИЈАЛ
па ако знае некој нека пиши Тука

Вака за да почниш да направиш свој PC ти треба куќиште со добро напојување со добар real power ,најважно е да имаш добра матична плоча ,после ти треба процесор ,рам меморија , графичка и хард диск.Секако заедно сонив глувче ,тастатура ,звучници и монитор.:helou:

Ако ти треба туторијал за да можиш сам да ги склопиш деловите можиш да најдеш во некој магазин за компјутери или на www.google.com ,www.youtube.com :wink:

A можеш да го однесиш некаде да ти го склопат и ич да не те боли глава. Не земаат многу пари (ако го купиш комплетен склопувањето е безплатно), + потоа ке треба да инсталираш драјвери, па за ова нема, за она има.....

Даваш x денари за инсталација и х за склопување (тоа по договор со тој што се разбира) и добиваш за 2 часа компјутер. Ич да не се замараш како се склопува или кој драјвер каде пасува.

Na seto toa sto go kaza network bi dodal uste DVD Burner, a inaku za toa kako da sklopes Pc ne e problem eve ti se nudam za pomos na MSN da ti kazuvam ama sepak ne bi ti preporacal sam da go pravis toa, barem do sega da si gledal kako seto toa odi po redosled, sepak ti kazuvam da ne go pravis sam, ili ako ti e tolku merak zemi najdi nekoj so se razbira neka bidi do tebe i da ti kazuva kako da go sklopes.

Abe covel ako saka moze dati pomogne Mene me interesirase Koji Delcini mi trebaat primer graficka,HDD,,,itd

Види сега... Ти требаат, матична плоча, процесор, графичка, рам, хард диск, режач, напојување, куќиште. Сите штрафови, мали додатоци, разни други нешта, ти стигаат заедно со овие делови.

Следи упатствата, не мора да се брзаш, и нема да имаш апсолутно никакви проблеми (не би требало де, ако имаш најверојатно некој дел не е исправен).

Ако планираш сам да си склопуваш, пред купување на деловите, убаво прочити со кој дел што ти доаѓа, другарот зел еден екстра кулер, сега има 6 (за процесорот, за хард дискот, на кукиштето, на графичката, на напојувањето, и на матичната, и не му треба клима ова лето). :) And a soon-to-be-overclocked-to-the-max, E8500. :smir:

Види премногу е лесно да склопиш компјутер, тоа го може секој, како редење лего коцки е. Вистинската мајсторштина е кога ке го составиш и не функционира добро или ич, да знаеш што му е, и да го решиш проблемот. Е за тоа треба многу фурни леб да јадеш.

1.)A vo delovite na primer so se ram mem. procesor,hard disk ima vo nimi kako da se uklucat i kade?
2.) i Dali gi imaat site delovi potrebnite kabli?

Во секој проспект од секоја матична плоча има упатство како да се состави скоро целата конфигурација.Од хардверски дел до прв старт и нагодување на биос.Ич не е филозофија соствувањето ако ти фаќа кликерот и нормално ако си ги погодил правите компоненти.Земи ти плоча за Интел и стај му АМД процесор и после не палиТ,еми не палиТ требиТ да се бутниТ :smir:

Све ми е страв, ќе напрајт некоја беља.Сум видел многу почетници, составувачи до сега и никој не успеал од прва :wink: Еден изгоре три матични додека свати дека му треба подлошка на кулерот на процесорот, хехе.

Мој совет, прво нагледај се мнооогу на youtube, па после составувај.

Некои делови имаат, некои не. Матичната плоча (најважниот елемент има, рам меморијата нема).

Не, посебно ги купуваш.

Со плочата идат сите дата кабли, со напајањето идат сите струјни кабли, со куќиштето идат сите штрафчиња и слично.

Не треба да купуваш кабли посебно.

вака сега јас да кажам кај мислам дека ке заебе друго се е лесно

-предно усб(јас ко склопвав не го ни уклучив)
-Power Button
-Restart Button
-диодите напред

но со детално читање на упатството од матичната се ке си закачиш како што треба и ке работи

Back
На врв Bottom