Иванов избегна ТВ соочување

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Mislish lichen platen analitichar na rejtingot na DPMNE pa potoa partiski klovn?I shto dosega Ivanov napravil vo politikata?Eve jas bash sakam da chujam nekoj od DPMNE da mi ukazhi na toa shto Ivanov dosega napravil za drzhavnite interesi vo politikata.Eve jas tvrdam deka Ivanov e trup na politika strana,pokje mi lichi na poglavar od MPC odkolku politichar.Bash me interesira da vidam kako kje me demantirash i so shto.
Иванов не направил ништо во политиката посебно, тоа е точно. Ама Фрчко беше долго време во политиката па и тој не направи ништо за државните интереси. Така да кажи што е полошо: Да не си во нешто вмешан и затоа да не направиш или да си вмешан а да не направиш?
 
Член од
7 февруари 2009
Мислења
237
Поени од реакции
23
ако е така, тогаш треба сите 6 кандидати да се откажат од кандидатурата, оти тие сакаат да дебатираат ама наидуваат на ѕид
до тебе не беше поставено прашањето,ама ај ќе ти одговорам.
да не свр*авате случајно на дебатите што толку ги барате?
 

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
до тебе не беше поставено прашањето,ама ај ќе ти одговорам.
да не свр*авате случајно на дебатите што толку ги барате?
извини, друг пат ќе внимавам
 

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
Е па не е така ебаго,едниот професор студентите го сакале многу повеќе од другиот,а тоа е најголем плус и единствен услов за Председател на Македонија.
-Додуша според мое мислелење и обајцата се стари префригани комуњари,ама ај,не џабе Кинезите велат “ако мораш да бидеш силуван/а,тогаш лежи и уживај“.:tapp:
прво да нагласам дека не сум определена и дека тек треба да одлушам за кого ќе гласам!
што има врска ако го сакале студентите????? студентите се само мал дел од државата...пола од нив дечишта ко мене што не се ни определени, го сакаат зошто знае да предава дава поени и други причини кои сигурно нема многу да му значат ако некад биде претседател, и за информација СО СТУДЕНТИ НАЈЛЕСНО СЕ МАНИПУЛИРА!
 

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Иванов не го гради рејтингт врз туѓи. Двајцата кандидати шо ќе влезат во втор круг треба да одат на дебата. Инаку, батка Јован, Иванов може у зуби да го носи Фрчко. Иванов е професор па политичар, Фрчко е професор принудно пошо е тапа у политика то ест ни самиот не знае кој крај да си го фати. Иванов е интелектуалец кој смета дека своето искуство може да помогне на македонија. И не ме офирај пошо ја не сум од спротивен табор, а ти очигледно си во нечиј.
Иванов има рејтинг, да, кај дел од своите студенти.
Останатиот рејтинг е на партијата која го кандидира - ВМРО-ДПМНЕ.
Факт!

Глуп аргумент е тоа со втор круг, бидејќи хипотетички може и да нема втор круг, што правиме тогаш?

Инаку, батка Luka Peruzovic, според досега покажаното Фрчко го носи Ѓоре у зуби.

И двајцата се професори, и двајцата се интелектуалци (иако едниот повеќе се докажал во јавноста), и двајцата „сакаат да и помогнат на македонија“...

Не знам, може си, може не си, да не се повторувам што мислам за луѓето кои упорно ме убедуваат дека е ок што Иванов кукавички ескивира од веќе договорени дебати.

И ја, може сум, може не сум, ај ако сакаш да сум, нека сум бе друже, твое право да мислиш :pipi:
ќе се обидам да ти одговорам заради тоа што културно се произнесе.
се слагам дека реба да има дебата каде кандидатите ги изнесуваат своите ставови за разни прашања.дебатата многу помага за определување на својот став за кого да се даде глас.
меѓутоа да се води дебата од другата страна треба да биде кандидат кој има јасен став за она што го кажува и пропагира.во нашиов случај фрцко трцко потрцко таков став нема.дотичниот господин до скоро со папата се пцуеја по новини,а сега рака под рака водат заедничка политика.друго до скоро дотичниот господин беше за прекинување на преговорите,а сега орно се залага да се продолжат истите и по цена на менавање на уставното име МАКЕДОНИЈА.и на крај како да се разговара со дотичниот господин кој добиваше часовници од 20.000 јура поклон од гејците.има уште многу да се пишува,ама тоа после изборите дотичниот господин се надевам сам ќе си го каже пред истажен судија.

пс.се надевам дека г.дин иванов сепак ќе оствари дуел со г.дин селмани после првиот изборен круг.
Јас да бев ко Ѓорета, ко ќе му излезев на двобој, ко ќе му ги наброев сиве овие работи болдирани, имаше парче да го напрам, да не знајт како да се свртит...

Значи или Ѓоре е глуп шо не го прајт то, или нешо друго е во прашање...
 
Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Искрено говорејќи, Фрчко - Иванов, ќе е Баерн Минхен - Спортинг, 5-0 или 7-1, како сакате. Дури мислам дека Иванов е инфериорен во поглед на било кој од кандидатите.
Wow...super konstatacija.
FRCHKOVSKI, go napishal ovaa podolu :

''Затоа е сосема погрешно да се нафрлаат со досетки (типични за социјалдемократската политичка култура) демек Андов или Киро, имал поголем комунистички стаж од сите во нивното сегашно "политбиро"? Не е важен стажот туку состојбата на умот, драги млади комуњарчиња! Колку е трагично, на пример, да се види младо комуњарче, со мал стаж, а со состојба на умот од старата-добра 1949 - .......
..........Тоа е вистинска трагедија, а не стажот на оние! Во меѓувреме поради покривањето на ова прашање во Македонија се намножи една сива зона на гадинки, во умот исти со злосторниците од име на комунистичката кауза, кои ги чинеа малите гадости до крајот на стариот систем, до 1990 година. Имаше "подобни", кои ги гонеа своите колеги за вербален деликт, а потоа беа први во "гракањето" тој да се укине? Имаше "другари" што ги линчуваа своите колеги за станови и оние кои профитираа живеејќи во узурпираните куќи на Водно, и други комуњарски правоверности. Не стрелаа вистина, но упропастуваа животи и беа радосни правејќи го тоа. Таа сива маса сега молчи и претставува бесмислена, но сепак основа на двоумењето на СДСМ што да прави со овој проблем, кој им се отвори - пукна како кашикара во дворот, во Прилеп (секако).

I sega toj e kandidat na mladite komunjarchinja со состојба на умот од старата-добра 1949 - kakva li e sostojbata na Frchkoviot um.

http://star.dnevnik.com.mk/default.a...981&stID=72853
Znam deka LDF ti ima naneseno steta i tebe i na site nas...ama covek evoluira...a citirano e samo dokaz deka vredi...pa nie mislele za nego i se najloso...

Glavna tema za nas Vmrovci...e kako dozvolivme da doj nekoj NG i sega da si praj majtap so nas...oti ako sakase i Amdi ce go kandidirase...i decava ce secea veni za Amdi...a za LB ili bilo koj sto ne e so nimi...eve neka bidime obicni clenovi so staz ko jas i ti...ce bevme ligusi,predavnici i sto uste ne...

Do kaj stignavme...milijarda posto Vmro propagja...pa makar dobile i 100:0.
 

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
до тебе не беше поставено прашањето,ама ај ќе ти одговорам.
да не свр*авате случајно на дебатите што толку ги барате?
Јас обично свршавам со женска в кревет.
Ако нема женска свршавам или пред телевизор или пред компјутер...

А вие во штабот слушам на слики сте свршавале...


Е на оваа де...
 

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.562
Поени од реакции
281
Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Abe zosto ovie drugite 6 ne izlezat neka debatiraat pa narodot ke vidi koj kolku e spremen i togas ovie 6 ke imaat prednost vo odnos na Ivanov. tie treba da ja iskoristat taa prilika da se iznakazat pa narodot ke glasa za niv, stom ne ste zadovolni deka covekot ne saka da ve druzi glasajte za nekoj drug, pa neka pobedi najdobriot.
 

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.562
Поени од реакции
281
Ама Фрчко беше долго време во политиката па и тој не направи ништо
Beshe minister za nadvoreshni raboti kako i za vnatreshni,uchestvuvashe vo izmenite na zakonite vo 2001godina i vo pishuvanjeto na ustavot na R.Makedonija vo 91 godina po osamostojuvanjeto dodeka Ivanov svezh student kutriot aber nemal od politika i pravo.
 
Член од
7 февруари 2009
Мислења
237
Поени од реакции
23
Нема зошто да се лутам многу интересен одговор. Ама пак ќе се вратам на тоа дека тој е интелектуалец така? Ќе знае да се снајде.Луѓето гледаат не се слепи ако некое прашање или провокација не е за одговор или возврат.Морам да потенцирам дека зборувам за политички неопределените луѓе оние кои уште не се одлучиле или се двоумат.Лично јас се обидувам да ја видам таа интелектуалност што ја зборат за Иванов , сакам да ја видам. Ама како ако тој одбива дуели? Ќе се гура и со ѕид ако треба. Неможе ли да го стисне во ќош Фрчко со нешто од неговото минато? Не е оправдување само дрскоста и безобразлукот на еден од кандидатите.Има и други кандидати нека дебатира само со нив ако не му одговара Фрчко.:toe:
еве да претпоставиме дека ќе излезат на дебата и фрцко трцко потрцко тропа зелени,а иванов го игнорира постојано и тера дебата со другите кои според мене сепак имаат некое достоинство и морал.што тогаш дали тоа ќе биде доволно да се определиш за некого.
за на крај, бев денес на конвенција на дпмне. освен на телевизија иванов прв пат денес го слушнав во изнесување на неговите(партиските) ставови.лично ми се допаднаа и во врска со името и ред други работи.појди на негов митинг не се плаши не земаат душа и ќе видиш со како човек ќе си имаш работа.
 

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Кога Ѓоле успеа цела македонска јавност да ја излаже дека ќе присуствува на ТВ дебата,се чудам како може да му верувате на изборната програма и на тоа што ќе го вети,дека ќе го исполни:tapp::tapp::tapp:
А уствари што ќе се чудам,кога Ѓоле си учи од пастирот.Ако пастирот можеше да бега од Рада и да не се соочи на дуел,зошто да не може и Ѓоле:toe:
п.с Зарем Ѓоле ако стане претседател,вака ќе избега и од Дора?
 

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Kraj.Tolku sakav da prochitam.

Prashanje do simpatizerite na DPMNE,dali se soglasuvate so ovoj nepobiten fakt priznat duri i od vash chlen i simpatizer?
Оф каков психопат. Јас сум, член и симпатизер на ВМРО? Ајде најди едно мислење кај што сум кажал дека сум симпатизер на ВМРО. Ако се прашувам јас би ги стрелал сите до еден во собрание, но помеѓу ВМРО и СДСМ сигурно нема твоите миленици да ги изберам.
Не цитирај само делче, пиши го целото ако веќе толку сакаш. Подобро некој што не направил ништо, отколку некој што направил лошо.
 

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
еве да претпоставиме дека ќе излезат на дебата и фрцко трцко потрцко тропа зелени,а иванов го игнорира постојано и тера дебата со другите кои според мене сепак имаат некое достоинство и морал.што тогаш дали тоа ќе биде доволно да се определиш за некого.
за на крај, бев денес на конвенција на дпмне. освен на телевизија иванов прв пат денес го слушнав во изнесување на неговите(партиските) ставови.лично ми се допаднаа и во врска со името и ред други работи.појди на негов митинг не се плаши не земаат душа и ќе видиш со како човек ќе си имаш работа.
Може ли да сфатите дека на поголемиот дел од луѓето не им е до мрзнење на митинзи заедно со збрлавена толпа која на секоја реченица вика така е и на секое спомнување на противкандидатот или партијата вика уаааааа?

Затоа треба дебата, за оние нормалните граѓани на државава...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom