Квалификации за ЕП Австрија: Македонија - Исланд - впечатоци

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па нашата репрезентација секогаш игра горе-долу на ниво.Со Исланд сме тука некаде, повеќе победи имаат, ама секој натпревар ни е максимално изедначен, кој било може да победи.На Светското, сите видовме дека се носевме со сите и игравме на ниво, освен мечот со Србија кој за сите наш беше разочарување заради недоволното залагање на играчите.

Морам пак да ти реплицирам за ова . Види вака .. ние можи сме изедначени во резултат, ама не и во квалитет ( моментално ) Работата е шо по повредата на Мојсовски останавме без шутер. 2-ца на Лазаров .. и готово , секогаш утакмицата е изгубена. И ние можи да се лажиме уште 100 години , абе освојвме 11 место историски успех ја тепавме Полска.. и да останиме само на то.

Морам пак да ти реплицирам за ова . Види вака .. ние можи сме изедначени во резултат, ама не и во квалитет ( моментално ) Работата е шо по повредата на Мојсовски останавме без шутер. 2-ца на Лазаров .. и готово , секогаш утакмицата е изгубена. И ние можи да се лажиме уште 100 години , абе освојвме 11 место историски успех ја тепавме Полска.. и да останиме само на то.

Нормално дека нема и не смееме да останем само на тоа, од историја не се живее.Клучниот дел од успехот е континуитетот и константниот напредок.

За тоа не се криви нити играчите нити Темелковски. Во ракометот може да се случи играчите и неколку мечеви да играат со исти дресеви, ова го кажувам од сигурни извори.

Па затоа за кур не не бива:tapp:

Ние џабе си збориме , они си лапаат пари кур ги боли јбг затоа неаме нишо:kesa:

Едно и последно ќе ви кажам.
Кога го елиминиравме Исланд, сите јеееееее.
Ја тепавме Полска, исто.
Ја тепавме Русија, исто.
Сега губиме и сите уууууууу... Епа не оди тоа така.
Не може секогаш да победуваме велесили, добар е и овој резултат со оглед на тоа колку повредени играчи имавме. А Филип Лазаров иако изигра слабо не е единствениот виновник за овој пораз. Виновни се сите, од Борко Ристовски до Кирил Лазаров.

Во право беа дека нема да има карти пред сала ама кајганџии знаат да се снајдат:icon_lol:

И дефинитивно веќе не седам со комити..многу лесно можеа да не истепаат:)
А за играта сум разочарана, на Кире не му беше денот а без него не сме баш нај нај:/

па колку гола сакаш ти да даде? па јас мислам дека си го даде он својот маскимум од 10-11 гола. Па тоа е проблемот нели сфаќаш дека со еден играч што дава голови не може стално да имаме добар резултат тоа еднаш се случи и толку. Ако немаш уште најмалку двајца мојсовски и раде да даваат голови тогаш повеќе пати ќе губиш отколку што ќе победуваш, а посебно на домашен терен каде треба барем секогаш да победуваш.

Ова беше уште еден од натпреварите во кои можевме и да победиме, а сепак загубивме драгоцени бодови. На Исланд му фалеа неколку играчи, но сепак е актуелен олимписки вицешампион, а и кај нас фали Димовски и Темелков кој се повреди уште на стартот. Факт е дека сега ни се многу мали шансите за пласман. Доколку Норвешка не киксира, ќе мораме 2 пати да ги победиме. Сепак секогаш постои надеж.

ај сеа ја да кажам нешто...како прво:ако Темелковски е професионалец и се однесува како таков требаше да го замижи настанот со Стојанович и да остави на надлежните д аси бркаат работа и да го повика оти тој играч и треба на Македонија и ја однесе на светско заедно со Ристовски...2.Јоновски многу одамна го следам и го сакам како играч....10000000 пати е подобар избор од Филип Лазаров а му се дава шанса кога ќе има недостаток на играчки кадар 3.неколку македонци со самото преминување во странски клубови беа заборавени од нашава посрана федерација а тоа се:Бранко Ангеловски (незаменлив дел од одбраната кој знае да изигра и паметно во нападот),Марјан Колев (во деновите кога играше во Вардар беше незаменлив како креатор на играта..си отиде од Вардар и толку од него),Данило Брестовац (човекот се носеше со некој од најквалитетните светски голмани во Француската лига,беше прогласен за најдобар голман на француското првенство...во репрезентација за него нема место)...тоа се низа грешки кои доведуваат за вакви резултати а тоа шо се победиле Полска,Русија итн итн треба да преставува поттик за уште поголеми резултати....и тоа дека судиите се криви шо губиме е срање...судиите може да наштетат за 1,2,3 напади а не за цел натпревар и во тој цел натпревар цела игра да се врти околу Лазаров...епа следат лугето ракомет и знаат кој пали кој гаси во нашава репрезентација....

Играме застарен ракомет,т.е. ја темелиме играта само во средишниот дел не ги играме страничните играчи а со таква поставеност неможе да се тепа таква репрезентација од калибарот на Исланд,впрочем се и многу снажни во дуелите,а со тие дуел игри ние ја губиме силата не цицаат.

Мислам дека треба за пример да се земе хрватот Червар кај него 2 напади ако нема реализација или 2 примени гола по ред одма бара тај аут или измени прави мое мислење е дека тренерот треба да претчуствува кога треба тајм аут а темелковски го нема тоа затоа што порано си оди тоа подобро да ги зачуваме минималните шанси за европско

Што кукате бе? Што сакате ич не ми е јасно?
Очекував пораз уште после првите 5-10 минути од натпреварот. Филип Лазаров пак стариот со истата игра од светското се виде дека Јоноски е претерано добра замена може и напад да изигра да скокне и да даде гол али тоа е, се виде и Кире како му се развика на брат му у прво.
Недоволно спремни беа сите до еден, Ангелов пак мн касно влезе, се осети многу неиграњето на Наумче и Велко и се на се добро е што не бевме поразени со поголема разлика.
Криво ми е за поразот, сепак исланѓаните заслужено победија ги користеа нашите грешки за судиите можеби само една до две забелешки и ништо повеќе.
На крај краева и едните и другите заслужија спортски поздрав и аплауз за прикажаното.

едит:
И покрај тоа што Темелков се повреди Јович достојно го замени.Еј не ми текнува како се викаше, овој што испи црвен картон многу се леташе падна два три пати на провокација и си заработи црвен а можеше и те како да помогне одбрана.

Мите Стоилов доби црвен

ај сеа ја да кажам нешто...како прво:ако Темелковски е професионалец и се однесува како таков требаше да го замижи настанот со Стојанович и да остави на надлежните д аси бркаат работа и да го повика оти тој играч и треба на Македонија и ја однесе на светско заедно со Ристовски...2.Јоновски многу одамна го следам и го сакам како играч....10000000 пати е подобар избор од Филип Лазаров а му се дава шанса кога ќе има недостаток на играчки кадар 3.неколку македонци со самото преминување во странски клубови беа заборавени од нашава посрана федерација а тоа се:Бранко Ангеловски (незаменлив дел од одбраната кој знае да изигра и паметно во нападот),Марјан Колев (во деновите кога играше во Вардар беше незаменлив како креатор на играта..си отиде од Вардар и толку од него),Данило Брестовац (човекот се носеше со некој од најквалитетните светски голмани во Француската лига,беше прогласен за најдобар голман на француското првенство...во репрезентација за него нема место)...тоа се низа грешки кои доведуваат за вакви резултати а тоа шо се победиле Полска,Русија итн итн треба да преставува поттик за уште поголеми резултати....и тоа дека судиите се криви шо губиме е срање...судиите може да наштетат за 1,2,3 напади а не за цел натпревар и во тој цел натпревар цела игра да се врти околу Лазаров...епа следат лугето ракомет и знаат кој пали кој гаси во нашава репрезентација....
Dobro kazano!
Za Temelkovski od mnogu porano imam napisano deka e prosecen trener i deka nema kvalitet da bide selektor na nasata rakometna reprezentacija. Covekot treba da si dade ostavka i na negovo mesto da dojde nekoj rakometen strucnjak koj ke sozdade podobra atmosfera vo reprezentacijata i ke vovede nekoi koncepciski noviteti vo igrata. Pritoa toj namesto da se sluzi so lazen avtoritet i sueta (kako sto pravi Temelkovski), vo predvid ke gi zeme site rakometari koi mozat da pridonesat za postignuvanje podobri natprevaruvacki rezultati. Reprezentacijata ne e sopstvenost na rakometnite administrativci ili na selektorot za da isfrlaat od sostavot znacajni igraci i da si igraat so dignitetot na makedonskiot rakomet.

А да не знаете за што беше тепачката таму кај Комитите и кој против кој се тепаа?

разочаран сум и криво ми е зашто се збогувавме со европското,сега само ЧУДО може да не однесе таму:toe:...јеби га само со кире неможе да се игра а ако недај боже он ни се повреди тогаш кој стигне ќе не млати ко млади магариња:tapp:

Атмосфера супер,но ни фалеа во играта Димовски,Темелков и Мојсоски.Сите знаеме дека Исланд е олимписки вицешампион,но Македонија 1 го елиминираше,но по 2 пат неможеше.И за навивачите,на што личеше КОМИТИ на натпревар Македонија-Исланд да пеат ЕДЕН Е ВАРДАР :nesum: Па и мегусебна тепачка.

Ајде поздрав !

Атмосфера супер,но ни фалеа во играта Димовски,Темелков и Мојсоски.Сите знаеме дека Исланд е олимписки вицешампион,но Македонија 1 го елиминираше,но по 2 пат неможеше.И за навивачите,на што личеше КОМИТИ на натпревар Македонија-Исланд да пеат ЕДЕН Е ВАРДАР :nesum: Па и мегусебна тепачка.

Ајде поздрав !

Island e velesila nesomneno, no denes toa ne bea.Bez najdobriot desen bek i pikerot bea sosema prosecna reprezentacija.FAKTOT deka RADE KOJ JA DONESE ELIMINACIJATA NA ISLAND PRETHODNO ne bese povikan, e edino neso za koe treba i mora da zalime.Ostanatite cirkuzanti ne se sami krivi, gi vikaat da im naravat promocija, a deckite tolku mozat. Samo ke go spomnam Laze Majnov, na vremeto bese dovolno dobar za da igra vo ZAGREB, a u reprezentacija go zaboravaat totalno.Za potseuvanje deckoto e i poveke od dostojna zamena za RADE!

Island e velesila nesomneno, no denes toa ne bea.Bez najdobriot desen bek i pikerot bea sosema prosecna reprezentacija.FAKTOT deka RADE KOJ JA DONESE ELIMINACIJATA NA ISLAND PRETHODNO ne bese povikan, e edino neso za koe treba i mora da zalime.Ostanatite cirkuzanti ne se sami krivi, gi vikaat da im naravat promocija, a deckite tolku mozat. Samo ke go spomnam Laze Majnov, na vremeto bese dovolno dobar za da igra vo ZAGREB, a u reprezentacija go zaboravaat totalno.Za potseuvanje deckoto e i poveke od dostojna zamena za RADE!

Мајнов беше десен бек, ако памтам добро!Не може да го замени на Ф.Лазаров, но Кире ќе има добра замена!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom