Bada Bing!
шшшшшш
- Член од
- 14 јули 2006
- Мислења
- 2.671
- Поени од реакции
- 114
Прво - дискутирам. Имам два поста на темава од кој еден е лично мислење за најдобар историски филм друг е критика на твојот избор. Замарање е според мене вртење во круг во дискутирањето. Еве ќе напишам одредени историски филмови кои сметам дека се добри ако не гледани од страна на верност кон историјата, туку барем од 'уметничка', забавна и слична страна - бидејќи ете ти си фан на филмови во кои не мора да се следи вистината туку да се добро направени или интересни. Дел од историскиве филмови се одвиваат во втора половина на 20ти век.e dobro de .. tacno deka 300 e napraven "to look cool" ... ali na nekoj nacin pak e istoriski , se raboti za spartancite , .. a ako mislis samo da se pravis pameten , odna ke ti kazam brkaj rabota i ne me zamaraj....
za Troy iskreno , ne mi e nekoj omilen film , ne mi ni pravi mnogu keif ...mozda preterale sto go stavile bred pit u sekoj kadar , ali ipak e istoriski , aj pogledni malce , ima likovi kako Ahil , Agamemnon , Paris ... valjda si go gledal i gi znaes drugite ... grcka mitologija , so ima tuka neistorisko ...!
King Arthur e isto mnogu jak film , ali aj ne si go gledal ...
a za Pearl Harbor nemoj da zboris ziti se ... so ima promaseno u filmot kazi mi ... sho si ti , nekoj kriticar za filmovi pa da mrcis ... ako ne ti se svigja , bas mi e gajle ... samo nemoj da im peresh mozok na drugite deka filmot bil sranje ... filmot e super napraven ... !
Zemi sea kazi i za Gladiator deka e mrenje film zaso Russel Crow imal losa frizura ili deka mu smrdele chorapite ... garant nesto ke izmislis !!!
ali aj eve kazi ti spored tebe koi se dobri istoriski filmovi !
Lawrence of Arabia
Der Untergang
Cradle Will Rock
Goodfellas
Raging Bull
Spartacus
The 300 Spartans
Patton
Munich
Е сега иде проблемот во тие што ги набројав што иако можеби содржат историски постоечки личности, се толку грешни во однос на нивните животи и настаните кои се случувале што под поимот историски филм би можел да се напише и некој со измислен лик кој е дел од случувањата во периодот како на пример Forrest Gump во истоимениот филм (бидејќи веќе гледам Гладијатор го спомна а тој де далеку најфејк). Или финтата е да бидат костимирани? Тогаш 300 тешко да влегува во категоријата пошо луѓено беа депилирани и полуголи. :nesvest: