Како можеш да го претставиш 300 како историски филм кога тенденциозно ја извртува историјата и со цел, да го цитирам режисерот, 'to look cool'? Ако тоа е целта на историски филмови тогаш секој може да земе рендом историски момент да тури нинџи (или нешто интересно) што се џиткаат у слоу моушн и имаш хит!
Троја е класично Холивудско летно блокбастерче, шо би се рекло - сигурен хит со сигурна екипа од глумци до режисери - ништо посебно. King Arthur не го гледав, така да не знам може е добар, а Pearl Harbour е општо прифатен како промашај на деценијата (режија Michael Bay - 'nuff said).
e dobro de .. tacno deka 300 e napraven "to look cool" ... ali na nekoj nacin pak e istoriski , se raboti za spartancite , .. a ako mislis samo da se pravis pameten , odna ke ti kazam brkaj rabota i ne me zamaraj....
za Troy iskreno , ne mi e nekoj omilen film , ne mi ni pravi mnogu keif ...mozda preterale sto go stavile bred pit u sekoj kadar , ali ipak e istoriski , aj pogledni malce , ima likovi kako Ahil , Agamemnon , Paris ... valjda si go gledal i gi znaes drugite ... grcka mitologija , so ima tuka neistorisko ...!
King Arthur e isto mnogu jak film , ali aj ne si go gledal ...
a za Pearl Harbor nemoj da zboris ziti se ... so ima promaseno u filmot kazi mi ... sho si ti , nekoj kriticar za filmovi pa da mrcis ... ako ne ti se svigja , bas mi e gajle ... samo nemoj da im peresh mozok na drugite deka filmot bil sranje ... filmot e super napraven ... !
Zemi sea kazi i za Gladiator deka e mrenje film zaso Russel Crow imal losa frizura ili deka mu smrdele chorapite ... garant nesto ke izmislis !!!
ali aj eve kazi ti spored tebe koi se dobri istoriski filmovi !