Проектот „ТРЕТО ДЕТЕ“ дискриминаторски!

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Кварк е во право. Ова би можело да се изведе на локално ниво (крстете се во децентрализација), но вака е дискриминаторски (фашистички - не баш).

Da be i onaka celosno slucajno samo dve opstini so albansko mnozinstvo se pod toj prag a? Bas slucajno a? Abe daaaaaaaaaaaaaaajjjj ne mi driblajte zivti svalerkite....
А што не изгласаат закон кој би бил спротивен на овој т.е. само во овие општини да им даваат по 10 год плата за што повеќе деца бидејќи колку се повеќе толку повеќе трошкови нели ? На овие во западна не им треба помош, колку за 2-3 души можат да поработат или пак ако не можат гитла на печалба со БГ пасош.

ајде нека се множат нека се полнат домовите ќе поминат на секој два месеци по 100 ден донирање ќе се изгледаат по една пушка после и ќе ја браниме татковината.:toe: дали е ова за плачење или за смеење:P

Уставниот суд денеска го отфрли законот за стимулирање на наталитет што Собранието го усвои на предлог на Владата.

Барање да ја преиспита уставноста на овој закон во септември минатата година поднесе граѓанското движење „ Разбуди Се!“.

„Ја поздравуваме одлуката на Уставниот Суд и цениме дека постапил правилно во духот на мултикултурниот, мултиетничкиот, и мултирелигиозниот дух на Македонија“, изјавија попладнево за Макфакс претставници на граѓанското движење „Разбуди Се!“

Граѓанското движење изрази надеж дека „Владата ќе ја прими оваа одлука на Уставниот суд како сигнал за понатамошно градење на мултиетничко општество со еднакви права за сите граѓани“.

Извор
Кога ви реков дека е неуставен... Власта сама го крши уставот многу и многу пати, а треба за пример да ни служи. И после Обама ни е крив.
Сега сите што земаа пари по овој основ ќе треба да ги вратат.

Padna znaci , taka trebase , ajde sega i vo Tetovo neka zemaat pari , ili neka izgorat site tie sto izbrzaa da ragjaat deca :)

Кога ви реков дека е неуставен... Власта сама го крши уставот многу и многу пати, а треба за пример да ни служи. И после Обама ни е крив.
Сега сите што земаа пари по овој основ ќе треба да ги вратат.

А тие што родија деца надевајќи дека некој ќе им плати, што треба да прават со децата?

А тие што родија деца надевајќи дека некој ќе им плати, што треба да прават со децата?

Па се знае ќе им ги однесат на Миле,Горде,Никола,Бујар и останати пред врата,завиткани во пелена и со порака тие да се грижат за нивната иднина,кога вака ги заебаа нивните родители.:toe:

Сега ќе биде “не сакаме да ги коментираме одлуките на Уставниот суд, АМА ...“

тие што родиле ради тоа се заебале, а оние што се трудни од истата причина ќе треба да побрзаат да не ги фати заострувањето на законот за абортус

и сеа шо праиме со инсталациите?

Не можем да сватам како ли само како се што ќе направи владава паѓа на сдс - овскиот уставен суд.

Сте се запрашале ли некогаш или не?

Neka napravi prvo 3 deca Gvujo, posle neka nosi vakvi apsurdni zakoni:tapp:

Не можем да сватам како ли само како се што ќе направи владава паѓа на сдс - овскиот уставен суд.

Ova bese najglupoto nesto sto go predlozi vladata, sramota ke bese da pomine.
lugeto ne mozat edno dete da prehranat, kamoli 3:tapp:

A си се запрашал ли ти зашто се носат избрзани закони како прво?
Си се запрашал ли зашто истиот суд кога ќе ги осуди сдс, е вмровски, а кога ќе ги осуди вмро, е сдсмовски?
Си се запрашал ли зашто како прво го исполитизираа судството кога ги вработуваа нивните потрчковци кој како дојде на власт?

Neka napravi prvo 3 deca Gvujo, posle neka nosi vakvi apsurdni zakoni:tapp:

Ova bese najglupoto nesto sto go predlozi vladata, sramota ke bese da pomine.
lugeto ne mozat edno dete da prehranat, kamoli 3:tapp:

Па да не можат кога треба да му купат патики од 8000 денари, најдобриот телефон, најјакиот компјутер, кола од 20 000 евра на 18 години и ред други работи.
:tapp::tapp:

A си се запрашал ли ти зашто се носат избрзани закони како прво?
Си се запрашал ли зашто истиот суд кога ќе ги осуди сдс, е вмровски, а кога ќе ги осуди вмро, е сдсмовски?
Си се запрашал ли зашто како прво го исполитизираа судството кога ги вработуваа нивните потрчковци кој како дојде на власт?

Ги нема осудено сдс.
Ајде експерту објасни ми што се тоа за тебе избрзани закони?

Ги нема осудено сдс.
Ајде експерту објасни ми што се тоа за тебе избрзани закони?

Како прво, сите закони досега донесени се донесени во 5 за 12, со рекорден број на гласање. Стисни копче или леташ од партија методика. Им се може, имаат мнозинство гласови, па гласаат. Ок, разбирам. Но, уставот е тој што е, и според устав тој закон е дискриминаторски. Ако не ти се допаѓа бе момче, дај да го смениме уставот, бива?

Па да не можат кога треба да му купат патики од 8000 денари, најдобриот телефон, најјакиот компјутер, кола од 20 000 евра на 18 години и ред други работи.
:tapp::tapp:
Ne sum moken tolku samo gledam realno na rabotite.
Ima familii sto gi znam sto imaat po 5-6 deca, ne mozat glava da krenat, zosto niv ne im pomognat tuku vakvi apsurdni zakoni da nosat?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom