Како да се избориме за почисто Кавадарци

• Креатор на темата Креатор на темата smart ass
  • Време на започнување Време на започнување
S

smart ass

Гостин
Вака јас како кавадарчанец сум многу револтиран од партииве и градоначалниците, Затоа сакам да во овој предизборен период да слушнам од вас мислења и нормално да подискутираме..
ДАЛИ И КАКО МОЖЕ ДА СЕ РЕшИ ПРОБЛЕМОТ СО НАШАТА СМРДЛИВА РЕКА
Бидејки 20 години назат слушаме лажни ветувања како ако победил овој оној ке го средел речното корито бла бла ....
Сакам да слушнам мислења дали ова прашање може да го поставиме како приоритет на следниот градоначалник.. без разлика кој ке победи..

богами и требе, каа че почниш од ваташа па надоле сета фекалија у реката оде... и она пошо ногу вода има ... си мириса ... требе тоа сето зеленило да се претворе у бетон, и да се напрае фекализацијата кога веќе мора да оде во реката да оде надвор од градот... додуша ко шо знам и така е, ама дивите приклучоци ја прават таа вода таква... значи самите сме си криви во некој случај

богами и требе, каа че почниш од ваташа па надоле сета фекалија у реката оде... и она пошо ногу вода има ... си мириса ... требе тоа сето зеленило да се претворе у бетон, и да се напрае фекализацијата кога веќе мора да оде во реката да оде надвор од градот... додуша ко шо знам и така е, ама дивите приклучоци ја прават таа вода таква... значи самите сме си криви во некој случај
да и мислам дека може да се покрене некоја иницијатива за ова прашање, но не само што е водата загадена туку и речното корито е како изорана нива ...
Ке направам утре некоја фотка ке пастирам
но гледам нема многу заинтерсирани кавадарчани или воопшто ги нема на форумов

За жал тоа е една илузија која ни ја продаваа со години наназад.
Уште на претходните локални избори кога јадев гомна дека Пано не треба да биде пак избран, одговорот на дискутантите им беше: Пано праве!
Кога прашав шо направил...креваа раменици.
И еве сега пак јадам гомна дека нема никој ни програма за решавање на прашањето на водоснабдување, а камоли за средување на речното корито. Можам само да се тешам дека сум среќен што не живеам во близина на реката.
Можеби Сапунџиев како некој што живее баш покрај река ќе си го поставе тоа прашање?:)
Тешка одлука е дали да се гласа...и за кој.

За жал тоа е една илузија која ни ја продаваа со години наназад.
Уште на претходните локални избори кога јадев гомна дека Пано не треба да биде пак избран, одговорот на дискутантите им беше: Пано праве!
Кога прашав шо направил...креваа раменици.
И еве сега пак јадам гомна дека нема никој ни програма за решавање на прашањето на водоснабдување, а камоли за средување на речното корито. Можам само да се тешам дека сум среќен што не живеам во близина на реката.
Можеби Сапунџиев како некој што живее баш покрај река ќе си го поставе тоа прашање?:)
Тешка одлука е дали да се гласа...и за кој.
Па затоа и ја отворив темава зошто јас сум од оние кои живеат до реката и сум принуден да ја гледам грдата слика и да мирисам смрдеа

небива а,е небива да се живее до ректа,заебано е,а бе за проект лесно е и јас со некои колеги би го напраил,иако би ми требало 8-9 месеци,ама кој ке го спроведе,од каде пари,дали има добра воља за тоа,во тек е формирањето на една НВО па ке видиме,во агендата ни е.Ама,секоаш има едно ама,каа прво ке ти го земат само проектот ако аплицираш за некои пари од европските фондови,оти првен се прегледува кај нас у Министерство,па ке речат не бе ни че о праиме тоа,седи не се замарај и ке те пресечат,туку ај да почекаме да видием времето ке каже...........

Затворете го Фени и ќе имате најчист Кавадарци,вака имате Тиквешко вино полно со фероникел,кое и не се цени баш во светот.:toe:

Затворете го Фени и ќе имате најчист Кавадарци,вака имате Тиквешко вино полно со фероникел,кое и не се цени баш во светот.:toe:
Од фени страда Црна Река не и Луда Мара ... Фени и не требе да се затворе требе малце да се подстегне.... да се набават филтри и тоа квалитетни .. + да се изграде во појаз од 2км шума околу фени.....тоа е доволно за цела Тиквешка котлина

Што се однесува до реката пано само пред избори му дава на тиа шо немат работа 2-3 дена да разчистат коритото... ама тоа неможе да ја смене миризбата...

Друго улиците во Кавадарци се може најголемата катастрофа во Македонија, ѓубрето исто на нив, незнам сеа како влиае Законов за чистота и колку се фрла ѓубре ама ќе видам летово :)

А младината што прае?
Пред хигија, на плоштадот ... секоја вечер има семки и сончоглед со ТОНИ, тоа ни пано ни трајко ни петко неможе да го укривиме....

Градоначалникот е крив точно, ама најголемата кривица е у Кавадаречкиот народ...

Од фени страда Црна Река не и Луда Мара ... Фени и не требе да се затворе требе малце да се подстегне.... да се набават филтри и тоа квалитетни .. + да се изграде во појаз од 2км шума околу фени.....тоа е доволно за цела Тиквешка котлина

Што се однесува до реката пано само пред избори му дава на тиа шо немат работа 2-3 дена да разчистат коритото... ама тоа неможе да ја смене миризбата...

Друго улиците во Кавадарци се може најголемата катастрофа во Македонија, ѓубрето исто на нив, незнам сеа како влиае Законов за чистота и колку се фрла ѓубре ама ќе видам летово :)

А младината што прае?
Пред хигија, на плоштадот ... секоја вечер има семки и сончоглед со ТОНИ, тоа ни пано ни трајко ни петко неможе да го укривиме....

Градоначалникот е крив точно, ама најголемата кривица е у Кавадаречкиот народ...

Интересна работа...:)
Воа законот откога го уведија...нема човек пред Хигија.:)

Да се најде неко решение мислев(дали и како можеме да придонесиме да се крене свеста кај граганите овој проблем со реката да има поголемо значење да се засрами секој кавадарчанец од смрдливата река да биде тоа приоритет на новата локална самоуправа) тоа е проблемот кај нас народот нема свест за ова нема јавни дебати нема протести и притисоци кон управата...а чим народот не се интерсира неможеме да очекуваме резултати, луге срамота е ова за нашиот град се срамам јас лично како граганин кога ми доагат гости од надвор од др градови во Македонија па и од др држави:toe:

Мислам дека проблемот пред се треба да го постават месните заедници кои гравитираат околу речното корито.
Најзасегнатите да покренат иницијатива, да дигнат глас, јас би ја дал веднаш својата поддршка и би се приклучил кон иницијативата.
Би било стварно убаво да се реши овој проблем, да се бетонира коритото, да се осветли, па да заличе на нешто каде човек би можел да си ги одмара очите, а и да биде еколошки и хигиенски исправно.

se e do kulturata na graganite....ama ova za koritoto na rekata pa se falea edno vreme demek zivotot vo rekata ke se obnovi...ama so gubre i nesredeno korito tesko

Да се најде неко решение мислев(дали и како можеме да придонесиме да се крене свеста кај граганите овој проблем со реката да има поголемо значење да се засрами секој кавадарчанец од смрдливата река да биде тоа приоритет на новата локална самоуправа) тоа е проблемот кај нас народот нема свест за ова нема јавни дебати нема протести и притисоци кон управата...а чим народот не се интерсира неможеме да очекуваме резултати, луге срамота е ова за нашиот град се срамам јас лично како граганин кога ми доагат гости од надвор од др градови во Македонија па и од др држави:toe:
Кавадарчани и свест.. магаре и музика.. шо мислиш дали некој од коњски дупки ќе излезе на некоаков протест заради миризбата од реката или некој од брушан маало таму горе... немаме ни заедничко ништо сите еден со еден глеаме да се отепаме, не само у кавадарци у цела Македонија е така...

Дали некој покренал некоја постапка... за овој случај ил само по форуми се процесира :)

Кавадарчани и свест.. магаре и музика.. шо мислиш дали некој од коњски дупки ќе излезе на некоаков протест заради миризбата од реката или некој од брушан маало таму горе... немаме ни заедничко ништо сите еден со еден глеаме да се отепаме, не само у кавадарци у цела Македонија е така...

Дали некој покренал некоја постапка... за овој случај ил само по форуми се процесира :)
Ако е тоа твоето мислење ок
ама верувам и дека и тие во коњски дупки му е бетер туку нека си живеат така ако им е убаво :smir:

А незнам дали има постапка јас ја отворив темава за да видам тука како стоиме на форумот и какви се размислувањата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom