Facebook, најмоќната разузнавачка алатка на CIA?

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
ДА треба да се пазиме од фејсбук.Таму има ногу расипани страници искрено.На тие страници има реклами.Ако влезеш на таа страна право те поврзува со серверо како расипан компјутер.А ако кликнеш на рекламата вирусот влегува во твојот компјутер и ти ги краде информациите(обично такви вируси ставаат).И хакерот те хакира шпионира и сл.А од друга страна може сите тие работи да се од фејсбук.Као некој ги хакнал и они сеа ја поправат штетата па во нашите очи се победници.Така се прават и антивируси.Ногу е напреден интернето и можам да кажам КОЛКУ ПОМАЛКУ ЗНАЕШ ТОЛКУ ПОДОБРО ЗАТОА ШТО ИМА МНОГУ РАБОТИ КОИ НЕ СЕ ДОБРИ И ЈА НАРУШУВААТ НАШАТА ПРИВАТНОСТ.Може и да немас фејсбук ама некој хакер ти пратил слика и преку сликата може да те хакне....свашта има на интернето.Корисен е ама и штетен.Сепак не знам шо ке и се на ЦИА моите податоци...ама како шо викате они го надгледуват секои и-мејл и шпионират...тоа е...само лоши работи...оти не измислат нешто добро?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
ДА треба да се пазиме од фејсбук.Таму има ногу расипани страници искрено.На тие страници има реклами.Ако влезеш на таа страна право те поврзува со серверо како расипан компјутер.А ако кликнеш на рекламата вирусот влегува во твојот компјутер и ти ги краде информациите(обично такви вируси ставаат).И хакерот те хакира шпионира и сл.А од друга страна може сите тие работи да се од фејсбук.Као некој ги хакнал и они сеа ја поправат штетата па во нашите очи се победници.Така се прават и антивируси.Ногу е напреден интернето и можам да кажам КОЛКУ ПОМАЛКУ ЗНАЕШ ТОЛКУ ПОДОБРО ЗАТОА ШТО ИМА МНОГУ РАБОТИ КОИ НЕ СЕ ДОБРИ И ЈА НАРУШУВААТ НАШАТА ПРИВАТНОСТ.Може и да немас фејсбук ама некој хакер ти пратил слика и преку сликата може да те хакне....свашта има на интернето.Корисен е ама и штетен.Сепак не знам шо ке и се на ЦИА моите податоци...ама како шо викате они го надгледуват секои и-мејл и шпионират...тоа е...само лоши работи...оти не измислат нешто добро?
Ако знаеш како да сурфаш правилно ке бидеш заштитен и без антивирусна програма.
Башка, GMail си призна дека 80% од мејловите на корисниците се читаат, или во најмала рака скенираат.

Day4walker

Doyle Brunson
Член од
18 ноември 2008
Мислења
132
Поени од реакции
8
абе луѓе тоа може да е вистина алијбг 200 000 000 па и ја епа сеа тоа е...сеа сите викаат шо ке напраат со тие информации сеа може апсолутно не ги интересира али утре од кај знаеш бе абе несакајки ке отвориш некоја јака фирма шо ке биде конкуренција на фејсбук или слично не е битно и со тие податоци шо они ги имаат за тебе односно твојот психолошки профил ке те пропаднат во земја бе ејј..иначе вака сеа за сеа нишо шо ке им се моите податоци али ке затребаат тоа не е мала работа лелеле ја да го иам тоааа аууу кај ке ми е крајот ко шо иам фантазија 100 на саат леле леле инаце шо сеа да не не треба да иам нет дома зш тројан од сегде моеш да закачиш а едно време се замарав со тоа и ке ви објаснам како стојат работите со тоа еве вакаЧ
тројан уствари ти е составен од две работиЧ
1. Server
2. Client
и уствари ти по греска ке симнеш некое вирусче односно серверот и тој коа ке се инсталира у ком готово си се заебал дебело и усвари на цлиентот се подесуес ова она и ти стига на маил првична информација(откоа ке се инсталира серверот) со текст серверод е успешно инсталиран на ххх.ххх.хх.х ип адреса име на твојот компјутер и после најнормално си отвараш у клиентот и тоа мислам е више заебанција праиш шо сакаш имаш опција ти праќаат скриншот на секои 2 мин keylogger и уште сваста има разни опции и е за ретардирани има копче и само си го стискаш праиш уствари шо сакаш

е сеа некој ке каже и со ако ке напрам формат и ок тоа ок али ти додека да нпраиш формат ја иам поише информации за тебе отколку ти самиот шо имаш зш одма сите пасњорди ти ги знам сите страни на нет кај со си бил (HISTORY) и се али апсолутно се е и на пр сеа има плаќање сметки преку банка нет банки и свашта преку кеѕлогерот ти ги знам одма user i pass и така уствари ти знам се и поштено можам да те опљачкам седејки си дома и пиејки кафе со цеигарче али јбг никој не се замарал со тоа..... не е ова фантазија верујте реалност е а ако некој не веруе јбг со среќа

фала богу иаме ние среќа шо сме е Македонијава ни заостаната па ретко кој има банкарски акаунт на нет така да не се секирајте али америка и натамуу парче праење :toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe:

Ако знаеш како да сурфаш правилно ке бидеш заштитен и без антивирусна програма.
ее брат донегде си у право не ти треба антивирус за да бидеш заштитен али секој ден се измуслва нешто ново од страна на хакерите така да привремено си заштитен јбг технологија иде напрад хакериве алала да им е шо да кажам си седат си уживаат и праи праат јес да е нелегално али не моеш да ги најдеш ретко а и сеа па од CIA на пр се молат да најдат таков некој шо стварно си ја знае работата и го вработуваат одма не дека они немаат такви али од многу глава не боли а поготово од вие "уличниве" хакери тие шо можат да направат не се уши нигде тоа!!!

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Иако верувам во ова што го кажува насловот јас сепак користам фејсбук и тоа многу често...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не сум терорист па да се грижам дали некој ме гледа или знае нешто повеќе за мене.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.469
Поени од реакции
6.815
немаат американците со што да шпионираат од фејсбук ке чекаат!
на Кале колкава амбасада направија од цел балкан и пошироко ке собираат информации!
глупост е да се каже дека американците од фејсбук чекаат информации!

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
вака или онака FBI да сака може мн.лесно да те најде,ако дошле на тоа дереџе да шпиунираат на Facebook да им отидеме со лопати у агенција:raz:

Член од
15 септември 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
sega vo facebook najnovoto e so toa sto mnogu se prijavuvaat...a ne se se logirali 2 godini pa pokraj niv i drugi nasdradat...ali nema veza a i mnogu se dosadni i anketite na mnogu ljuge koj sto sakat nogu da reklamiraa ali nema nisto veza od toa :nenene:

pa zatoa i moze i da bide zatvorena taa stranica nema da bide loso :pos2:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
вака или онака FBI да сака може мн.лесно да те најде,ако дошле на тоа дереџе да шпиунираат на Facebook да им отидеме со лопати у агенција:raz:
?
Поентата не си ја разбрал facebook е креиран за владини цели, и служи како датабаза на податоци. Тоа дека може да те лоцираат дома со сателит никој не го оспорува ама целта е што facebook е креиран за таква намена лесна но едноставна варијатна. И секако тука се во игра уште многу други ствари кои нормално никогаш нема да ги дознаеме.

Член од
17 септември 2009
Мислења
5
Поени од реакции
1
Анти Фејсбук

Прочитав Се во врска со оваа тема поради тоа што и јас сакав да отворам една ваква дискусија.
Потполно се согласувам со сите коментари дадени од Junkie во врска со сето ова.
Не знам зошто сите толку многу се скоцентрираа на CIA и на тоа колку ние сме од интерес на CIA.
Поентата е во тоа што ние "обичните смртници" како што пишувате, многу малку сме запознаени со тоа Се какви работи се случуваат по светот. Треба да сме многу прости ако поверуваме во Се што ке се прикаже и што ке биде кажано по медиумите. Зар не мислите дека Се е толку добро маскирано и уствари што НАВИСТИНА се случува во овој свет знаат многу малку луѓе.
Јас сум помеѓу тие што веруваат дека фејсбук е направен со некоја цел.Секако затскриена и добро маскирана за да ние не можеме ни да си претпоставиме. Толку заразна работа, нешто како порок од кој стануваш зависен и потоа тешко да се одвикнеш не е еднакво на ништо добро.
Едноставно кажано фејсбук е создаден за да се одземе вниманито на луѓето, за да се скрати времето и вниманието да се размислува во вистинската насока.
После сево ова верувам дека во светот ке се појави и нова религија наречена фејсбук.:pos2::pos2::pos2:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.171
Поени од реакции
30.337
Прочитав Се во врска со оваа тема поради тоа што и јас сакав да отворам една ваква дискусија.
Потполно се согласувам со сите коментари дадени од Junkie во врска со сето ова.
Не знам зошто сите толку многу се скоцентрираа на CIA и на тоа колку ние сме од интерес на CIA.
Поентата е во тоа што ние "обичните смртници" како што пишувате, многу малку сме запознаени со тоа Се какви работи се случуваат по светот. Треба да сме многу прости ако поверуваме во Се што ке се прикаже и што ке биде кажано по медиумите. Зар не мислите дека Се е толку добро маскирано и уствари што НАВИСТИНА се случува во овој свет знаат многу малку луѓе.
Јас сум помеѓу тие што веруваат дека фејсбук е направен со некоја цел.Секако затскриена и добро маскирана за да ние не можеме ни да си претпоставиме. Толку заразна работа, нешто како порок од кој стануваш зависен и потоа тешко да се одвикнеш не е еднакво на ништо добро.
Едноставно кажано фејсбук е создаден за да се одземе вниманито на луѓето, за да се скрати времето и вниманието да се размислува во вистинската насока.
После сево ова верувам дека во светот ке се појави и нова религија наречена фејсбук.:pos2::pos2::pos2:
За да бидеш ептен теешко зависен од фејсбук треба да ти фалат даски у мозокот. Заразен е само покерот и другите игрички. Вајда на ЦИА не и е важно колку луѓе во светот се коцкаат.

Член од
17 септември 2009
Мислења
5
Поени од реакции
1
За да бидеш ептен теешко зависен од фејсбук треба да ти фалат даски у мозокот. Заразен е само покерот и другите игрички. Вајда на ЦИА не и е важно колку луѓе во светот се коцкаат.

Не знам како ја сфаќате таа зависност. Но, јас од лично искуство знам дека имаше период кога толку бев окупирана со фејсбук што првата помисла кога станував наутро и последната пред да заспиев е да си проверам уште еднаш фејсбук. Верувам дека е така со повеќето млади денес, за жал. Зашто самите луѓе си кажуваат- "седев цела вечер на фејсбук". Без разлика дали е покер или разгледување и коментирање на слики ВАЖНО фејсбук е.
Едноставно кажано фејсбук е секојдневие на секој млад човек, а Се друго е на второ место.
Па...тоа и не ми изгледа баш најдобро...:tapp:

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Абе ако се плашите за вашата приватност не правите профили да го ебам. Ако мислиш дека има замка онда не иди тамо. А кој кур ЦИА ке ме контролира, мене татко ми не ме контролира ЦИА ке ме контролира. ееехехехехе :)

А... а и кој кур фејсбук па толко , мене по заразно ми е овде него сега него икад било на фејсбук. на пријатели.ком.мк ми беше поинтересно од фејсбук, и хај5 ми беше по интересен од фејсбук. Мирц ми беше нај интересно нешто видено на ПЦ после диабло 2.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.780
Поени од реакции
12.247
Ова би било точно, ако се плаши некој од евентуално крадење на податоци (мада кои податоци, датум на раѓање, име презиме...тоа веќе го имаат, дури и многу повеќе) нека не отвора профил на фб, по форуми, по меил сервери...сите тие се следат преку...У ствари ако некој е премногу исплашен, дури и параноичен нека не остварува воопшто интернет конекција. Според некои чепкала (популарните ИТ гуруа) дури и самиот оперативен систем windows препраќа одредени информации, мимо знаењето на корисникот...каде зошто и како...кој ѓавол ќе го знае.
Затоа, кому му е до приватност подобро да не користи конекција.

Али добар дел од овие информации се веќе преземени преку други активности (виза, патување, аплицирање низ светот за било што, врските на нашите служби со серверите низ светот...) значи џабе е криење на фб кога нема ниту што да се крие :)

Kajgana Shop

На врв Bottom