Расте омразата меѓу Бугарија и гејлада

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Sto razbiras pod ''zaledeni''?
Mezdu drzavnite otnosi sa dobri kako za dve clenki na NATO I EU, no sum sigeren deka 90% od bugarskija narod mrazet grcite. Toe e na istoriceska osnova.
Много просто-много години противници,много зло сторено преди години на бугарски грагани,железна завеса и наjбитното-за нив сите ние словените сме втора рака хора.
Но след приемането ни во НАТО и ЕУ односите са на едно малце подобро ниво.Ке ти дадам един пример-тези които довчера ни прашаха на границата каде ке одиме и ако не му кажам Тесалоники не ме пушташе,денес свободно ме пушта,а до неколко години нема да го има истиот на границата.

Да токму така а во Македонија врие бугари така?
Е за да ти поверувам во ова е исто како да ми кажеш дека утре сонцето ке изгрее на север а ке зајде на југ:smir:
Поимено ги сакаш ?
Еве отговор на твоето прашане.
http://www.nsi.bg/Census/Ethnos.htm

S

smart ass

Гостин
Много просто-много години противници,много зло сторено преди години на бугарски грагани,железна завеса и наjбитното-за нив сите ние словените сме втора рака хора.
Но след приемането ни во НАТО и ЕУ односите са на едно малце подобро ниво.Ке ти дадам един пример-тези които довчера ни прашаха на границата каде ке одиме и ако не му кажам Тесалоники не ме пушташе,денес свободно ме пушта,а до неколко години нема да го има истиот на границата.

Поимено ги сакаш ?
факоф:pusk:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
:toe: бог да чува от такви като тебе.:toe:
Ке си дозвола да ти дам едн совет-научи се да се држиш нормално во обштеството,било то и интернет обштество.Некоj курс или нешто слично.

S

smart ass

Гостин
:toe: бог да чува от такви като тебе.:toe:
Ке си дозвола да ти дам едн совет-научи се да се држиш нормално во обштеството,било то и интернет обштество.Некоj курс или нешто слично.
факоф:pusk:

R

RAYTHEON23

Гостин
Не вервам дека расте омразата мегу бугарите и грците.
Напротив - мисла дека относите сега са отлични. Разбира се, бугарите си знаем дека со грците треба да си со едно на ум, но относите са добри. Jаз поне немам лошо видено от грк /нито па те от мен/.
Миналото си е минало, треба да се гради добро соседство.
u pravo si za dobrososedstvo..ama ne se gradi so eden..neli treba dvajca trojca....i TREBA VOLJA a ne deklarativnost..a za toa kolku loso videla blgarija od grcija vidi balkanski vojni..bila so srbija...ama nalet toa znaes deka grcite se etnocentricni po definicija ondak znaes so mislat za nas za bugarija za albanija i turcija..u eden kos sme za niv VARVARI i NIZI RASI

Поимено ги сакаш ?

abe kako toa 62 iljadi neopredeleni..pa aktiviraj MVR ebago:smir:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
u pravo si za dobrososedstvo..ama ne se gradi so eden..neli treba dvajca trojca....i TREBA VOLJA a ne deklarativnost..a za toa kolku loso videla blgarija od grcija vidi balkanski vojni..bila so srbija...ama nalet toa znaes deka grcite se etnocentricni po definicija ondak znaes so mislat za nas za bugarija za albanija i turcija..u eden kos sme za niv VARVARI i NIZI RASI

abe kako toa 62 iljadi neopredeleni..pa aktiviraj MVR ebago:smir:
Ова са хора,които не са се определили.Дложни са сите да се определат?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.012
Поени од реакции
18.830
Колку не верувам дека расте омразата помеѓу Бугарија и Грција, па луѓе тие пред некоја година си разменија 12 ки на Евровизија, нормално кога Кипар не учествуваше во финалето, можда им расте омразата кон Македонија ама меѓу себе у никој случај.

Член од
10 март 2009
Мислења
79
Поени од реакции
2
Бугарите и Грците за нас се истото срање во различно пакување. Бес разлика дали се мрзат, тие гомна работат заедно против нас.

Ако се мрзат едни со други, пуна капа. Ако се испоубијат, уше подобро.

CUL TE GOSPOD

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Тоа што се мразат едни со други нас не ни е никако во прилог зашто кога сме ние во прашање тие во секое време ќе се здружат против нас. Погледнете на кој форум сакате или на Youtube, сегде каде што ќе се сретнат се понашаат како да се први браќа во борба против нас.

Член од
10 март 2009
Мислења
79
Поени од реакции
2
Тоа што се мразат едни со други нас не ни е никако во прилог зашто кога сме ние во прашање тие во секое време ќе се здружат против нас. Погледнете на кој форум сакате или на Youtube, сегде каде што ќе се сретнат се понашаат како да се први браќа во борба против нас.

Potpolno si vo pravo edini spas za nas e zdruzuvajne so nekoj pojak kako SAd ili ruska federacija

p.s. se izvinuvam za offtpic

Член од
18 февруари 2009
Мислења
56
Поени од реакции
2
братча мои македонци што ги пуштаме овие бугарчињава да ни солат памет на овој форум кој е само за македонци,ај тука админите по еден бан и нека си прават муабет на чешма во бугарија за тоа а не овде/овде само македонци треба да се и разберите едно ако самите македонци не си се помагаме мегу себе и не се избориме за нешто тогаш да не чекаме од другиве да ни помогнат зошто сите се иста педерана и сите гледаат нешто да земат од колачот кој се нуди/затоа сите пазите што правите со нив и само бан/нека живее македонија

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Па се разбира , јас незнам некој сосед со кој гејлада е во добри односи :toe:

Член од
29 мај 2008
Мислења
156
Поени од реакции
8
Вселенскиот патријарх Вартоломеј ја изразил својата подршка во борбата за враќање од Бугарија на ракописи од манастирите “Тимиос Продомос” и “Икосифиниса” во реонот на Серес. Вартоломеј тоа го изјавил пред претставниците кои го посетиле Истанбул - Компанијата за проучување и истражување на историјата на Серес. Вселенскиот патријарх го отворил ова прашање за време на својата посета во Софија и тогаш добил ветувањр од претседателот Георги Парванов, дека ракописите ќе бидат вратени наскоро.

Прашање до бугарите- за какви ракописи станува збор? И зошто токму од Серес , ги бараат гејциве- по што се тие толку значајни?
Се заинтересирале гејциве за проучување на историјата на Серес?????? некако чудно. та нели тие „имаат“ секакви докази и за времето пред Христа, а за поновата историја немале- та допрва ќе ја истражуваат:toe:Не само што е чудно, но и очигледно е што бараат.
Незнам за кои ракописи станува збор,само тоа наjдов во трсачката.
Мислам, читаш на бугарски.
http://www.dveri.bg/content/view/8411/33/

Alo 192

имам симпатија
Член од
7 октомври 2008
Мислења
353
Поени од реакции
11
Заболе ме и за едните и за другите

Kajgana Shop