Не ми сметаат ваквите операции затоа што сепак некои луѓе навистина не се чувствуваат добро онакви какви што сеШто мислите за операциите за промена на полот, ги поддржувате или строго сте против? Зашто ако сте за, зашто ако сте против?
Гледав една емисија кај Опра и тоа ми беше инспирација за темава. Имаше неколку гости кои си го промениле полот, велат дека уште од деца се осеќале дека се заробени во погрешно тело.
Дали сметате дека е подобро да го сменат полот и да се ослободат или сепак сте премногу против тоа?
И образложете си ги мислењата се разбира.:smir:
Значи ако си роден со некоја дефектна мана така и ќе живееш, па ако треба и ќе умреш или ќе се мачиш цел живот.Не, не и не. Ко шо си роден така ќе живејш, така те напрајле.
Па дефектна мана е друго ... А и мартин за друго збореше ... Мислеше на тоа каков пол си се родил таков и ке си , и нормално така и ке си живееш ... А не ти друго сфакаш..Значи ако си роден со некоја дефектна мана така и ќе живееш, па ако треба и ќе умреш или ќе се мачиш цел живот.
Ми текнува не само на него,туку уште на многу други случаеви.Жал ми е за такви луѓе кај кои хормоните грешно проработиле т.е имаат отпоќе женски или машки хормони,ама промена на полот во никој сличај.Ете сега ми текна, се сеќавате на Фифи? Детето има апла женски хормони, женски глас, можда е подобро да си го смени полот, кога се гледа дека требал да биде женско. Јас сеуште сум неопределена по однос на ова прашање. Во главата имам многу против, ама не сум сто посто сигурна дека сум против.
Не ама ако за тебе ку*от/пи*ката е дефектна мана то е друг муабет.Значи ако си роден со некоја дефектна мана така и ќе живееш, па ако треба и ќе умреш или ќе се мачиш цел живот.