Би сакал да се покаже во вистинското светло. Заслужува да се прости ако навистинаа така мисли како вистински поп пеач кој остави незаменливи и неизбришливи траги во светската музика. Мајкл Џексон е навистина еден и единствен и заслужува секаква почит од моја страна како таков, без разлика на сите пикантерии што во изминативе години се вртеа околу него. Песните и музиката што ја изнесе на виделина ќе остане специфична, но прекрасна и како таква си го заслужи епитетот „евер грин“.По доцнењето од два часа кралот на поп музиката Мајкл Џексон се појави на прес конференција во Лондон и го најави своето враќање на сцената.
„Тоа е тоа! Ова ќе биде мојот последен настап во Лондон. Кога велам последен, тоа навистина го мислам. Се гледаме во јуни. Ве сакам. Се гледаме во јуни,“ рече Мајкл Џексон пред илјадниците фанови собрани во лондонската О2 арена, кои со воодушевување го поздравија неговото доаѓање на конференцијата каде тој доцнеше цели два часа.
Обраќањето на Џексон беше кратко, траеше само неколку минутки, но беше полно со емоции.
Мајкл ќе одржи 10 концерти во лондонската О2 арена, започнувајќи од 9. јуни. Картите веќе можат да се резервираат на интернет страницата michaeljacksonlive.com, а продажбата започнува на 11. март.
Извор: А1.com.mk
Прашање: Ќе гледаме ли спектакуларно враќање на кралот на поп музиката или ова ќе биде само еден последен обид за пристојно збогување од сцената? Знае ли некој кога е планиран новиот албум за кој се шушкаше по медиумите?
Се согласувам. Чиста класика е Мајкл Џексон и нема што повеке да се дискутира. Без разлика на се што му се има изфешавано на човекот, мора да му се признае дека во поглед на музиката е неспорен феномен.Би сакал да се покаже во вистинското светло. Заслужува да се прости ако навистинаа така мисли како вистински поп пеач кој остави незаменливи и неизбришливи траги во светската музика. Мајкл Џексон е навистина еден и единствен и заслужува секаква почит од моја страна како таков, без разлика на сите пикантерии што во изминативе години се вртеа околу него. Песните и музиката што ја изнесе на виделина ќе остане специфична, но прекрасна и како таква си го заслужи епитетот „евер грин“.
Абе едно е да имал проблем со лицето, а друго е да умира, не ми хиперболизирај сега. Да не фатил некој тумор на лицето можеби? :smir:абе какви шпекулации се распаѓа човекот
јас ништо не му спорам човекот е легенда и незаменливАбе едно е да имал проблем со лицето, а друго е да умира, не ми хиперболизирај сега. Да не фатил некој тумор на лицето можеби? :smir:
Во музички поглед е незаменлив, недостижен за генерации и генерации "надежни" музичари. Ја носи титулата и за најуспешен изведувач/забавувач (според Гинисовата книга на рекорди). Поголеми и повеќе популарни музичари од Мајкл се само Битлси и Елвис. Мајкл Џексон изгради империја од обожаватели, хитови, кореографија, стил на облекување, движења и сл. Заслужено го носи прекарот крал на поп музиката. Под негово влијание се огромен број млади изведувачи во денешните САД како Џ. Тимберлејк, Бритни Спирс, Maраја Кери, Ашер и др.
Можеби со очила како што беше на пресот во О2 арената во Лондон. Секако дел од лицето си го покрива со различните шапки, вака можеби и очите ќе ги затскрие.јас ништо не му спорам човекот е легенда и незаменлив
само незнам како ќе се појави на сцена дали како дарт ведар под масака или завиткан како муџахедин :smir:
Не знам колку ќе бидат овие концерти успешни но едно е сигурно дека тешко некој може да го надмине со продадени повеќе од 700милиони албуми што би се рекло 3пати повеќе од Мадона која е на 2место по продажба на албуми во историјата на музиката.
Конечно му текна да се врати пластичниот човек со душа чекав да го видам како се распаѓа го мразам одвратен ми е не можам да го поднесам педериштево така да боље беше коа не се беше вратил.
Ти си се таласал во гаќите на татко ти додека Мајкл ја пееше Beat it и сите женски се влажнеа на него. Не си доволно квалифициран за да збориш вака за Мајкл.Конечно му текна да се врати пластичниот човек со душа чекав да го видам како се распаѓа го мразам одвратен ми е не можам да го поднесам педериштево така да боље беше коа не се беше вратил.
Си најдов истомисленик.Конечно му текна да се врати пластичниот човек со душа чекав да го видам како се распаѓа го мразам одвратен ми е не можам да го поднесам педериштево така да боље беше коа не се беше вратил.