Дали би гласале кандидат од друга етничка заедница за претседател?

Дали би гласале кандидат од друга етничка заедница за претседател?

• Вкупно гласачи
    140

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Па макар и Аљбанец од ДУИ и УЧК?Ваков Македонец си бре?Нели немаше да прифатите Терорист за претседател,ама изгледа почнува перењето мозок за по 5години.Аирлија нека ви е бричењето на суво.

Како бре никогаш?Еве Трнорушка не мисли како тебе,Трн мисли дека може и Албанец од ДУИ и УЧК.И што правиме сега?Кој е поголем Македонец ти или Трнорушка?
Ти покри се со ушите ,ДУИ беше ваша отскочна даска! Ама сеа ви е криво оти ВеМеРеТо ви ја заеба дружбата со Али :baeh:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Огромна е разликата од коалицијата помеѓу СДСМ и ДУИ и сегашната помеѓу ДПМНЕ и ДИУ.

Член од
5 март 2009
Мислења
38
Поени од реакции
1
ако стане немакедонец претседател онда македонија дефинитивно е изгубена а посебно ако тој кандидат биде од овие нашиве французи:pos2:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Секогаш гласам за ЧОВЕК, етникуми не ме интересират, најважно е да ја почитува државата...

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
jas bi glasal za imer selmani...

no zosto da ne za nano ruzin,fer mi izgleda covekot...drugive nemat nisto za presedatel

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Nego, za ona drugoto sto go prasuvas, sega za sega tesko. Poedinci sekako deka ima, i kaj makedoncite i kaj albancite, ama toa seuste ne e izrazeno vo nekoja poseriozna masa na luge koi bi napravile razlika. Ne e sozreano seuste opstestvoto za takvo nesto. :toe:
Мислам дека ова ќе биде најреалниот одговор на темата. Ни треба уште многу време, но и многу повеќе доверба едни кон други.

R

RAYTHEON23

Гостин
ДА важна е личноста НЕ ПАРТИЈАТА кај нас партиите и штабовите станаа манастири:pos2::pos2::pos2:

Б

Бат Елохим

Гостин
Зошто (тврдо) не? Би сакал да елаборираш доколку можеш и не ти пречи тоа.
затоа што барем сега за сега, Албанците ни ги спорат истите работи што и Гејлада. Името (не се идентификуваат си него), знамето ( тек тук сега почнаа да го истакнуваат, што мислам дека е само маркетинг, а не и реалност), химната(со ова Гејлада нема проблем, само Албанците). Барем сега, во ова време, такви се партиите на Албанците, такви се пратениците, такви се и кандидатите за претседател.
Вчера на соочувањето на пример Мируше Хоџа и Имер Селмани имаа идентично мислење за спорот со името и идентитетот само што Мируше кажа дирекно (со неа немам проблем) додека Селмани насмеано (во негов стил) вртеше од рид на рид и пак го кажа истото.

Нема да гласам за Албанец (или некоја друга националност) затоа што не сум сигурна дека ќе ги бранат моите (македонски) интереси. :toe:

P

Princ

Гостин
Вчера на соочувањето на пример Мируше Хоџа и Имер Селмани имаа идентично мислење за спорот со името и идентитетот само што Мируше кажа дирекно (со неа немам проблем) додека Селмани насмеано (во негов стил) вртеше од рид на рид и пак го кажа истото.
Не ја гледав емисијата, ама ги читав мислењата на членовите на форумов. На голем дел од нив заклучок им беше дека кој и да е стане претседател нема ТВРД став дека нема да има промена на името. За мене (космополит :pipi:) сите тие се исти. За тебе (националист :pipi:) твоите не се такви, само моите се. Бидејќи за тебе етничката припадност ти е врежана во умот и без разлика на се таа ти е најважна. Не дека ми смета тоа, биди си тоа што сакаш да бидеш :)
Нема да гласам за Албанец (или некоја друга националност) затоа што не сум сигурна дека ќе ги бранат моите (македонски) интереси. :toe:
Доколку гледаме уџум во минатото земјава ја имаат водено горе-долу Македонци. И за сите нив имаме по некое или по неколку предавства. Тука не сакам да се осврнам на одредена политичка партија бидејќи во 18 годишна кариера на независна Република, СДСМ и ВМРО поделија власт по 9 години. Но не е важно тоа, важно е што многу голема штета ни направија токму тие, Македонците. Сега да ми простиш ама Александар јас не можам да го оживеам, ако тој ни бил единствениот прав Македонец.
Муабетот ми беше дека мораме заедно да работиме на заедничката иднина доколку ја сакаме. Веројатно си слушнал/а за права и обврски. Ако обврска на Албанец е да почитува химна и знаме, немој да го дистанцираш кога зборуваме за можен претседател на земјава само бидејќи е етнички Албанец. Дај му го и тоа право ако веќе бараш некаква обврска. Се научивме (од многу одамна, до денес) да бараме само обврски а не да даваме права - односно од Албанска гледна точка се научивме да бараме само права а не и да прифаќаме обврски.
Сепак, размисли си за ставот.

Б

Бат Елохим

Гостин
Муабетот ми беше дека мораме заедно да работиме на заедничката иднина доколку ја сакаме. Веројатно си слушнал/а за права и обврски. Ако обврска на Албанец е да почитува химна и знаме, немој да го дистанцираш кога зборуваме за можен претседател на земјава само бидејќи е етнички Албанец. Дај му го и тоа право ако веќе бараш некаква обврска. Се научивме (од многу одамна, до денес) да бараме само обврски а не да даваме права - односно од Албанска гледна точка се научивме да бараме само права а не и да прифаќаме обврски.
Сепак, размисли си за ставот.
не ми е намера да навлегувам во дискусии базирани на национална основа, муабетот ми е, кога ќе видам Албанец-политичар што ги брани македонските интереси, можеби и ќе размислам дали да гласам за него, до сега не видов таков. :toe:

и не ги дели на твои и мои. според мене.. Македонија нема достоен политичар за неа....само во случајов, во моментов одбирам да ја дадам довербата на Македонец...

P

Princ

Гостин
Во ред, не ни мислам да те пишманам во намерите.
Само уште ова.
Кажи ми кој е поголем Македонец кој најсилно ќе се бори за македонските интереси
Иванов
Фрчковски
Ружин или
Бошковски?

С

Спенсер

Гостин
Во ред, не ни мислам да те пишманам во намерите.
Само уште ова.
Кажи ми кој е поголем Македонец кој најсилно ќе се бори за македонските интереси
Иванов
Фрчковски
Ружин или
Бошковски?
според мене Бошковски....тука беше кога требаше..и ке биде тука!!! а овој иванов,некако премногу нежно ми делува..професорче.... кај знае он да управува со АРМ????од катедра не се управува!!!

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
според мене Бошковски....тука беше кога требаше..и ке биде тука!!! а овој иванов,некако премногу нежно ми делува..професорче.... кај знае он да управува со АРМ????од катедра не се управува!!!
Откога па слаткари станаа војничишта жив ти све?

Kajgana Shop

На врв Bottom