Дали би гласале кандидат од друга етничка заедница за претседател?

Дали би гласале кандидат од друга етничка заедница за претседател?

• Вкупно гласачи
    140

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Значи прашањето е едноставно.
Има повеќе кандидати, секој со свои квалитети и мани. Е сеа тој што најмногу ви се допаѓа во своите ставови, квалитети, можеби најубаво ви изгледа итн, итн, итн не е дел од вашата етничка заедница.

Значи вие сте македонец а тој албанец, турчин, ром, влав... или некоја друга комбинација...

Дали сте подготвени да гласате за него или тоа што не припаѓа на вашата етничка заедница би ве спречило во тоа и гласот би заминал кај некој „ваш“ иако е помалку квалитетен од него?

Значи зборуваме за замислена ситуација, не ставив никој конкретно во темава/анкетава.

Z

Zona Pelucida

Гостин
Значи прашањето е едноставно.
Има повеќе кандидати, секој со свои квалитети и мани. Е сеа тој што најмногу ви се допаѓа во своите ставови, квалитети, можеби најубаво ви изгледа итн, итн, итн не е дел од вашата етничка заедница.

Значи вие сте македонец а тој албанец, турчин, ром, влав... или некоја друга комбинација...

Дали сте подготвени да гласате за него или тоа што не припаѓа на вашата етничка заедница би ве спречило во тоа и гласот би заминал кај некој „ваш“ иако е помалку квалитетен од него?
Власите се најбољи,све во заштеда ќе иде,нема да се троши на глупости,а градот ќе сјае од чистота и педантерија,така да ДА јас би избрала кандидат од друга етничка припадност.:helou:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Браво Јофе за темава. И јас мислев да отворам ваква али не ми текнуваше како да ја почнам.

И да. Би гласал за кандидат од друга етничка заедница. Мене воопшто не ми пречи тоа ако е способен за вршење на таа функција.

П.С. Баш ме интересира како ке размислуваат Албанците на темава зашто од секогаш сум се запрашувал за тоа.

Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
Ако понуди програма која е во корист на нашата земја и нашиот народ и би бил достоен за таа функција. Да би гласал:helou:

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Да, би гласал ,само ако на тој истиот државните интереси му бидат пред интересите на етничката заедница од која доаѓа.

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Еднаш за секогаш да ви биде јасно на сите кретени кои сањаат за некаков “Македонски Обама“ и при тоа мислат на албанец претседател. Секакви споредби од тој тип може да дојдат само од тотален кретен кој нема ни основно познавање за работите. Прво: Албанците во Македонија никогаш не биле робови, ниту пак биле тероризирани три века од клетите каури. Токму обратно стојат работите. албанските башибозуци ги вршеле најголемите зверства над Македонското население за време на турското ропство, а бога ми и после! Второ: афроамериканците не сонуваат да се спојат со Африка, туку напротив, верни си се на татковината (скоро 50% од војниците се црнци)! Трето: црнците не се двојазични, Четврто: и на културен и на спортски план имаат огромен удел во прославувањето на америка и ширењето на нејзината култура.
После сево ова драги мои кретени, ќе можеме да збориме за Македонски Обама, само кога албанска ПАРТИЈА ќе предложи МАКЕДОНЕЦ за претседателски кандидат. Е тогаш и само во тој случај ќе може да здивнете и да кажете: ЕВЕ И НИЕ СИ ИМАМЕ ОБАМА!!! Никако поинаку!
И за крај, ПЕТТА причина зашто неможе албанец да биде Македонски Обама е: Pledge of Allegiance.
Но, сепак и покрај се, покажете ми албанец што ќе се заколне на Македонското знаме и јас (и покрај четирите претходни точки) ќе гласам за него!

Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
Da sekako deka bi glasal za kandidat koj e od druga etnicka zaednica dokolku bi bil ubeden deka bi rabotil za drzavnite interesi, a ne partiski i deka iskreno bi rabotel za podobruvanje na zivotniot standard na site gragjani na Republika Makedonija.

Znaci dokolku raboti za interesot na site gragjani na Republika Makedonija i kon podobruvanje na prilikite vo Makedonija mojot glas ke odi ako treba i za klingonec.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Само да не е влав, па што сака нека биде.

M

marsovka

Гостин
би и тоа како ако видам посебно дека е реалнен приземјен и нуди конкретна програма зашто да не
Ако има (велам ако)таков кој не е корумпиран или не е нечија кукличка тогаш да

ама за жал нема....

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
П.С. Баш ме интересира како ке размислуваат Албанците на темава зашто од секогаш сум се запрашувал за тоа.
Nema sto da se zaprasuvas, dovolno ti e da poglednes na prethodnite izbori od 18 godisnata nezavisnot na Makedonija i ke ti bide jasno. Albancite dokazaa deka mozat da glasat za takov kandidat. Sekoj pretsedatel vo Makedonija tepase so glasovite na albancite. :toe:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Nema sto da se zaprasuvas, dovolno ti e da poglednes na prethodnite izbori od 18 godisnata nezavisnot na Makedonija i ke ti bide jasno. Albancite dokazaa deka mozat da glasat za takov kandidat. Sekoj pretsedatel vo Makedonija tepase so glasovite na albancite. :toe:
Да али тоа е во втор круг на избори кога веќе Албанците немаат свој претставник. Јас мислев за кога веќе имаат голем избор. А за тоа политички партнери и гласање знам.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Да али тоа е во втор круг на избори кога веќе Албанците немаат свој претставник. Јас мислев за кога веќе имаат голем избор. А за тоа политички партнери и гласање знам.
E pa sea.... kako i da e, glasaat za kandidat od druga etnicka zaednica.

Nego, za ona drugoto sto go prasuvas, sega za sega tesko. Poedinci sekako deka ima, i kaj makedoncite i kaj albancite, ama toa seuste ne e izrazeno vo nekoja poseriozna masa na luge koi bi napravile razlika. Ne e sozreano seuste opstestvoto za takvo nesto. :toe:

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Не, МнМ

Но, сепак и покрај се, покажете ми албанец што ќе се заколне на Македонското знаме и јас (и покрај четирите претходни точки) ќе гласам за него!
Над она од Кутлеш?

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Ако бидам сигурен дека тој кандидат ќе ги застапува интересите пред се на државата,а после тоа на етничката заедница од која припаѓа тогаш би гласал за него. За жал таков човек не сум виделпа затоа и нема да гласам за некој од друга етничка заедница.

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Еднаш за секогаш да ви биде јасно на сите кретени кои сањаат за некаков “Македонски Обама“ и при тоа мислат на албанец претседател. Секакви споредби од тој тип може да дојдат само од тотален кретен кој нема ни основно познавање за работите. Прво: Албанците во Македонија никогаш не биле робови, ниту пак биле тероризирани три века од клетите каури. Токму обратно стојат работите. албанските башибозуци ги вршеле најголемите зверства над Македонското население за време на турското ропство, а бога ми и после! Второ: афроамериканците не сонуваат да се спојат со Африка, туку напротив, верни си се на татковината (скоро 50% од војниците се црнци)! Трето: црнците не се двојазични, Четврто: и на културен и на спортски план имаат огромен удел во прославувањето на америка и ширењето на нејзината култура.
После сево ова драги мои кретени, ќе можеме да збориме за Македонски Обама, само кога албанска ПАРТИЈА ќе предложи МАКЕДОНЕЦ за претседателски кандидат. Е тогаш и само во тој случај ќе може да здивнете и да кажете: ЕВЕ И НИЕ СИ ИМАМЕ ОБАМА!!! Никако поинаку!
И за крај, ПЕТТА причина зашто неможе албанец да биде Македонски Обама е: Pledge of Allegiance.

Мешаат работи Албанците,тоа што вадат примери од Обама бааги везе нема со тоа што го сакаат они.Црнец ко црнец американец е,белки тоа што е црнец не го прави од друга националност дека е.

Kajgana Shop

На врв Bottom