Зошто во некои земји не е нормално да се има секс пред брак?

• Креатор на темата Креатор на темата Месо_печено
  • Време на започнување Време на започнување
изглеа не си ги сфатила работите што ти ги кажав... тоа е испраноста на умот, и не беше во стилот да те навредам туку глобално е напраено перење на мозок.. у стил као зборам на тоа наметнување на човекот... итн... и не постои напред назад сите сме во место... секогаш е напред назад... ништо ново нема што не се десило порано итн. само не си ми ја сфатила поентата ... што е напред што секојдневно се војува се убива уништува... политики чуда итн. или напред ти е само она што ти одговара, слобода во сексот... итн. итн.

а каква била свеста во Содома и Гомора и некој други антички случувања?
и за тебе нормално било хипи а?... очигледно не си прочитала што сум пишувал или не си разбрала ...
А ги мислеле за нормални хипиците? кој околности биле? ..време на војна и некоја група пропалици смислиле вакво нешто и таквите како нив го подржале тоа движење и удриле на секс голотии и дрога... ако за тебе ова е напредна модерна работа алал да ти е... и ако било исправно, зошто не го прифатило цел свет тоа ... него ги осудиле... и полиции само се бафтале итн. ... него денес подмолно полека во свеста се натура истото само на подмолен начин... итн. итн.

Аха значи зборуваше за глобално перење на мозокот, епа мислам дека не е така, пошо јас живеам сега, овде, во ова време, со свои карактеристики и принципи и мене никој не ми наметнува ништо, тоа што ми се допаѓа тоа го правам или пак тоа парче облека го носам и слично..А инаку сакам да сум со тек на времето а не да останам со закржлавен мозок и со мислења од пред повеќе години. Па, да ти кажам право баба ми повеќе пати пробувала да ми го испере мозокот, т.с. да ми наметне некои традиции и сл. ама ништо од тоа, ново време е со нови принципи некои добри, некои лоши.
А да и не збори во глобала дека сите сме во место, можам слободно да кажам дека си напрадувам и се гордеам со тебе, и нема никогаш да застанам во место, извини ако ти стоеш, ама ќе ти препорачам да се обидеш да се помрднеш и прилагодуваш на твоите таканаречени перачи на мозок, боље би ти било за тебе.
И да ти одговарам на прашањето што е за мене напред, епа напред е секој успех во кое било поле, т.с. подобрување, сега има и негативни работи али тоа е друго 25 (нели викаат друго 20, али јас одам напред и викам друго 25, хахах), а зошто да не би имало слобода во сексот, секс како секс е и потреба, задоволство, љубов...итн..добро ќе биде ако се обидеш да ме сватиш што сакав да кажам, ама ти си ти, јас сум јас и одам напред а ти размисли.
А ова за хипиците да се надоврзам, значи заклучиле дека тоа е негативна појава и се обиделе да го сопрат, значи одат напред.
И кога кажуваш нешто, свое мислење кажи го поедноставно, пошо ми делуваш како Сакам да Кажам, Не Знам Да Речам.

Аха значи зборуваше за глобално перење на мозокот, епа мислам дека не е така, пошо јас живеам сега, овде, во ова време, со свои карактеристики и принципи и мене никој не ми наметнува ништо, тоа што ми се допаѓа тоа го правам или пак тоа парче облека го носам и слично..А инаку сакам да сум со тек на времето а не да останам со закржлавен мозок и со мислења од пред повеќе години. Па, да ти кажам право баба ми повеќе пати пробувала да ми го испере мозокот, т.с. да ми наметне некои традиции и сл. ама ништо од тоа, ново време е со нови принципи некои добри, некои лоши.
А да и не збори во глобала дека сите сме во место, можам слободно да кажам дека си напрадувам и се гордеам со тебе, и нема никогаш да застанам во место, извини ако ти стоеш, ама ќе ти препорачам да се обидеш да се помрднеш и прилагодуваш на твоите таканаречени перачи на мозок, боље би ти било за тебе.
И да ти одговарам на прашањето што е за мене напред, епа напред е секој успех во кое било поле, т.с. подобрување, сега има и негативни работи али тоа е друго 25 (нели викаат друго 20, али јас одам напред и викам друго 25, хахах), а зошто да не би имало слобода во сексот, секс како секс е и потреба, задоволство, љубов...итн..добро ќе биде ако се обидеш да ме сватиш што сакав да кажам, ама ти си ти, јас сум јас и одам напред а ти размисли.
А ова за хипиците да се надоврзам, значи заклучиле дека тоа е негативна појава и се обиделе да го сопрат, значи одат напред.
И кога кажуваш нешто, свое мислење кажи го поедноставно, пошо ми делуваш како Сакам да Кажам, Не Знам Да Речам.

никој не ти наметнува лично ... али со глобално размислуванје и сервирање преку тв со реклами филмови, као познати фаци итн. итн. за тоа перење зборам ... штимање на психата ...

а напред не постои, се е исто ништо ново не постои, постои само напред со слепата толпа... сите праат вака и јас без размислување го прифаќам... ете тоа само постои а напредност не... баш уназаденост постои ... демек цивилизација ова она напредни размислувања итн. е баш затоа што све демек се знае и пак луѓето живеат исто као од камено време со истата омраза истите војни... истите политики итн итн... тоа е бетер од порано кога не биле напредни со уназадени мисли правеле од незнаење а денес као знаење се има напредност итн. пак се е во место ....

А за ова >Сакам да Кажам, Не Знам Да Речам. ...
така е затоа што си навикната само на едно да слушаш и едно те исто да размислуваш > у стилот на "напред, модерни, итн." а кога ќе слушнеш нешто поинакво одма се буниш и напаѓаш у оној стил Сакам да Кажам, Не Знам Да Речам. .... е тоа се вика испран памет... кога човек на едно исто се навикнува и ако слушне вака поразлично се губиш и не сфаќаш и си мислиш на сакам кажам незнам речам .......

а каква била свеста во Содома и Гомора и некој други антички случувања?
и за тебе нормално било хипи а?... очигледно не си прочитала што сум пишувал или не си разбрала ...
А ги мислеле за нормални хипиците? кој околности биле? ..време на војна и некоја група пропалици смислиле вакво нешто и таквите како нив го подржале тоа движење и удриле на секс голотии и дрога... ако за тебе ова е напредна модерна работа алал да ти е... и ако било исправно, зошто не го прифатило цел свет тоа ... него ги осудиле... и полиции само се бафтале итн. ... него денес подмолно полека во свеста се натура истото само на подмолен начин... итн. итн.

Која војна била во 70те?Освен студената војна која економски ги стегнала луѓето и ги научила дека власта може да прави се што сака,незнам за друга војна во Европа.Тие „пропалици“ пропагираат заедништво,слобода и љубов,но кој како ги сфаќа.Патем тоа движење ги отвара вратите за слобода на човечкиот ум и живот по свои принципи.Нормално е што се двои од стегите на општеството кое настојува преку систем на перење на мозок да го држи мнозинството.Стравот од осудата и двоењето до ден денес ги тера луѓето да живеат туѓ живот,а не оној што го сакаат.На крајот од животниот век сигурно се прашуваат зошто живееле.
Зошто секое слободно изразување се поврзува со перење на мозок,рушење на вредности и стандарди на општеството.Ако ти мислиш дека не треба да имаш секс пред брак,која сум јас што можам да те натерам.Ако ти мислиш дека поубаво ќе живееш со традиционалните вредности и правила,која сум јас да те натерам поинаку да живееш.А за почеток,нели е подобро секој да си го создаде својот свет,дружи се со истомисленици,живеј по свои норми,придржувај се до божјите закони и ќе бидеш среќен.Но остави ме мене и јас да бидам среќна со она што го сакам,а тоа е слободата на мислење и однесување.Нити ти можеш да ме плукаш мене,ниту јас тебе,живееме во различни светови.

Која војна била во 70те?
Хипиците (децата на цвеќето) e движење настанато во САД па веројатно мисли на Виетнамската војна('60) кога се залагаа општество кое се засновува на мир и љубов(секс де)..револуција одвнатре(во човекот)

Хипиците (децата на цвеќето) e движење настанато во САД па веројатно мисли на Виетнамската војна('60) кога се залагаа општество кое се засновува на мир и љубов(секс де)..револуција одвнатре(во човекот)

Незнам на што мисли,но добро е ова како дефиниција.

Бла бла бла.
Сите кажуваме јасни ставови, за пак да бидат испревртени. Кажуваме дека е во ред човек да живее како сака, да има секс пред брак ако сака да знае со кого ќе спие и како ќе му биде во остатокот од животот, за пак да ни се наметне тоа дека сме со испрани мозоци.
Јас пак ќе кажам дека тука има едно огромно недоразбирање. Мислам дека Мевцето сепак не мисли на оние луѓе кои имаат нормални врски кои со тек на време се случува да пропаднат и да бидат заменети со нови. Мислам така затоа што никако не можам да сфатам што е лошо во тоа.
А Никола... што ти беше муабетот за првата врска? Зошто да не се работи на неа и да се откажува после првиот проблем? Зарем ти мислиш дека деца (прва врска, нали) знаат да одлучат и да решат каква врска сакаат и да се борат на некој начин за истата?
А без оглед на одговорот, еве уште едно прашање... Дали ти сеуште си во првата врска? Ако да супер за тебе, а ако не - зошто???

аман бе, се треба да ви се изџвака до танчина... поконкретно поентата ми беше за нивната идеологија... итн. за зборчиња се фативте ... као у сти ллелелее што кажааа 70 војна... леле ... тееее ...

неам време сеа за поопширно....

Јас пак ќе кажам дека тука има едно огромно недоразбирање. Мислам дека Мевцето сепак не мисли на оние луѓе кои имаат нормални врски кои со тек на време се случува да пропаднат и да бидат заменети со нови. Мислам така затоа што никако не можам да сфатам што е лошо во тоа.

И да мисли на нормално влегување од една во друга врска,не мисли дека е нормално во таква врска да има секс.Сексот го поврзува со модерното движење,а не како дел од човечкиот однос.Затоа целиот муабет испаѓа ненормален:)

едит:
Еве ја идеологијата:

Што е овде лошо?

И да мисли на нормално влегување од една во друга врска,не мисли дека е нормално во таква врска да има секс.Сексот го поврзува со модерното движење,а не како дел од човечкиот однос.Затоа целиот муабет испаѓа ненормален:)

Абре не можам да го прифатам тоа!:pos2: Како може да знаеме дали моменталниот партнер е скоро идеален за нас, ако не знаеме каков е во кревет? Љубовта е на прво место да, ама сексот не е за потценување и не служи само за правење деца. Секако се случува да дојдат моменти кога и тој може да не е тоа што бил, ама па воопшто да не знам каков е... :nenene:

А Никола... што ти беше муабетот за првата врска? Зошто да не се работи на неа и да се откажува после првиот проблем? Зарем ти мислиш дека деца (прва врска, нали) знаат да одлучат и да решат каква врска сакаат и да се борат на некој начин за истата?
А без оглед на одговорот, еве уште едно прашање... Дали ти сеуште си во првата врска? Ако да супер за тебе, а ако не - зошто???

Јас за мојот личен живот ниту сум, ниту пак некогаш ќе пишувам на форуми. „Задоволството“ на искажување на интимата пред маса народ ја оставам на оние кои чувствуваат потреба за тоа.
Јас можам само да генерализирам, да пишувам како размислувам за некои работи, како сметам дека треба да се однесуваат луѓето, какви искуства од пријатели сум имал, но верувај, нема ниту еден параграф напишан од мене на овој форум во кој јас пишувам за себе си и мојот живот (од љубовен аспект, професионалниот настрана.).

Така да ќе те разочарам со неодговарање на прашањево, а мојот став за темава останува на постот кој го имам напишано.

Абре не можам да го прифатам тоа!:pos2: Како може да знаеме дали моменталниот партнер е скоро идеален за нас, ако не знаеме каков е во кревет? Љубовта е на прво место да, ама сексот не е за потценување и не служи само за правење деца. Секако се случува да дојдат моменти кога и тој може да не е тоа што бил, ама па воопшто да не знам каков е... :nenene:

Па неможеш да го прифатиш оти ти е испран мозокот,барем јас така го сфаќам мевцето:)Да не ти беше испран,немаше воопшто да се прашуваш каков би бил во кревет.И после кога ќе се земете ќе си ги потиснуваш соновите длабоко во себе,а фрустрациите ќе ги искажуваш над алиштата за перење:)

едит:Доколку нема ни еден параграф од твојот живот на овие жолти страници,тогаш навистина имаш само бујна фантазија:)Ништо лично само констатација за пофалба:smir:

Јас за мојот личен живот ниту сум, ниту пак некогаш ќе пишувам на форуми. „Задоволството“ на искажување на интимата пред маса народ ја оставам на оние кои чувствуваат потреба за тоа.
Јас можам само да генерализирам, да пишувам како размислувам за некои работи, како сметам дека треба да се однесуваат луѓето, какви искуства од пријатели сум имал, но верувај, нема ниту еден параграф напишан од мене на овој форум во кој јас пишувам за себе си и мојот живот (од љубовен аспект, професионалниот настрана.).

Така да ќе те разочарам со неодговарање на прашањево, а мојот став за темава останува на постот кој го имам напишано.

Ќе ме расплачеше, полека малку.
Туку, не помислив на ништо лично кога те прашав, а и не гледам колку е такво ако кажеш дали си сеуште со првата девојка.
Како и да е, секој со своето, немам ништо против.

Kulturata mentalitetot tradicijata i religijata vlijaat vo tie drzavi zenite da bidat devici do prva pracna nok,ama zatoa pa se mazat maxsimum do 18 god..ova kolku e dobro tolku i ne e dobro spored mene ne treba da se preteruva so fanatizam....:nenene:

zosto vo takanareceniot "moderen svet" kao demek normalna rabota e seks pred brak, pa menjanje partneri itn. i se si e ok kao ... a dokolku na istokot... ne e taka, i vaka zemji kao MK koga pred nekoe vreme ne bese vaka bludnicki nastroena "moderna MK" ... ?

moe tolkuvanje... aj zeni kao zeni kuckite porano bea takvi so sekoj vtor legnuvaa... ali poleka sega site stanuvaat kako tie kucki... i vo svesta na site poleka im stanuva kao normalno ... site orospii stanaa>>> ako poglednes od vremeto koga ne bese vaka; primer pred 10-15 godini... sekoj ke rece orospii... a denes ne vikaat kao...
Problemot ne e vo zenite, tuku vo glupite mazi... bi bile so sekakva pominata od 100 muzi, bitno ubava mu e i slicno... pa ne glea na toa... dokolku; primer vo arapskiot svet zena nema sansi da se omazi ako taa legnala so nekoj pred nego... i zatoa zenite si se spastreni i ne se davaat taka lesno na sekoj kjosh... i ne postoi toj "moderen zivot" ... slicno bese i tuka itn. no denes deka muzite se sutraci iskompleksirani ne im e bitno i im sozdale svest na zenite da nemaat gajle ako si menjaat partneri ... a i drug vid spagja tuka, mazi koj se sebicni ne im smeta toa ako bila so nekoj drug ili drugi pred nego, od sebicnost sto ne se grizi za nea tuku si e sebicen i ograden od toa za da ne strada samiot toj itn... bitno na nego mu e ubavo so nea pa koja saka neka e... po nekoe vreme ke se pokaze taa sebicnost kaj mazot i vo sekojdnevnite raboti vo zivotot... a druga rabota e na nekoj od posle im doagja toj film za koja bila zena mu i posle stanuva haos... znaci od sebicnosta na mazite, od zaslepenosta na mazite na koj po nekoe vreme im doagja svest i od glupite muzi u stil nekoj nikakva nemozel da najde pa daj sta das ili pa glupi mutavi sto moze sekoja zena da gi mota so nekakva si ubavina... itn... i poleka normalno na zenite im odgovarala vakvata postavenost na muzite i sve otide u orospetiluk...
Alal da im e na muzite od istokot i od poranesniot moralen svet... sto prvi griznuvaat od jabolkoto kupeno od tezgata a ne zemaat izgrizano jabolko od polno usti... ona kao lubenica sto ima za probuvanje na pazar so triagolnice otvor ... :D

Dobro de 21 vek sme ne moze da se navrakame na vremeto koga nekoja koja bila samo so eden maz pred brak bila orospija. Ne velam deka treba da legnis so 100 dusi pred da se omazis, no ne sekogas moze da se omazis za toj so koj prv pat si imala odnos. Eve da recime sum odela so nekoj 5 godini, sme imale odnosi i eden den se karame, sto da pravam da se zatvoram doma i veke maz da ne poglednam?Aj togas i da zemime kako vo arapskite zemji da se pokreme od glava do peti, da ne smee nieden maz osven nasiot da ne vide. Spred ova gorenapisanoto znaci i deka ako se razvedis i se premazis i togas ke bidis orospija - pa neli menjas seksualen partner.Ne e tocno deka mazite im sozdale svest na zenite deka mozat da menjat seksualni partneri kolku sto sakaat, na nikoj maz ne mu e seedno ako zena mu bila so 100 mazi pred nego, megutoa koj e pa toj da i sudi ako bila so nekoj drug pred nego. Kako sto toj imal odnosi so drugi zeni pred brak, zosto i taa ne bi imala.

Тие „пропалици“ пропагираат заедништво,слобода и љубов,но кој како ги сфаќа.Патем тоа движење ги отвара вратите за слобода на човечкиот ум и живот по свои принципи.

bravo be kako gi sfati ti alal da ti e... moze i zatoa decata deneshni se ostaveni po ulici i so po dva tri dzointa u raka i pafkaat trava i ostali drogi i se seksaat decista na sekoe kjose, normalno deka ne se krivi tie, nego vakvite roditeli sto bi bile... ako ti imash dete ke go vospitas taka? ... da? ako e zensko da duva trava i da se soblaka na sekoja livada? ako e mashko da se brcka so sekoja takva? i so trava u usta? taka?

tacen odgovor marcus, ali ne mi beshe celta na muabetot da go odnesam na koja vojna kakva vojna itn...

Мислам дека Мевцето сепак не мисли на оние луѓе кои имаат нормални врски кои со тек на време се случува да пропаднат и да бидат заменети со нови.

da taka e Divajn ne mislam na tie sto imaat normalni seriozni vrski koj sto od x pricini propadnale...

jas mislam deka ako takva vrska od deca rasteni zaedno i odposle koga ke sozreat i ako vo slucaj nastanat kavgi nesoglasuvanja i razlicni sozreani karakteri... i plus ako eden od niv ispadne idiot tezok ili pa u kraen slucaj ako go izneveri taa ili on nea itn. mislam deka nema potreba od rabotenje na takvite vrski za da uspeat... ednostavno cim ednas nesto se skrshi togas veke e samo lepenka.. i kad tad ke se skrshi pak...

Па неможеш да го прифатиш оти ти е испран мозокот,барем јас така го сфаќам мевцето:)Да не ти беше испран,немаше воопшто да се прашуваш каков би бил во кревет.И после кога ќе се земете ќе си ги потиснуваш соновите длабоко во себе,а фрустрациите ќе ги искажуваш над алиштата за перење:)

a sto ako se desi obratnoto seksot jak a toj gjubre covek da ti bil... i posle ke si gi potisnuvas zelbite vo srceto za nekoj lele dobar tip ... a ti si se uletala po patlakot na nekoj... ili navodno seksualno odgovaranje nekoe si... e zaradi ova nastanuvaat razvodi pokasno, se po neshto coekot se uletuva a nikogas po vistinskite vrednosti i rasuduvanja itn...

Месо изгледа никој не сфати што ти толку величенствено сакаше да ни пренесеш, да ни го дадеш моралниот коднес свечно како Бог на Мојсеј и сите да се претворат во паднати Марии Магдалени кои што ќе се исчистат од своите гревови.
Јеа рајт!

Што ако јас не сакам никогаш да се омажам?
Сексот е забранет за мене? Не треба да гледам во мажи? Абе ајде.
Или ако евентуално сакам да проверам што ќе треба да ебам наредните 40 години и кој ќе треба да ме ебе мене, пред бракот сите еднаш да си ги соблечат пантолоните, да ги разработат алатите па со лењирчето.

Месо, штета навистина, сите со сите да се ебевме, веројатно немаше да ја отвориш темава, ама не, сеуште нашата ментална свест не е толку прогресивна, доказ.

ne sfati nekoj kako tebe, ali gledam nekoj i sfatile sto zboram...

a sto ako nekes da se omazis, epa stom nekes da se omazis i samo sakas da se onadis sto sakas da ti dadam sovet na ova, se znae sto e odgovor na toa... ako ne se misli za tebe ako e onaka ke kazam, za takvata deka e samo edna licnost bez troska ljubov vo sebe i samo trca po zivotinski instikti znaci kao kuckine... abe ednostavno bez ljubov... sekoj normalen/na bi sakal/a da osnova semejstvo da pruzi ljubov kon decata itn itn... a ne samo da se seksa naokolu i da toa parce meso megju noze da sluzi samo za rasfrlanje na sekoj vtor...

Neznam nekoj spomna za toa kako jas frustriran deka devojka me otkacila pa mal penis i slicno ... na takov malogragjanski muabet mozam da kazam samo deka pak se potvrduva ispranosta deka ako nekoj podrugacie razmisluva a ne e so tolpata odma ti doagja onaa osuda deka mora ja da sum izrod i baksuz itn... taka e stimungot za koj zboram... a mozam samo da se otvoram deka sum srekno zenet 27 godishen i si cekame podnova so zena mi... itn.... a za penisi itn neka si mectaa taa nekoja sto me napadna za toa...

Edna cudna rabota e sto poveke zenite odgovaraat na temava... ocigledno deka muvata na kapata si ja imate... sakate mazite da ostanat glupi, ili nekoj slepi kao sto objasniv ednas... ili pa sebicni, a za sebicni ne bi sakale i vie da se ali ete, vo korist vi e da se takvi mazite... ako edna ima od vas sto osetila ljubov prava, me interesira dali takvata bi pomislila za nejziniot decko ili maz da ona posaka da on ima takva ljubov sto bi ja posakal CELATA negova zena bide samo za nego celosna kako kapka... ??? dali nekoja posakala da nekoj decko taka ve saka? dali nekoja od vas ja pocustvuvala taa ljubov? ili samo da deckoto mazot a eve iam zena jaka mi e koj ja vrti so kolku spiela sto praela so nekojsi tamu bitno sega so mene e i tolku... ima li nekoja sto posakala taka nekoj da ja saka?

Eve da recime sum odela so nekoj 5 godini, sme imale odnosi i eden den se karame, sto da pravam da se zatvoram doma i veke maz da ne poglednam?

ne zboram za takvi slucaevi...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom