Tea ^^
★ loli pop ★
- Член од
- 15 октомври 2008
- Мислења
- 187
- Поени од реакции
- 8
изглеа не си ги сфатила работите што ти ги кажав... тоа е испраноста на умот, и не беше во стилот да те навредам туку глобално е напраено перење на мозок.. у стил као зборам на тоа наметнување на човекот... итн... и не постои напред назад сите сме во место... секогаш е напред назад... ништо ново нема што не се десило порано итн. само не си ми ја сфатила поентата ... што е напред што секојдневно се војува се убива уништува... политики чуда итн. или напред ти е само она што ти одговара, слобода во сексот... итн. итн.
а каква била свеста во Содома и Гомора и некој други антички случувања?
и за тебе нормално било хипи а?... очигледно не си прочитала што сум пишувал или не си разбрала ...
А ги мислеле за нормални хипиците? кој околности биле? ..време на војна и некоја група пропалици смислиле вакво нешто и таквите како нив го подржале тоа движење и удриле на секс голотии и дрога... ако за тебе ова е напредна модерна работа алал да ти е... и ако било исправно, зошто не го прифатило цел свет тоа ... него ги осудиле... и полиции само се бафтале итн. ... него денес подмолно полека во свеста се натура истото само на подмолен начин... итн. итн.
Аха значи зборуваше за глобално перење на мозокот, епа мислам дека не е така, пошо јас живеам сега, овде, во ова време, со свои карактеристики и принципи и мене никој не ми наметнува ништо, тоа што ми се допаѓа тоа го правам или пак тоа парче облека го носам и слично..А инаку сакам да сум со тек на времето а не да останам со закржлавен мозок и со мислења од пред повеќе години. Па, да ти кажам право баба ми повеќе пати пробувала да ми го испере мозокот, т.с. да ми наметне некои традиции и сл. ама ништо од тоа, ново време е со нови принципи некои добри, некои лоши.
А да и не збори во глобала дека сите сме во место, можам слободно да кажам дека си напрадувам и се гордеам со тебе, и нема никогаш да застанам во место, извини ако ти стоеш, ама ќе ти препорачам да се обидеш да се помрднеш и прилагодуваш на твоите таканаречени перачи на мозок, боље би ти било за тебе.
И да ти одговарам на прашањето што е за мене напред, епа напред е секој успех во кое било поле, т.с. подобрување, сега има и негативни работи али тоа е друго 25 (нели викаат друго 20, али јас одам напред и викам друго 25, хахах), а зошто да не би имало слобода во сексот, секс како секс е и потреба, задоволство, љубов...итн..добро ќе биде ако се обидеш да ме сватиш што сакав да кажам, ама ти си ти, јас сум јас и одам напред а ти размисли.
А ова за хипиците да се надоврзам, значи заклучиле дека тоа е негативна појава и се обиделе да го сопрат, значи одат напред.
И кога кажуваш нешто, свое мислење кажи го поедноставно, пошо ми делуваш како Сакам да Кажам, Не Знам Да Речам.