Најдеполитизирана телевизиска куќа во Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување

На која телевизиска куќа најмногу и верувате???

• МТВ

Гласови: 6 4,3%
  • Сител

Гласови: 17 12,1%
  • А1

Гласови: 16 11,3%
  • Канал 5

Гласови: 7 5,0%
  • Алсат-М

Гласови: 5 3,5%
  • Телма

Гласови: 27 19,1%
  • Алфа

Гласови: 14 9,9%
  • Други, наведи кој во коментар

Гласови: 2 1,4%
  • На ниту една

Гласови: 47 33,3%

• Вкупно гласачи
    141
И да е политизирана, тоа е многу дискретно , скоро и неприметно...
Веројатно затоа и не е толку популарна во Македонија, на нас ни требат телевизии што ќе не лажат...
Како оние најгледаните...

Затоа реков К-15, останатите бидејќи имаат вести и политички емисии немаат објективност кога зависат од финансирање на фирми со влијание од политиката.

Остај ќути , имам неколку пати задремано кога гледам фудбал на Телма...хе хе

Супер си е Телма,само една критика до нив,мора да ги сменат спортските коментатори,многу се приспивни :pos2:

Како и се друго во ТЕЛМА и спортските коментатори се ненаметливи...Мене ми се ОК...работа на вкус...

Сите по малку.
Ама А1 колку се комплексни:pusk:.
Колку само Велија се рекламира, и тоа новинарите посрани што има толку во вестите да ги мешаат Хедис и ФОН.
Се сеќавам еднаш кога откриле фалсификат паломи на Хедис колку само трагино тоа го прикажаа во вестите како којзнае која трагедија. и уште многу други комплексни примери

Затоа реков К-15, останатите бидејќи имаат вести и политички емисии немаат објективност кога зависат од финансирање на фирми со влијание од политиката.

Дали може некако на ИНТЕРНЕТ да се гледа ова телевизија???

Абе едно е да си ненаметлив , а друго да те заспие кога го слушаш коментарот...ај едниот од коментаторите колку толку е пожив ама тој другиот...незнам како и самиот тој не заспива ко ќе коментира фудбал

Абе едно е да си ненаметлив , а друго да те заспие кога го слушаш коментарот...ај едниот од коментаторите колку толку е пожив ама тој другиот...незнам како и самиот тој не заспива ко ќе коментира фудбал

стварно човекот како да е без адреналин,како да работи на автобуска станица и да го објавува возниот ред на автобусите :pos2:

Абе знаеме одамна дека е од Макпетрол , но сепак е факт дека во споредба со другите тв станици во Македонија е најдеполитизирана...и не само тоа , Телма е телевизија на која барем досега не сум сретнал шундовски емисии и програми...држи ниво на програмата , без разлика дека многумина ќе речат дека била досадна за гледање...јеби га , народов е навикнат да гледа идиотски емисии какви шо се даваат на А1 и Сител , а на Телма претежно се емисии од културата и таканаречени уметнички филмови.

За останатите емисии се сложувам, но за политичките можеби не со толкаво влијание како Стел и А1 (можеби заради гледаноста) сепак има влијание.

Дали може некако на ИНТЕРНЕТ да се гледа ова телевизија???

Мислам дека сеуште неможе, не сум сигурен.

Одговорив на никоја, бидејќи сите телевизиски куќи во земјава се помалку или повеќе политизирани
а кога би ме прашале на која најмалку и верувам е -а1, е веќе претеруваат со Велија и Фон, жедни се за некој скандал, црната хроника им е омилен начин да ги започнат вестите (ова се однесува и на другите (освен мтв и телма-секоја чест ретко сум слушнала овие да се занимаваат со некои стории и ударна вест- педофилија на пример)

На A1 вестите се најобјективни според мене. Има и позитивни и негативни работи и за власта и за опозицијата.

црн и бел и мајски ме прави максимално нервозен затоа СИТЕЛ

мислам единствено К-15 не е политизирана, сите други јавно или тајно се склони кој некоја партија:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom