Емисијата на ТВ Телма со претседателските кандидати

• Креатор на темата Креатор на темата Bavarecot
  • Време на започнување Време на започнување
Па тоа сакам и јас да кажам дека сите кандидати се согласуваат на компромис кој јас го сметам за грешен ако ми го прочиташ претходниот пост.

И сметам дека ниеден од кандидатите не е идеален за функцијата која ќе треба да ја врши, не барем засега додека имаат вакви размислувања.

Во случајов да двојна формула е најпаметното нешто и е во корист на нашата страна, но грците никогаш нема да го прифатат таквиот предлог.:helou:

Па и не мора да прифатат, т.е. ние прифаќаме двојна формула а не тие, затоа што ние попуштаме и ние менуваме нешто. Тие овде не се фактор на прифаќање. Грците се на губитничката страна , само што нашиве се „презафатени“ па неможат тоа да разберат и искористат.
Не ја гледав емисијата , а баш би сакал , ако може некој да стави видео од истата, би било супер.
Разочаран сум од ставовите на „иден претседател“ на држава :tapp:

Оф Мајко Македонија , какви се не будали си одгледала!

Во случајов да двојна формула е најпаметното нешто и е во корист на нашата страна, но грците никогаш нема да го прифатат таквиот предлог.:helou:

Единствената реална можност да бидат натерани Грците да прифатат такво нешто во догледно време е да падат 2-3 нуклеарни бомби врз Атина, или да се случи комплетна прераспределба на светската геополитичка мапа. Ниту едното ниту другото нема да се случат во блиска иднина (30-50 години) па затоа понекогаш помислувам дали не ќе биде подобро Европа и Западот да крахираат тотално во оваа економска криза - кога го велам ова мислам на тотален колапс на тој систем. Знам дека не е возможно да паднат до тој степен и дека самите ние немаме многу шанси да извлечеме жива глава во една таква ситуација ама ... со вакви прецедници-овчари и така шансите не ни се големи.

NATO treba sto poskoro...

Ама не мора.. Зашто да не си “леткаме“ гулаби на мирот, а?? Ни муслимани во Ирак ќе убиваме, ни христијани ќе гинат.

Па тоа сакам и јас да кажам дека сите кандидати се согласуваат на компромис кој јас го сметам за грешен ако ми го прочиташ претходниот пост.
И сметам дека ниеден од кандидатите не е идеален за функцијата која ќе треба да ја врши, не барем засега додека имаат вакви размислувања.

Самата промена на име нема да ги задоволи Грчките напалени националистички ставови,за нив само ќе останеме “Скопјанос“ дури и ако ги турнеме гаќите и се поднапрчиме како што предлагаат сите кандидати за Председатели на државава.Затоа велам да не ми се “курчат“ одредени нивни дудлачи барем овде на форумов,како нивниот миленик ќе успеел да ни го задржи идентитетот.

Bravo za telma no sto fajde koga eve site sme razo4arani jas cel moj zivot go ziveam siromasno (sporedeno so zapadnite narodi) ikakva korist ke imam so vlez vo nato i eu ako toa e cena za da mi se promeni edintitetot :drk:se site politi4ari

Што е комрпомисно решение ?

Кога веќе благодарение на “големите“ “државници“ Бранко и Киро прифативме разговори за името, тогаш единствен комрпомис е двојната формула.

Едно има за светот а друго за Грција.

Има разлика кај кандидатите, како нема ?
Фрчко оди чекор понапред, двојна формула и за идентитетот.
Македонци како нација составена од Албанци, Турци, Срби, Роми и Македонци - Словени.

Треба да се прашаат кандидатите, што значи компромис, да образложат, претседатели ќе станат а не директори на детска градника.

Што е комрпомисно решение ?

Кога веќе благодарение на “големите“ “државници“ Бранко и Киро прифативме разговори за името, тогаш единствен комрпомис е двојната формула.

Едно има за светот а друго за Грција.

Има разлика кај кандидатите, како нема ?
Фрчко оди чекор понапред, двојна формула и за идентитетот.
Македонци како нација составена од Албанци, Турци, Срби, Роми и Македонци - Словени.
Треба да се прашаат кандидатите, што значи компромис, да образложат, претседатели ќе станат а не директори на детска градника.

Утринава се веќе прашани,сие заедно и на едно место,нивните ставови ги слушнавме и ги видовме,па ни останува да им ја откажеме довербата при гласањето.Разговорите за името што се однесува до мене се веќе завршени,компромисот е одамна направен,со двојната формула,а сите други и “мали“ промени на името ќе значат голема промена на идентитетот.:toe:

Искрено ви се чудам...

Па добро де нека јадат бурек колку сакаат...ама ко ќе дојде моментот да се деси со прашањето за името...и негово менување...е тек тогаш ќе им се деси НАРОДОТ!

Добро бе сфатете дека политичарите се 120 души... а во Македонија има бар 1.300.000 чистокрвни Македонци....

Така да ако сме сложни...треба за секој потег на политичарите да им се тресат нозите од нас НАРОДОТ!

Значи дај ОСВЕСТЕТЕ СЕ....и не се плашете од оваа криминална багра што се кандидира моментално!

Искрено ви се чудам...

Па добро де нека јадат бурек колку сакаат...ама ко ќе дојде моментот да се деси со прашањето за името...и негово менување...е тек тогаш ќе им се деси НАРОДОТ!

Добро бе сфатете дека политичарите се 120 души... а во Македонија има бар 1.300.000 чистокрвни Македонци....

Така да ако сме сложни...треба за секој потег на политичарите да им се тресат нозите од нас НАРОДОТ!

Значи дај ОСВЕСТЕТЕ СЕ....и не се плашете од оваа криминална багра што се кандидира моментално!

Гледам си се освестил бе,или од предизборниве кампањи ќе да е?:smir:

Дали ја гледавте емисијата и вашите впечатоци...

Мој впечаток е дека Иванов се здрви па ја смеша СФРЈ,Античка македонија па Америка па СДСМ па Киро Фиромски па Б.Ц. па дури и Груевски и дпБне,исплука се и сешто само никој не разбра кој е неговиот концепт или став во врска со името.Мој впечаток исто така е дека доколку оваа амеба со космодиск победи на претседателските Македонија како држава ќе биде изложена на уште поголеми маки и искушенија.

Bravo za telma no sto fajde

Како што фајде?Па го видовме Иванов колку пари вреди,за греота чоекот што му направија тие во ТЕЛМА,комплекс му набијаа.

Mnogu bedna debata, se prashuvam dali imashe eden prisuten Makedonec?

Boshkovski - sigurno vo Hag mu piknale nekoj chip vo glavata, I on pochna da go zaplashuva narodot "znaete ako albancite ne se zadovolat..." E Ljube Ljube duri vecherva se dokazha.

Frchkovski - izolacija, drzhavata ke se rasturi, sme izmisluvale istorija i negovite prijateli od evropa ni se smeele???

Ruzhin - Morame..znaete morame..ama morame

Ivanov - Sum za kompromis pa poslem ne sum za kompromis i ke objasnuva kako site sme Makedonci bez razlika dali se Makedonci, Albanci, romi itn..???????

A Albancite edno te isto, mislat deka se kandidiraat za presedatel na albanija.

BANANA DRZHAVA!!

Mnogu bedna debata, se prashuvam dali imashe eden prisuten Makedonec?
Boshkovski - sigurno vo Hag mu piknale nekoj chip vo glavata, I on pochna da go zaplashuva narodot "znaete ako albancite ne se zadovolat..." E Ljube Ljube duri vecherva se dokazha.
Frchkovski - izolacija, drzhavata ke se rasturi, sme izmisluvale istorija i negovite prijateli od evropa ni se smeele???
Ruzhin - Morame..znaete morame..ama morame
Ivanov - Sum za kompromis pa poslem ne sum za kompromis i ke objasnuva kako site sme Makedonci bez razlika dali se Makedonci, Albanci, romi itn..???????
A Albancite edno te isto, mislat deka se kandidiraat za presedatel na albanija.
BANANA DRZHAVA!!

Штосот е во тоа што сите кандидати подеднакво се полоши и од Б.Ц. по своите јавно искажани ставови.Тие категорично тврдат дека мораме да направиме нешто што никој досега не морал барем кога името на државата,а со тоа и идентитетот е во прашање.:toe:

Resenie za imeto nema da ima, i toa ne po zasluga na nasiot iden pretsedatel tuku po zasluga na grcija, a vie mozete da tresete prazna slama kolku sakate.Jas nikako ne mozam da sfatam kako ne mozete da razberete deka ne e problem imeto, problemot e identitetot a grcija nema da prifati makedonski identitet tuku ke forsira bugarski i slicno a za takvo nesto nema kandidat sto ima madina da potpise.

od emisijata vcera moze da se kaze deka kvazimodoto kandidat od DPA i Boskoovski se licnosti koi ne znaat ni samite sto zborea vcera.Boskovski otkako se vrati od zatvorot u Hag e sosema druga licnost prosto neverojatno kolku fleksibilo glediste ima sega, a taa od DPA vrska nemase sto zbori,voditelkata edno ja prasue ona sosema treto i zbori....
realno bilo koj od Ivanov,Nano ili duri i Selmani i frckovski spored mene nema da bide strasno ako nekoj od ovie e sledniot presedatel,samo ovie gi svakam za seriozni kandidati.

off topic:DPA ako ne ovaa ondak slednata godina i predviduvam razresnica kakva sto imase PDP,a u ovoj slucaj ke poentira partijata na selmani.

Сите до еден се спремни за стрелање... онака комунистички, без судење....

Ама ме запрепасти Љубе, со неговите апокалиптични визии, за развојот на настаните и опстанокот на државава ако сме ги изнервирале нашите сограѓани...:tapp: од брат... ни Б

Телма направи утка што ги деградираше претседателските кандидати вака....на дебата според рејтингот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom