Пријател е оној што знае се за тебе и покрај тоа се уште те почитува

Член од
18 јануари 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Veruvam deka sekoj vo eden moment se cuvstvuval predaden od prijatel i toa navistina e bolno. Megutoa e tesko da se najde dobar prijatel komu ke mozes da veruvas. Retko koj bi dopustil da bide blizok so nekogo znaejki deka moze da bide povreden i tokmu zatoa sekoj vnimava i go odmeruva kazanoto.
Bev razocarana vo prijatel no sreka imase i drugi luge vo mojot zivot koi mi pokazaa deka prijatel e onoj koj e so tebe koga nikoj drug ne e,a toa e najcesto vo zlo. Zatoa se uste veruvam vo dobri i vistinski prijateli koi se so nas i pokraj se.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Повеќето се само од корист, но не би рекол дека нема :nenene: -има само ретки се

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
мојата ''најдобра'' другарка ми рече дека сум ништожник гад и лажго дека сум и рекол дека не ми е центар на свет...фала многу иди убиј се:tapp::tapp:Свашта!

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Вистинските пријатели се најважни во креирање на позитивна и посреќна животна средина...поинаква од онаа која би ја имале со вашите лажни другарчиња.Најпрво тука е блискоста која не може да се оствари со секого.Вистинскиот пријател не треба да биде само на определено време,кога ќе ни затреба или ние на него.Тој треба да биде пријател за навек.Пријател на кого единствена потреба ќе му биде да биде со вас,да тагува со вас,да се радува.Пријател кој нема да ве искористува како материјално така и психички.Вистинскиот пријател не го бираме според неговиот статус во општеството,туку според таа одредена хемија,хемија на меѓусебно разбирање,сочуствителност во тешките моменти и неизмерна радост во убавите настани.Јас го пронајдов мојот вистински пријател и секојдневно се дополнуваме еден со друг затоа што пријателството исто како цвеќето треба да се полева за да порасне и да шири сладок мирис на мир и спокојство.

(Да не дојде до забуна мојот вистински пријател е од спротивниот пол...и да за жал само тој е... еден но доволен за сите други на светов)

Член од
18 јануари 2009
Мислења
10
Поени од реакции
0
Сметам дека за да постои пријателство потребно е заемно помагање и од двете страни во спротивниот случај тоа и не би било пријателство.
Немора секогаш тоа помагање да биде во иста мера доколку на тој начин биле поставени правилата од страна на двата члена.
Вистински пријатели постојат, но тешко е да се најдат.Навистина се среќни оние кои ги имаат.:wink:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
мојата ''најдобра'' другарка ми рече дека сум ништожник гад и лажго дека сум и рекол дека не ми е центар на свет...фала многу иди убиј се:tapp::tapp:Свашта!
лично многу сум неверник у ПРАВО пријателство меѓу машко и женско,бидејки неможам да најдам толку голема истомисленичка со мене...
Секој човек има маани,некој многу се труди да ги скрие тие маани,но некој ич не се ни замара, е пошто девојкиве од мојата околина не сакаат да ги прикријат тие маани(кои ги имаат многу, пр - озборувања,лажење,недоверби и слично) неможат толку блискости да споделат со мене..но има и исклучоци бе!ама малку се(едно 4-5)
иначе и мене една другарка ми го има кажано истово како на тебе, друже(пред едно 5-6 месеци) и на крај излезе дека таа остана сама без другарчиња...
Имам многу супер пријатели, кои се тука за мене... се надевам дека и ја сум супер според нив,било да се женски или машки..
Едноставно речено се губи пријателството машко-женско(у глобала зборам :smir:)
ајт да не забегам уште повеќе,сега за сега толку

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
вистински другари не ми се тие што се тука само да ме тешат,да ми помагаат во тешките времиња.

ВИСТински другари ми се тие што се тука кога сум среќен кога и тие се среќни , во весели моменти, во вечните моменти

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Јас бев длабоко уверена дека си најдов вистинска другарка на која можам да и кажам и да ми кажа се.....ама БЕВ , но веке не сум и мислам дека никогаш нема да поверувам дека постојат пријателства кои се основани на доверба и во истите нема ниту малку злоба, завист и лицемерие.
Се изгорев еднаш ми се случи да ме зезнат и 2 пат.
Не е вистински пријател оној кој е тука за тебе само кога има некоја корист од тебе, а кога ке ти треба негова помош да ти го заврти грбот.
Јас во мојот случај неможам да сфата,м како мојата другарка ме убедуваше дека јас сум таа која ја игнорирам, не и обрнувам внимание и ред други рабботи кога самата таа чекаше и криеше од мене 1 месец дека фатила дечко, ко да направила незнам што и да ке и го земам ако ми каже??:nesum:
Со изговор дека сакала да ми каже во очи???:tapp:
Со убедување дека згрешила и знае дека згрешила...и оп на крај сето ова дружење да го заврши ТАА со реченицата која ми ја напиша на крај во последнта порака што ми ја прати , а таа е: И ПРЕКИНИ ДА МЕ ЗАМАРАШ ПОВЕКЕ!!
Значи неа ниту малку не и било до нашето дружење , нели?

Затоа искрено се надевам дека постојат вистински пријатели, но ете јас не сум наишла на истите:toe:

LiGLaTa

PartY AnimaL =)
Член од
10 јуни 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
Според мене вистинско пријателство не постои.. кога тогаш некој ќе ја злоупотреби твојата доверба.. Секоја чест ако има исклучоци... :salut:

Marionka_z

Omnia mea mecum porto
Член од
16 јануари 2009
Мислења
208
Поени од реакции
29
Vistinski prijateli postojat, no se mnogu, mnogu retki. Imam kup prijateli za kafe, muabet, ala bala, ama nekoj sto iskreno ti misli samo dobro i sto ke ti pomogne koga ti e najtesko- stvarno e retkost da najdes.

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
Ima ama mnogu retko..Ima edna pogovorka: Samo ti mozes so sigurnost da znaes na koj si mu najdobar prijatel, a koj ti e na tebe mozes samo da pretpostavis no ne i tocno da znaes...:toe:

Член од
4 септември 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
мислам дека имам 2-ца вистински пријатели што на нив можам да им кажам се што ми се сучува ама до кога ќе бидат вистински тоа ќе покаже времете:baeh:

Kajgana Shop

На врв Bottom