Сопрено финансирањето на коридорот 10

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Ovie plukacive po SFRJ ne se sposobni ni da go iskrecat se ona sto vo toa vreme e izgradeno.
Ниту се способни се тоа што го градеа и во што веруваа генерации Македонци, од Кресненско, Разловечко, Илинден, АСНОМ, до државниот удар со менторство на КПЈ.

R

RAYTHEON23

Гостин
Ова е поредната игра на грците!
Сега ке можете да се фокорирте врз коридор 8.
и јас мислам дека ако се фокусираме на 8-ката нема толку да зависиме од 10-ката а инаку да....ова е типично за гејците они само играат така..психи се исфрустрирани,ама со да им правиш,али мене ме боли фактот што кај нас се јавија 'просветители' кои сакаат да мењат име и ова го користат како аргумент ШТЕТА.

Добро бе да му се серам зошто Гвујо тупото не ги пренасочи парите од археолошките истражувања,тениските игралишта,склуптурите,и ред други глупости и не ги пренасочи во изградба на овој клучен коридор или пак ќе игра на финтата калимеро нема правда?

А зошто патриотиве наши наместо да серат тука на форум,не иницираат петиција или не организираат протест да се пренасочат парите?

Ем македонија ќе се докаже дека не и треба милостината на ЕУ.ем ќе добиеме автопат кој ќе ја подобри трговијата во рм.

Или гвујо тупото не сака ние да се развиваме и напредуваме како држава и народ,повеќе изгледа сака феудална држава каде он ќе биде пастирот?
ами сите земји одделуваат пари за култура археологија спорт...ајде да не учествуваме на првенства низ светот,да нема археолошки истражувања а за тоа дали владата одделила пари или не докажува фактот њо ние дури дадовме пари и за дел од бугарска страна да се гради...значи свесни сме сите за важноста на овој проект...а ако сакаш петиција па да се пренаменуваат пари-тоа не оди така:nenene::nenene::nenene::nenene: ако се е со петиција немаше потреба да избира народот пратеници па да гласаат буџет-а кога е веке изгласан се оди по него и материјата е премногу сложена па затоа не се мења буџет туку така:smir:

M

marsovka

Гостин
и јас мислам дека ако се фокусираме на 8-ката нема толку да зависиме од 10-ката а инаку да....ова е типично за гејците они само играат така..психи се исфрустрирани,ама со да им правиш,али мене ме боли фактот што кај нас се јавија 'просветители' кои сакаат да мењат име и ова го користат како аргумент ШТЕТА.

ами сите земји одделуваат пари за култура археологија спорт...ајде да не учествуваме на првенства низ светот,да нема археолошки истражувања а за тоа дали владата одделила пари или не докажува фактот њо ние дури дадовме пари и за дел од бугарска страна да се гради...значи свесни сме сите за важноста на овој проект...а ако сакаш петиција па да се пренаменуваат пари-тоа не оди така:nenene::nenene::nenene::nenene: ако се е со петиција немаше потреба да избира народот пратеници па да гласаат буџет-а кога е веке изгласан се оди по него и материјата е премногу сложена па затоа не се мења буџет туку така:smir:
Види у тенис не сме нешто и сто тениски игралишта не знам кој ќе ги користи ,археолошки ископувања немало пред тоа па пак ништо не ни било,куполи на собраниото вредни 17 милиони и 8 милиони вредни склуптури не ни требаат,значи наместо за реални проекти ние имаме плукни залепи проекти ........имаме најголем буџет у историјата а ние за што го користиме за реклами и банкети,а за градење (мислам реални работи)?
Ако некој тука има малце мозок и храброст ќе свати дека треба да дигне бука за да владата малце мрдне со газот како што треба а не да прави кампањи и глупи проекти

R

RAYTHEON23

Гостин
Види у тенис не сме нешто и сто тениски игралишта не знам кој ќе ги користи ,археолошки ископувања немало пред тоа па пак ништо не ни било,куполи на собраниото вредни 17 милиони и 8 милиони вредни склуптури не ни требаат,значи наместо за реални проекти ние имаме плукни залепи проекти ........имаме најголем буџет у историјата а ние за што го користиме за реклами и банкети,а за градење (мислам реални работи)?
Ако некој тука има малце мозок и храброст ќе свати дека треба да дигне бука за да владата малце мрдне со газот како што треба а не да прави кампањи и глупи проекти
за игралиштата може...ама подобро ќе биде да градат игралишта за спортови кои се актуелни кај нас(секако не хокеј) а инаку причината за ова градење е да се амортизира(колку толку)шокот кој го доживува градежната индустрија-секако подобро е да градат автопат но поради тоа што нема доволно средства за автопатот владата оди на ангажирање на градежната оператива таму каде што може,исто бхеше и со социјалните станови(а се решава и есенцијално прашање)-ова ангажиранје на градежната оператива се применува во многу земји и е кејнзијанска економска мерка,имено постојат таканаречени кузнециеви бранови во економијата или поточно градежна индустрија ангажира метална,дрвена а кај становите пак уште повеке се изразува тоа(или едноставно кажано има позитивни ефекти на економијата)-оваа политика од економски аспект е оправдана(секако не мора за спорт кој не е популарен да прават)...
споменик од антиката е еден а дали треба или не да биде 8 милиона не знам..тука не се разбирам за скулптури ама секако треба да се почитува историјата и кога можат други не гледам причина зошто и ние да изградиме статуа:helou:

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
So ovoj "koridor" 100 GODINI ne dupat, i kako sto gledam ima lugje shto ushte pagjaat na taa stara istroshena finta. :kesa:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Доколку јас се прашувам,би го преорал и буквално коридорот 10,барем во близина на пограничните зони со Србија и Егејска Македонија,или по 10 км од обете страни.:toe:

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Македонската грешка е во тоа што се нема способност објективно да се анализираат работите... Нон-стоп се прават лоши проценки поради кои што цела држава го крка стапот...
Еве што изјави Боцевски пред еден месец кога Грција ги откажа финансиите за Македонија:
Ама еве, испадна дека и Европа ги откажа финансиите за Македонија!

Не ги откажа Европа алооо, грција ги откажа, а Брисел бара друг излез за да се финансира доизградбата на автопатот, кој ја полни грција со туристи.
Доста беа грчки инвестиции во Македонија, јас сум среќен што нема да платат за автопатот.Ќе кажуваат дека е нивен бидејќи тие го платиле. Туку нашиве можеа бар на шега да им ја тропнат дека го прекрстивме во Александар Македонски во нивна чест, оти тие плаќаат,а нели Александар е грк :pos2:

Член од
29 ноември 2008
Мислења
51
Поени од реакции
1
Тури им пепел на Грчкине ѓупци не ни се потребни не ни треба еу моземе и сами да го направиме само насето име да остане на коридорот10.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Дали бе копуци и башибозуци знаете нешто за коридорот 10, во кој дел не пази проширен и за кого е поважен

R

RAYTHEON23

Гостин
па ако се заврси коридор 10 се претпоставува дека на годишно ниво во нашиот бујет ке влеваат 300 милиони долари сто и не е малце...а и ке се подобри сообракајот кој е важен економски фактор,

Kajgana Shop

На врв Bottom