Сопрено финансирањето на коридорот 10

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.411
Поени од реакции
16.675
ОК. Тоа беше мала иронија од моја страна, немав лоша намера.
Сега да кажем и за ситуацијава што мислим:
Мене лично ова многу ме иритира! Па ќе си го викам мојот автопат бе како сакам, кј мене у двор проаѓа ако одговара океј ако не пријатно со здравје. Ако сакате да помогнете изволте ако не, не одмагајте мајку му.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Најнова вест!!!!!!!!!!!!

Македонија се согласи да го промени името, во замена за автопат вреден 70 милиони евра.

Во следните денови се очекува ратификација на договореното и информирање на членките на ОН, НАТО и ЕУ, во врска со редефинирање на билатералните и интернационалните комуникации под новото име - Централно-Балканска Република.

Истовремено Грција се обврзува дека во рок од 3 месеци ќе почне со изградбата на Коридорот 10 кој што - воедно ќе претставува еден вид на мост кој што ќе го симболизира соживотот, и мултиетничкиот карактер на Централно-Балканската Република - наведе грчката министерка Дора Бакојани, на заедничката платформа со претставниците на ЕУ, одржана по повод овој свечен чин.

Свое излагање имаше и амбасадорот на ЕУ во Централно-Балканската Република, господинот Ербан Фуере.
Тој наведе дека ова е еден мал чекор за ЕУ, но голем за демократијата во Централно-Балканската Република.
ЕУ го поздравува овој чин на добрососедство, и порачува дека историјата не е важна, туку важна е иднината
на земјата, како и на нејзините граѓани, без разлика дали се
Албанци,
Централо-Балканци,
Роми или други.

Но, како што наведе амбасадорот, Централно-Балканската Република не треба да го сопре овој тренд на добрососедство, туку да покаже поголема флексибилност, затоа што тоа е доблест на Европските земји.

Останете со нас, ќе се вратиме со најнови резултати од средбата подоцна.

Извор: Б2 Телевизија во соработка со Соросоиди & Co.Ltd

N

n/a

Гостин
А бе коридор,пат,пари...
што ќе ти таков луксуз... ме разбираш.

Битно ние споменик ќе правиме.
На Енвер Хоџа тупавиот,хехехе :)

ОК. Тоа беше мала иронија од моја страна, немав лоша намера.
Сега да кажем и за ситуацијава што мислим:
Мене лично ова многу ме иритира! Па ќе си го викам мојот автопат бе како сакам, кј мене у двор проаѓа ако одговара океј ако не пријатно со здравје. Ако сакате да помогнете изволте ако не, не одмагајте мајку му.
Кај имаш ти пара аутопут да дигнеш,бе клошар?
Последниот таков у Македонија е завршен у време на СФРЈ.
То кошта...не е заебанција,милионче е километар.

Ај терај си магариња по џадето таму и пушти си радивце за да може да слушаш за новите победи на Енвер (модерниот) :pos2:.

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Најнова вест!!!!!!!!!!!!

Македонија се согласи да го промени името, во замена за автопат вреден 70 милиони евра.

Извор: Б2 Телевизија
Тоа е дезинформација од Б2 Телевизија...
На Ѕинговизија ова го кажаа:

Немајќи друг начин како да го одложи зачленувањето на Македонија во НАТО и ЕУ, пастирот се реши да го искористи последниот адут. Одлучи да не ги послуша советите на оние малкумина останати македонски пријатели во светот и почна да тера инает со преименување на патишта и градење статуи. Меѓутоа, и покрај големиот број јагниња во државата кои што и натаму бееекаат по него, на пастирот сепак рејтингот почна вртоглаво да му паѓа. Но тоа не е причина тој да престане да се грижи за своите јагниња. Имано, во тек се преговори за уште една голема инвестиција во државата. На Бунарџик ќе се гради фабрика со голем капацитет за производство на корења. Пастирот е подготвен на се', но тој во никој случај нема да ги остави своите јагниња гладни. На тендерот за изградба на фабриката се јавија неколку Хунзи.
Завршен цитат.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.411
Поени од реакции
16.675
А бе коридор,пат,пари...
што ќе ти таков луксуз... ме разбираш.

Битно ние споменик ќе правиме.
На Енвер Хоџа тупавиот,хехехе :)

Кај имаш ти пара аутопут да дигнеш,бе клошар?
Последниот таков у Македонија е завршен у време на СФРЈ.
То кошта...не е заебанција,милионче е километар.

Ај терај си магариња по џадето таму и пушти си радивце за да може да слушаш за новите победи на Енвер (модерниот) :pos2:.
Неам намера да се спуштам на твое ниво.
Само можем слободно у ку*ац да те испратим. Ништо више.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Бугарија - Македонија - Албанија, коридор кој ќе ја отргне Македонија од зависнота од Солун и Грција.
Толку кратковидост да не може една пруга 20 години да се напраи.
Абе целиот црноморски базен ти се отвара, нови перспективи за извозот итн...
На 300 милиони евра проневерени пари, можеше годишно 50 милиони евра да се одвојат за пругата и за 10 години ќе имавме пруга.

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Да не бидам сватен погрешно, сум за преименување на објекти и слично, но, не разбирам зошто, ако еве сакаме да им нанесеме максимална штета на Грциве, зошто не ги оставивме да дадат пари прво да си го изградиме ние патчево, и од кога ќе го изградиме му лепиме име наше и крај. Ем сме лапнале парите, ем сме го крстиле со нели наводно нивни историски имиња.:pos2:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
еее, туека лежи зајко кукурајко и тоа зајко шо не е од Струмца.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Бугарија - Македонија - Албанија, коридор кој ќе ја отргне Македонија од зависнота од Солун и Грција.
Толку кратковидост да не може една пруга 20 години да се напраи.
Абе целиот црноморски базен ти се отвара, нови перспективи за извозот итн...
На 300 милиони евра проневерени пари, можеше годишно 50 милиони евра да се одвојат за пругата и за 10 години ќе имавме пруга.
Со две раце сум ЗА.

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Да не бидам сватен погрешно, сум за преименување на објекти и слично, но, не разбирам зошто, ако еве сакаме да им нанесеме максимална штета на Грциве, зошто не ги оставивме да дадат пари прво да си го изградиме ние патчево, и од кога ќе го изградиме му лепиме име наше и крај. Ем сме лапнале парите, ем сме го крстиле со нели наводно нивни историски имиња.:pos2:
Тоа не е добивка, туку главна премија... Наместо да се чукаме во гради за да докажуваме патриотизам, треба да бидеме итри и прагматични... Тоа што е наше, никој нема да ни го земе... ако играме мудро!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Имаме пари за автопатишта.

Волку богата држава ни било ни ќе биде.

20 години енормно се краде и уште има, како на дедо мраз торбата, не се празни.

M

marsovka

Гостин
Добро бе да му се серам зошто Гвујо тупото не ги пренасочи парите од археолошките истражувања,тениските игралишта,склуптурите,и ред други глупости и не ги пренасочи во изградба на овој клучен коридор или пак ќе игра на финтата калимеро нема правда?

А зошто патриотиве наши наместо да серат тука на форум,не иницираат петиција или не организираат протест да се пренасочат парите?

Ем македонија ќе се докаже дека не и треба милостината на ЕУ.ем ќе добиеме автопат кој ќе ја подобри трговијата во рм.

Или гвујо тупото не сака ние да се развиваме и напредуваме како држава и народ,повеќе изгледа сака феудална држава каде он ќе биде пастирот?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Изградивме автопат Скопје - Тетово во поново време, со пари од ЕУ.
И не кречевме.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Da be, eve kaj i da e kje bide i zaobikolnicata od Hipodrom do Saraj. Sekako so evropski pari ama tupoto kje sece lenta i kje odrzi govor kako on za dve godini da ja naprail od na tatkomu nivata pari.
A za krecenjeto mislev na 2-3000 skoli, bolnici, ambulanti, gradinki, fakuletei kaj sto zavrsija tatkovcite na ovie strucnjacive denesni i samite tie nali, avtobuski stanici, hoteli vo Ohrid itn, koi od 91 navaka pocnaa da propagaat i denes se vo ocajna sostojba.

Toa e vistinata , jebiga.

Kajgana Shop

На врв Bottom