Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
Kiko како го отвараш тутоспорт на англиски.
Задутре играме со Катанија во купот па после се на ред Лацио. Од лацио не ми е страв. Само да им го фатиме Зарате, тој им ја носи цела игра.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.051
Поени од реакции
5.693
Kiko како го отвараш тутоспорт на англиски.
Задутре играме со Катанија во купот па после се на ред Лацио. Од лацио не ми е страв. Само да им го фатиме Зарате, тој им ја носи цела игра.
На линков го преведувам:)

Инаку многу добро видео за способностите на братот на Џовинко, Џузепе..

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Во склоп на разговорот од вчера, каде што тврдев дека потрошените пари за играчи не се главен сублимат и гаранција дека тимот ќе ровари низ терените..Дека треба да се има сенс и уиграност меѓу екипата а не само преплатени ѕвезди, а на терен се однесуваат мрзеливо и неволно..Ќе го цитирам Сер Алекс Фергусон во коментарот даден вчера вечерта...

Се согласувам со САФ. Џабе ти се потрошени милиони и милиони, кога играчите секој трга накај себе, секој се смета себеси за најдобар, и секој се става себеси пред тимот.Со тоа размислување ниту тимот би просперирал, ниту играчот..
затоа Мен Ју ми е омилена екипа после Јуве,нормално и САФ ми е меѓу омилените тренери заедно со Липи и Капело,во право е САФ а исто така и јуве работат на овој начин,одувек јуве создава играчи а напоредно имаме и многу добра трансфер политика без да трошиме многу пари,нормално секогаш има киксови али тие се минимални,мислам да ги споредиме трансферите на Јуве и Интер,исто како да ги споредуваш Манчестер и Њукасл:)

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.051
Поени од реакции
5.693
затоа Мен Ју ми е омилена екипа после Јуве,нормално и САФ ми е меѓу омилените тренери заедно со Липи и Капело,во право е САФ а исто така и јуве работат на овој начин,одувек јуве создава играчи а напоредно имаме и многу добра трансфер политика без да трошиме многу пари,нормално секогаш има киксови али тие се минимални,мислам да ги споредиме трансферите на Јуве и Интер,исто како да ги споредуваш Манчестер и Њукасл:)
Многу навивачи напињаат Секо ваков, Секо таков, врска нема..Итн итн...Не паметат дека и кога беше Моџи во Јуве за него така се зборуваше? Кога ќе ми текне како го плукаа сите кога го продаде Зинедин Зидан во Реал, беше вест број 1 низ сите светски медиуми..Кога после оп, со парите од трансферот ги купи Буфон, Недвед и Турам и уште пари му останаа, и спомнете си колку беа значајни Буфон, Турам и Недвед за Јувентус после, посебно во Калчополи скандалот, Буфон и Недвед останаа верни, додека пак Турам си ја побара среќата во Барселона (т.е. го предаде Јувентус)..Замислете, најдобар светски голман, нема екипа која не би му понудила првотимски статус во цел свет, а тој брани за Јуве и тоа во една лига подолу..

Легендарна е онаа негова изјава, ќе се потрудам да ја цитирам правилно...

„Во Калчополи имав чувство дека сите кои беа навртени околу Јувентус и кои „бараа правда“ , не сакаа да бараат правда туку сакаа да му наштетат на Јувентус... Врз мојот соиграч Канаваро и врз мене беше вршен невиден притисок да го напуштиме клубот, но немаше никогаш да си простам ако го напуштев Јувентус во таква положба..Едноставно тоа ќе ме гонеше цел живот, и среќен сум што не направив непромислен потег, и уште посреќен сум кога гледам дека клубот сигурно се враќа онаму кај што беше..На врвот!!!“

Џиџи е пример, како еден играч игра со срце и со душа за тимот, како се сака тим, и како се остава душата на теренот и вон него за неговиот тим да не страда!!Му благодарам на Манингер што одлично го замени Буфон, но Џиџи си е Џиџи..Просто е незаменлив...Јас како навивач на Јуве, можам само да му се заблагодарам што не го напушти клубот, и секогаш ќе остане во моите сеќавања како вистински борец и голем мотиватор!

Forza Juventus!! We back were we belong!! At the top!!!Greatest of all time!!!

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Кико баш сеа го глеав видеото за Џузепе Џовинко и барав видеа за јуве,и најдов за Џиџи Буфон,треба поише да ставаме клипови од Буфон на форумов,уживање да се гледаат одбраните на Џиџи,погледнете го само клипов,најдобар голман во историјата http://www.dailymotion.com/visited/search/juventus/video/xz8pj_gianluigi-buffon_sport

еве и неколку од јутуб од Џиџи,првиот клип е најдобри 10 одбрани,ја нема одбраната на Роки од Лацио штета али изглеа клипов е постар а вториот е унисекс:):)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Раниери не очекува нови засилувања Тренерот на Јувентс, Клаудио Раниери вели дека не очекува нови засилувања во јануари бидејќи ќе се вратата неколку играчи кои беа повредени
Старата Дама се поврзува со неколку играчи кои можат да се преселат во Торино во текот на зимскиот преоден рок. Се спомнуваат засилувања на дефанзивата и се шпекулира со имињата на Да Коста од Фиорентина како и младиот дефанзивец од Бразил, Матиони.
Плејмејкерот на Вердер Бремен, Диего повеќе од една година се поврзува со преселба во редовите на Бјанконерите, но Раниери вели дека не очекува нови имиња.
“Во јануари нема да барам никакви засилувања, бидејќи се враќаат некои играчи кои беа повредени.”
“Диего? За тоа ќе мората да разговорате со Алесио Секо.”

По се изгледа и Матиони нема да го зимате?
А по шо заклучи дека нема да го земаме, гледаш дека збора за зимски преоден рок, јас колку шо знам матиони беше планиран за на лето.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.051
Поени од реакции
5.693
А по шо заклучи дека нема да го земаме, гледаш дека збора за зимски преоден рок, јас колку шо знам матиони беше планиран за на лето.
Неколку медиуми пред некој ден излегоа со информација дека Матиони веќе е во Торино и дека ги прави медицинските прегледи, и се очекува дека деновиве ќе биде официјализиран договорот меѓу него и Јувентус..Баш ме интересира како ќе се одвиваат работите!:toe:

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
http://www.sportingo.com/football/a11007_welshman-who-was-better-than-maradona-ronaldo-zidane еве кој е најдобриот странец кој играл во Сериа А,не е ни Марадона ни Зидан ни Занети ни Ван Бастен него Џон Чарлс,нормално играл за јуве,сум читал за овој и бил официјално прогласен за најкорисен играч во своето време,играл од 1957-1962,велшанец,дошол од Лидс,значи у се сме најбољи:) треба да земеме некој велшанец:)

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
http://www.sportingo.com/football/a11007_welshman-who-was-better-than-maradona-ronaldo-zidane еве кој е најдобриот странец кој играл во Сериа А,не е ни Марадона ни Зидан ни Занети ни Ван Бастен него Џон Чарлс,нормално играл за јуве,сум читал за овој и бил официјално прогласен за најкорисен играч во своето време,играл од 1957-1962,велшанец,дошол од Лидс,значи у се сме најбољи:) треба да земеме некој велшанец:)
Iznenaden sum od ova, poveke ocekuvav Platini da bide, ali koj znae sto pravel ovoj vo svoeto vreme :D

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Неколку медиуми пред некој ден излегоа со информација дека Матиони веќе е во Торино и дека ги прави медицинските прегледи, и се очекува дека деновиве ќе биде официјализиран договорот меѓу него и Јувентус..Баш ме интересира како ќе се одвиваат работите!:toe:
На Вики пишеше "Most likely to join Juve in June" или така нешто, можно е и сега да ги помини прегледите па тогаш да дојди. Ок, се работи за Вики се и сешто е можно. И ова другото е веројатно, Кнежевич сакс па треба замена.

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
леле дојде ред и јас да пишам во новата ни година:pos2: како што ми се чини успешна ќе ни биде. детево дел пиеро сите ги растура, челзи си се во криза...интер почна да губи бодови, повредените се враќаат...со 2 збора, коцките се места како што треба!:vozbud:

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
А со Челзи кога се игра. Втората или третата недела од февруари

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.051
Поени од реакции
5.693
Tuka ne e Giuseppe tuku Sebastian.... Siguren sum
Искрено, и мене ми беше чудна таа работа, дресовите беа старите, ама како и да е... Важно тој е наш играч, летото се зборуваше дека Челзи пратил скаути да го следат, ама веројатно Јуве не попушта толку лесно..Братски тандем во Јуве :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom