Градоначалничка листа на Кавадарци

ваш фаворит за шериф на Кавадарци

  • 1.Александар Панов-ВМРО-ДПМНЕ И ко.

    Гласови: 43 51,8%
  • 2.Д-р Јордан Нефчев-НСДП

    Гласови: 0 0,0%
  • 3.Душко Сапунџиев-независен кандидат

    Гласови: 16 19,3%
  • 4.Ратко Грков-СДСМ

    Гласови: 19 22,9%
  • 5.Ристо Атанасов-независен кандидат

    Гласови: 4 4,8%
  • 6.Андосија Ристова-ПОДЕМ

    Гласови: 1 1,2%

  • Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 март 2009
Мислења
25
Поени од реакции
1
ЗАЕДНО МОЖЕМЕ ПОВЕЌЕ

стварно нема потреба оти Панов по ништо не е подобар од Сапунџиев. Стрпение - Спасение вика нашиот народ само по некоја случајност стварно Панов ако го изгласаме со оглед на методите што ВМРО ги применува во последните едела дена во Кавадарци ТЕШКО НА СИТЕ НАС
Cyberdude,

Немој да пишуваш глупости. Ако губите, барем научите се да губите достоинствено. Не ви е виновно ВМРО-ДПМНЕ за тоа што Сапунџиев има по три баби и две внучиња на неговите “собири“ со граѓаните, кои ги држи само во темно, веројатно за да се скрие од срам и за да не изгледа смешно.

Не знам за какви тоа методи пишуваш, а кои демек ги применувало ВМРО-ДПМНЕ во Кавадарци? Дај биди малку поконкретен. Јас само знам дека на настапите на нивниот кандидат Алексан Панов не е нападнат ниту еднаш твојот Душко Сапунџиев. Па тој дури не е никогаш ни спомнат. На сите собири само се промовира програмата и проектите што им се нудат на граѓаните, доколку Кавадарчани изберат мудро и гласаат за конкретни програми, добар вреден и чесен кандидат, со голем и квалитетен тим зад него и со голема подршка од централната власт и Груевски лично.

Пишуваш дека “Панов по ништо не е подобар од Сапунџиев“. Па дали ти си ги видел и слушнал настапите на двајцата нив? Предлагам по изборите Душко да отиде кај Панов и да послуша малку часови по политика.
Го гледам ТВОЈОТ Душко како треска зелени оти бил во Германија и видел голем град. Па кој не бил во Германија? Ете мојот дедо Димо бил во Америка и го видел Њујорк! По логиката на Сапунџиев, мојот дедо Димо, нека му е лесна земјата, ќе беше најдобар градоначалник на Кавадарци. По таа логика дури и оној јадниот Ристо од “Аустралија“ бил подалеку и значи треба да гласаме за него!?
Сапунџиев бил успешен бизнисмен. Па што тогаш сака и се пика во политиката кај што не му е местото? Јас се обложувам дека баба Мара на негово место без никаква конкуренција ќе биде бизнисмен на годината. А сигурен сум, и како кандидат за градоначалник ќе биде подобра од твојот Кејбл гај. Баба Мара не би ја надлајале ни сто кучиња, да знаеш.

Си напишал “Стрпение - спасение“. Да не си мавнал малку “сокче од грозје“? Кај го најде тој збор Стрпение? Да не си го слушнал од твојот Хер Сапунџиев? Можеби го научил кога шетал по германиите? Оти не го ставил на плакатот? На пример:
“Стпение, до 22-ри март и после нема очи да ми видите“.

Затоа, пак ќе ти повторам
ГЛАСАЈ МУДРО
 
Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Затоа, пак ќе ти повторам
ГЛАСАЈ МУДРО
Јас нема да гласам, не сум во Кав, а и да бев пак немаше да гласам за никој... знаејќи ја структурата на ВМРО у кав, у никој случај не би гласал за вмро иако александар панов е чист, барем засеа, ама тие околу него .........
 

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.344
Јас се згазив од смеа кога видов дека Рашо е кандидат од СДСМ...
 
Член од
27 февруари 2009
Мислења
16
Поени од реакции
1
абе чудотворец

ти очигледно си тежок вмровец и немам ништо против тоа. само наместо да кажиш нешто во прилог на твојот фаворит и да влезиш во квалитетна расправа, знаиш само да ги плукаш и да ги вреѓаш другите и да правиш лош впечаток за сопствената партија. одговорите на прашањата шо ги поставуваш требаше да бидат во мојот предходен пост ама немав време еве сега ќе ти објаснам (не тебе оти ти освен вмро друго не знаиш туку другите да знаат што се случува) што мислев а и некои други работи шо не ти се јасни:

За кој ќе изгубе ќе видиме на изборите ама изгледите не ви се баш нај нај па затоа вакви нервозни реакции правите. А само еден ќе победе за другите тоа не е крај на светот.

Не е точно дека нема народ на собирите ама точно е дека луѓето се плашат да се појават јавно и дека се јавуват во штабот на Сапунџиев да изразат поддршка и да кажат дека ги стра за работното место, за субвенциите дали ќе ги земат, инспекција да не му дојде...

Нема потреба Душко да оде кај Александар на часеви по политика јас сум уверен дека е помудар, поискусен и во секој случај поуспешен од правник во Комуналец кој 10 години нема добиено спор. а и на градот не му требат политички прикаски туку човек што знае и може да го направе град за гордост а не да слуша само Гвуевски шо ќе каже. Напишав дека ако ВМРО или кој и да биде на власт ако дават добри проекти градоначалникот треба да ги поддрже ама тука финтата е кој има СОПСТВЕНИ и ОРИГИНАЛНИ проекти и знаење и контакти за да ги реализира.Со таа добра желба се кандидира Душко.

А бабати Мара и дедоти Димо сигурно немат доволно образование,искуство и поддршка од странски компании за да го работат тоа што Душко го работел у последните 20 години. Не е финтата кој каде бил туку шо правел и шо научил таму. Душко не гребел азбест туку бил директор на Хај-Тек фирма и бил Претседател на Македонскиот Културен Центар и не лаел со кучињата.

За зборот "стрпение" ако не го знаиш неможам цело основно образование да ти го напишам у еден пост. Прочитај некоа книга или најди некој лексикон и ќе го најдиш. A не е за на плакатата туку е продолжение на предходниот пост пред мене.

И уште некој од методите шо "демек" не ги знаиш.
-уште при собирањето на потписи човек од вмро(инаку вработен во собранието) стоеше во ходникот за да гледа кој потпишува за независните кандидати = ПРИТИСОК

-сам напиша дека имате начин за да му ја бојкотирате фирмата. од почетокот на кампањата кабловската е п`на со пазаришни,финансови и др. инспектори а редовна инспекција поминала пред 3 месеци = ПРИТИСОК. За тоа и поголем дел од приватните бизнисмени се плашат јавно да го поддржат Душко.

-плакатите не остануват ни 1 саат или се сокинати од активисти на ВМРО (фанати на дело неколку пати) или панов се појавува врз нив. дури и полицијата прашувала во изборната комисија дали Душко смее да става плакати на сопствените бандери и ормари. Тоа е ДИРЕКТНО КРШЕЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ИЗБОРИ. за уништување изборен материјал се оде затвор а полицијата НЕ СМЕЕ да оде во изборна комисија туку само ако има налог од и.к. да реагира.

-во средното индустриско училиште во Кавадарци на сред бел ден била прекината наставата за ВМРО да се промовира и да се запознаел со професорите. Тоа е ДИРЕКТНО КРШЕЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ и ПРИТИСОК врз вработените.

-лица од администрацијата (школството и медицината) што се забележани дека се потпишуват за независни кандидати се викани на разговор кај директорите и се под лупа само и само да му се најде некоа маана за да летат од работа.

-Ѓорѓе Иванов за да му откине гласови на Фрчко сам признал дека ги терал студентите да потпишуват за Ружин! ДИРЕКТНО КРШЕЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ,ПРИТИСОК ВРЗ СТУДЕНТИТЕ И КРШЕЊЕ НА АВТОНОМИЈАТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ.

имаше уште нешто кога ќе ми текне ќе го напишам

а сега ти гласај мудро
 
Член од
6 март 2009
Мислења
25
Поени од реакции
1
Сајбер Дудук,

Не сум тежок вмровец - имам само 63 кила.

Гледам и ти си влегол во многу квалитетна расправа.
Јас никој не вреѓам и не плукам, кажи со што сум те навредил до сега. Веројатно сум повеќе критичен и ироничен кон твојот Кејбл Гај, но така е кога сака да е во политиката и во јавниот живот. А тебе не треба тоа да те лути. Напротив, ти вреѓаш дека не сум имал основно образование и сл. Ама јас не ти се лутам - кој губи има право да се лути.

Инаку, во Кавадарци со години владе мирна и демократска атмосфера во кампањите и на гласањето. Помина времето кога полицијата ги тепааше младите од ВМРО. Затоа немој тоа што на собирите на Амкарот има “двујца без трујца“ да го правдаш со некаков страв или заплашување. Тоа нема врска, туку е само правдање за лошата посетеност. Најпосле гласањето е тајно и тогаш самиот ќе се увериш колку вреди твојот Душко. Слушам веќе и самиот викал - “Што ми требаше ваа работа, немам шанси и само се брукам“.

Друга глупост што си ја напишал е дека проектите што ги нуди Панов во програмата биле политички прикаски, неоригинални и туѓи. Па твоите копања бунари по неготинско се прикаски. Донесување 200 кубика вода за Кавадарци не се прикаски. Решението е оригинално - нов водовод!!! Точно е само дека сите проекти не се негови. Зад него има цел тим што ги подготвува. Зад него стои и Груевски како гаранција дека ќе се извршат. Кој стои зад твојот Душко -Тачо и сватовите??!!!

Плакатите ви ги кинеле? П-ф-ф-ф... Доста зјапај во компјутерот - излези малку надвор да видиш дека најмногу се скинати плакатите на ВМРО. Јас лично сум го видел Тачо како ги кине плакатите на ВМРО. А за бандерите, не сум сигурен дали може да се лепат плакати. Точно, најголем дел од бандерите во градот се на твојот директор на некоја си “Хај-Тек фирма“ во која најверојатно се произведувале бандери. Лично мислам оти лепењето слики по бандери не е вкусно - кај нас знаеш кои слики се лепат на бандерите.

Ако Панов се запознал со професори во некое школо, тоа е убаво и не е “директно кршење на законот за образование“. Не ли смее да оди на патронати или треба да си седи дома? Немаш врска ти со закони. Како што гледам сега секој инспектор ако дојде кај Амкарот во следната година-две, тоа ќе биде притисок.

Сето тоа што си го изнапишал, чичо, ти е само оправдување за тоа што твојот миленик или роднина НЕ ГО БИВА. Колку порано се помириш со тоа и ја увидиш ралноста - толку подобро за тебе. Во Кавадарци нема никакви шанси да победи твојот Бандера Менј. Твојот Сапунџиев може да е добар за сапун, ама за градоначалник не.

Баш би сакал да напишеш нешто на 23-ти тука и заедно да се понасмееме околу бројот на гласовите што ќе ги освои твојот Сапунџиев.
 
Член од
27 февруари 2009
Мислења
16
Поени од реакции
1
чудотворец таман е те сконтав јас како размислуваш и нема потреба да се трескаш одземја и да ми пишиш состави. јас тоа шо го имам се конкретни работи докажани факти и ги пишам за другите а тоа ти шо го пишиш нема врска со животот и за доброто на сите ќе те замолам уште еднаш ако имаш нешто за твојот панов да го пофалиш напиши го а не ги ругај другите и не си измислуј прикаски. а за тоа дека јас сум те навредил тебе може малку бев остар во предходниот пост ама тоа се вика "тражили сте гледајте" т.е. сам си си крив шо а заврти натаму работата и што упорно ме нарекуваш "дудук". поголем дудук од тебе не сум. може најарно ќе биде да те игнорирам а и ако сме само јас и ти шо пишиме на виа форум може и поарно е да престаниме оти и за двајцата нема ефект. очигледно неможе да се разбериме, крајниот резултат е нас да ни го гледат сеирот. ај чао.
 
Член од
25 ноември 2008
Мислења
138
Поени од реакции
1
De be cekajte a nedela pa posle op....Baram pod hitno noviot sovet da izglasa od prvite pari so ke vlezat u opstinata da se napravat 2 gilotinji...ednata za glava kinenje a drugata za race...i da pocneme veke ednas da go pravime via grad ..ne za nas tuku za idnite pokolenija...a na prviot musterija ja mu go plakam popot...Pozdrav :salut:
 
Член од
6 март 2009
Мислења
25
Поени од реакции
1
ЗАЕДНО МОЖЕМЕ ПОВЕЌЕ

Сајбер Дуде,
Жал ми е што си увидел дека е поарно да престаниш да пишуваш оти немало ефект. Жал ми е оти,
ЗАЕДНО МОЖЕМЕ ПОВЕЌЕ
Чао!

Абер Донке,
Многу гледаш хорор филмови. Па ова се само локални избори, а не истерувања на ѓаволот, ноќ на вештици, франкенштајни или инвазии на вонземјани. Иако кога ги гледам некои кандидати...
Пишуваш за гилотини, кинење глави и попови. Тоа не е здраво. Така не се прави овој град.
 
Член од
19 февруари 2009
Мислења
18
Поени од реакции
0
Јас нема да гласам, не сум во Кав, а и да бев пак немаше да гласам за никој... знаејќи ја структурата на ВМРО у кав, у никој случај не би гласал за вмро иако александар панов е чист, барем засеа, ама тие околу него .........
За Александар го делам твоето мислење
Е тие околу него се
секретарче-комуњарче-рекетарче:drk:
и плус Пемовите кои едно време викаа дека Рашо не е СДСМовец,му напишаа препорака од ВМРО,ова го знаат постариве членови на ВМРО.:nesum:
 
Член од
6 март 2009
Мислења
25
Поени од реакции
1
ЗАЕДНО МОЖЕМЕ ПОВЕЌЕ

Оркаоки,

Нели разбра досега оти Рашо е повеќе со ВМРО отколку со СДСМ?
Па каде си го видел да води кампања?
Пред некој ден ги видов на ТВ прегрнати со Панов.
Рашо беше во коалиција со ВМРО во советот.
Дали си го слушнал некогаш да го нападне ВМРО-ДПМНЕ?
Тоа ти се вика мудра политика на ВМРО-ДПМНЕ.
И да не заборавам на крајот:

ЗАЕДНО МОЖЕМЕ ПОВЕЌЕ!
 
Член од
19 февруари 2009
Мислења
18
Поени од реакции
0
Оркаоки,

Нели разбра досега оти Рашо е повеќе со ВМРО отколку со СДСМ?
Па каде си го видел да води кампања?
Пред некој ден ги видов на ТВ прегрнати со Панов.
Рашо беше во коалиција со ВМРО во советот.
Дали си го слушнал некогаш да го нападне ВМРО-ДПМНЕ?
Тоа ти се вика мудра политика на ВМРО-ДПМНЕ.
И да не заборавам на крајот:

ЗАЕДНО МОЖЕМЕ ПОВЕЌЕ!
Може и кога Пемов како пратеник ја уцени владата,да го даде својот глас за доверба на владата е мудра политика.Па подоцна заради тоа не му дадоа уште еден пратенички мандат а и го сменија од координатор.
Многу бре мудри политичари,бре мајката.:helou:
 
Член од
17 март 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Може и кога Пемов како пратеник ја уцени владата,да го даде својот глас за доверба на владата е мудра политика.Па подоцна заради тоа не му дадоа уште еден пратенички мандат а и го сменија од координатор.
Многу бре мудри политичари,бре мајката.:helou:
Mi javija deka nekoj tuka me spomnal. Ne znam zosto.

Kako ne ti e sram be momce da pisuvas vakvi lagi. Nikogas ne sum ja ucenil vladata. Sekogas sum bil na linija i sega sum vo VMRo-DPMNE i clen sum na Opstinskiot Izboren Stab. Zarem mislis deka zena mi ce bese nositel na lista ako bilo taka kako sto zboruvas? Taa e 4 godini sovetnik, potpretsedatel na OK i pretsedatelka na Unijata na zeni od 2003 god.

Od napisanoto zaklucuvam deka si ti od tie sto se odmetnaa od partijata i sega zaedno so Risto od Avstralija rabotat protiv VMRO. Tokmu ti si predavnik. Sram da ti e. Pretstavi se so vistinskoto ime i demantiraj me ako ne e taka.

Ilija Pemov
 

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.344
Едно време Рашо како улав трчаше по студентските домови и со неговата Шкода Фелиција мислам беше разнесуваше гласачи за Претседател на ССУКМ, се разбира, во корист на кандидатот поддржан од СДСМ...
 

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Mi javija deka nekoj tuka me spomnal. Ne znam zosto.

Kako ne ti e sram be momce da pisuvas vakvi lagi. Nikogas ne sum ja ucenil vladata. Sekogas sum bil na linija i sega sum vo VMRo-DPMNE i clen sum na Opstinskiot Izboren Stab. Zarem mislis deka zena mi ce bese nositel na lista ako bilo taka kako sto zboruvas? Taa e 4 godini sovetnik, potpretsedatel na OK i pretsedatelka na Unijata na zeni od 2003 god.

Od napisanoto zaklucuvam deka si ti od tie sto se odmetnaa od partijata i sega zaedno so Risto od Avstralija rabotat protiv VMRO. Tokmu ti si predavnik. Sram da ti e. Pretstavi se so vistinskoto ime i demantiraj me ako ne e taka.

Ilija Pemov
Господине Пемов, подобро вие да ја превземете интернет пропагандата во ваша надлежност, дечките задолжени за тоа не ги бива и не знаат да водат дискусија, единствено нешто што прочитав од нив се дискретни закани и глупости.
И уште една забелешка...како може да ставате неписмени плакатари на раководни места во партијата?
Едноставно служат за потсмев после одржаните состаноци...(за УМС зборам).
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom