Градоначалничка листа на Кавадарци

ваш фаворит за шериф на Кавадарци

  • 1.Александар Панов-ВМРО-ДПМНЕ И ко.

    Гласови: 43 51,8%
  • 2.Д-р Јордан Нефчев-НСДП

    Гласови: 0 0,0%
  • 3.Душко Сапунџиев-независен кандидат

    Гласови: 16 19,3%
  • 4.Ратко Грков-СДСМ

    Гласови: 19 22,9%
  • 5.Ристо Атанасов-независен кандидат

    Гласови: 4 4,8%
  • 6.Андосија Ристова-ПОДЕМ

    Гласови: 1 1,2%

  • Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
гледам сите,отвараат тема за нивниот град,па иако се малку кавадарчани на форумов решив и јас да отворам,ваква тема,за кандидатите нема да пишувам поопширно,бидејки кај секој ке стои од која партија е,така да сето тоа ке биде излишно,па.....
Kavadarci e mn. bitna opstina...da ne obrazlagam sto kako...
Sds nikogas ne vrvel dobro...ama pa ni lugjto ne se ovci ko vo drugi kraevi...site si imaat paricka od grozje...taka da ako komunjari imaat jak kandidat mozi i da dobijat...
Dali imaat?
Ne znam.

A Ace e obicen aparatcik...ama pa i Koce e pa pak ce bidi g-nacalnik...sto ti e zivot...
 

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Заради ликови како овој чудотворецот, шо ако му каже надредениот и дека гомното се јаде, би го изел, не ми се гласа ама ич!
Му одмагаш само на Панов, а добар човек ми се гледа...
Ама од таквите новопечени партијци што не знаат два реда да состават, многу анимозитет има низ населението...како сакаш свати го...и продолжи да се "траќаш" ако ти е мило...само му одмагаш на сопствениот кандидат.
Анализите и за претходните избори кажуваа дека З. Бошков е сигурен победник, се покажа спротивното...а знаеш кој ги правеше анализите?...некој сличен на тебе.
Нека ти го земат компјутерот побрзо, оти не те бива.
Не дискутираш, ами плукаш, а тоа не е добра особина...заради таа особина СДС се таму кај што се и тешко дека ќе мрднат од таму.
Поздрав.

Kavadarci e mn. bitna opstina...da ne obrazlagam sto kako...
Sds nikogas ne vrvel dobro...ama pa ni lugjto ne se ovci ko vo drugi kraevi...site si imaat paricka od grozje...taka da ako komunjari imaat jak kandidat mozi i da dobijat...
Dali imaat?
Ne znam.

A Ace e obicen aparatcik...ama pa i Koce e pa pak ce bidi g-nacalnik...sto ti e zivot...

Кавадарци никогаш бар за локални избори не гласал партиски.
Историјата тоа го кажува.
Комуњари реално гледано и немаат некој лош кандидат, ама имаат ужасно конципирана кампања и заради тоа нема да добијат и поради сето наследство што го имаат.
Панов е добар, ама окружувањето околу него е хорор, све мој до мојега...дури ѓубрињата како Гинев и неговите послушници не се исчистат од тука...не бива работа, за никој.
Единствениот во кој гледам конкуренција на Панов е Сапунџиев...ама и без советници ќе вергламе само до бескрај, нема советничка листа негова...
 
Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
ВМРО у Кавадарци може слободно да се каже дека е во водство на најглупите луѓе у градот каа че почниш од Гинев па преку тој адвокатот шо му е секретар ил шо знам ја и истиот у ФАЦА ми има кажано на каков начин ја сервира правдата во судски постапки и при се му е лут на грујо шо овој наредил униформираните лица (полиција, царина итн..) да бидат строго професионалирани и да нема партиски членови ја би рекол дека ништо чудно у кав да победе независен кандидат, со оглед дека сите а видоа политиката на сдсм у однос на земјоделието а и индустријата...
 
Член од
6 март 2009
Мислења
25
Поени од реакции
1
ЗАЕДНО МОЖЕМЕ ПОВЕЌЕ

Raytheon23,
oд кај знам колку граѓани и какви проекти доставиле до ВМРО-ДПМНЕ за таа идеја “во насока на ...“ . Си има за тоа сигурно некој одговорен во ВМРО.

Но сега за нешто друго:

Мене ме интересира кој му ги дал идеите на Рашо. Го гледав пред некој ден неговото претставување и се воодушевив. Тој вети ни помалку ни повеќе туку 1000 нови вработувања!!!!!!! Мене како невработен одма солзи ми потекоа на очите. Ама од смеење. Каква невидена глупост! Па 1000 вработени нема ни во ФЕНИ. Дали можеби планира да ги избрка сите вработени во Општината и во Комуналец и на нивно место да вработи нови? И да е така, тоа треба да го направи 3 пати за да дојде до бројот 1000. Не ни кажа како ќе го направел тоа – демек покасно ќе кажел.

Второто што го тресна Рашо беше решавањето на недостигот од 120 литри вода за пиење. Тој рече дека тоа ќе го решел така што ќе им помогнел на Неготинци и после ќе им ја земел водата што сега оди за Неготино!? Уште една глупост! Веднаш по него Неготинскиот градоначалник кажа дека ако пак победи приоритет ќе му било да ги реши рестрикциите на вода во Неготино. Неготино има рестрикции, а Рашо ќе им ја земел водата и ќе ги решел рестрикциите во Кавадарци? Генијално! Тоа ми изгледа како префрлање од шупливо во празно. Смешно.

Третиот бисер на Рашо беше дека не му требала помош од Владата за неговите проекти. Си имал градот независен буџет. Како досегашен советник требел да знае дека со сопствениот буџет во Кавадарци не може да се направи ни една салам улица во градот, а камо ли пат до Ски-центарот.

Не се сеќавам што уште изнакажа Рашо, ама тоа што го видов ми беше доволно да заклучам една мудра мисла:

КОГА ЗНАЕШ ДЕКА СИГУРНО НЕМА ДА ТЕ ИЗБЕРАТ – НИШТО НЕ ТЕ КОШТА ДА ВЕТУВАШ ШТО ЌЕ ТИ ТЕКНЕ НА ПАМЕТ.

Затоа немојте да гласате за некој како Рашо, кој ни самиот не верува дека ќе победи, па ветува нереални работи и притоа не кажува како ќе ги реализира и од кадеќе најде пари за тоа. Александар Панов вети остварливи работи, зад него стои Владата на РМ на чело со Груевски и затоа: ГЛАСАЈТЕ МУДРО!

Заедно можеме повеќе


 
Член од
7 март 2009
Мислења
15
Поени од реакции
4
abe tokmu tamu e problemot be brat shto site se mavate vo gradi, vladata stoi pozadi nego de aj nekoj neka kazhe shto napravila vladata vo kavadarci na primer. ili se nie samo inicijativno si pravime i si naogame investitori. taka da nas ne ni treba covek shto ke ni diktira vladini prikaski vaka ke bide naka ke bide, nas ni treba covek shto znae sam kako da najde investitori i da go izvedi seto toa.

Nekoj spomna kako ke se vodel gradot bez sovetnicka lista vo ovoj slucaj dusko sapundziev , pa toa e mnogu lesno ako na toj "kavadarcanec" ne mu odgovara nekoj proekt shto bi go razubavil gradot i bi bojkotiral nekoj proekt koj e za dobroto na kavadarci. neka go gleda cel grad na televizija. i posle pak toj neka kazhe deka e kavadarchanec i deka misle za dobroto na kavadarci.

Slushnav neshto deka panov ke go napravel patot za kozhuv vo 2009 koj kogo lazhe budzetot za transport i vrski e napraven ushte od dekemvri i nikade ne pishuva patot od kavadarci do kozhuf ke bide za ovaa godina. cista glupost

A i tia patishta ke si bidat napraveni od vladata ne deka ako panov bide gradonacalnik koj saka neka si e patishtata shto se vo plan da se pravat ke se napravat. a ne vie kako partija na pozicija da se falite so patishtata shto ke gi napravite, kazhete shto ke napravite da se cuvstvuvame ubavo koga ke izlezeme od doma.

drugi predstavuvanja ne sum gledal taka da nemam drugo shto da kazham.

Blagodaram.
 
Член од
6 март 2009
Мислења
25
Поени од реакции
1
До Мрчо

За да направи нешто во Кавадарци Владата треба да има човек на кој му верува. До сега го имавме Панчо. Нему Владата нема да му даде проекти затоа што не му верува. Ако треба да се направи пат до Кожуф, тој ќе го направи до Страгово – погледнете што направи со заобиколницата. Ако треба да донесе вода за 150 литри, тој ќе донесе за 50. Со другите пари ќе си купи уште едно станче и дуќан. Владата не му верува ни на Душко, оти не го знае. Треба да минат година-две па да го научат и ако е ОК сигурно ќе го помогнат. Но, за разлика од тоа владата го знае убаво Панов, па нели оти е добар - затоа Груевски го назначи за кандидат. Нему сигурно му веруват. Затоа пишувам – гласајте мудро!

Ако градоначалникот нема советници не може да работи. Погледнете како беше во последните 2 години. Ќе мора да купува советници. Видете што се случи со Душко Темелков, Љупчо Делов па и со Гиша, ама договорот со последниот траеше само два дена и се скараа. Сигурно имало и други продавања, ама не сум толку запознат. Сите се продадоа на Панчо за вработување. Иако тој ни така не успеа да направи мнозинство, затоа што немаше некоја од големите партии зад него.

За патот за Кожуф изгледа не си слушнал што рече Груевски на митингот. Ќе го дават сигурно пак на ТВ, па ќе чуеш.

Инаку за да се чувствуваш убаво кога ќе излезеш од дома, јас за жал не можам да ти помогнам. Пробај со космодиск - изгледа шашаво, ама прави чуда. Се шегувам, најдобар лек за да се чувствуваш подобро бе брат е да ни се придружиш. Кај нас има победнички менталитет, а и сигурно веќе разбра дека нели:

ЗАЕДНО МОЖЕМЕ ПОВЕЌЕ
 
Член од
7 март 2009
Мислења
15
Поени од реакции
4
Ами тој твојот ако бил советник 4 години и 2 години претседател на вмро во кавадарци. де оди види ја реката нели тој и неговите колеги за советници се должни за тоа. демек без советници не бива. па што оти беа советници де оти е тоа такво буниште у сред центар. мене космодиск ке ми помогне тебе нема кој да ти помогне да си ги отвориш очите. не така забулени.
Владата не дава проекти ами самите градоначалници.Сите имаа советници и ништо не е направено. На тоа мислев со прашањето каде да прошетам кога ке излезам од дома.Значи сите имаа советници не Минов не ВМРО, СДС и што е направено едно големо НИШТО. Значи не е сета во советниците или до владата ами до самиот градоначалник, да најде добри проекти што ке го заличат нашиот град на град а не на СЕЛО од 4-ти век. Секој град како град не зависи од владата секој град си има сопствен буџет и тие пари се од граѓаните владата не дава пари за проекти кои не се од значење за целата држава а кога ке има такви проекти владата сама си ги финансира без разлика кој е градоначалник. И што го мешаш груевски да не тие по стар брат он тебе. груевски вака рече , ами арно бил груевски да каже оти не кажал панов така. Ако чекаме и се крстиме ние на владата да фрле некоа коска за да ја изглодат уште не стигната до нас граѓаните. таква судбина не ни е потребна, нас ни е потребен човек што самоиницијативно ке повлекува свои проекти и со свои идеи ке ни го олесни животот на нас граѓаните во кавадарци. А не да чекаме некој од не знам каде да дојде и да ни каже ова вака ке биде по арно ке ви е. што е во случајот со груевски , дошол и кажал нешто дека "ќе биде" па секако ќе биде ама дека нешто ке се убрза чисто се сомневам. Додека ние самите не измислиме начин да го убрзаме тој процес не по партиски пат, од нашата општина кавадарци ништо не бива. Патриот кој би ја ставил партијата на ниво повисоко од граѓаните на град кавадарци и кој секогаш ке мисли за партијата повеке бидејќи тој како партиски кандидат добил титула градоначалник. Никогаш нема да се гледаат потребите на граѓаните пред оние на партијата.

Благодарам.
 
Член од
6 март 2009
Мислења
25
Поени од реакции
1
До Мрцхо,

Абе проекти има - ПАРИ НЕМА!
Парите се во Скопје.
На тоа мислам кога викам
Гласајте мудро!


И се разбира:

ЗАЕДНО МОЖЕМЕ ПОВЕЌЕ




Благодарам и јас
 
Член од
7 март 2009
Мислења
15
Поени од реакции
4
да не случајно сакаш да кажиш панов од скопје ке ги донесе парите во кавадарци? или јас само такво чувство имам. Те молам немој такви работи ке ти се смее народот. Разбирам јас, од ВМРО си немам ништо против нив, ама не е ред такви празни ветувања да се даваат и да се лаже народот дека ако е градоначалник од ВМРО и ке има пари. Не е ред како прво а како второ е срамота. Е сега ти кажи ми ако нема пари како кандидатот на ВМРО ке најде пари да изведува социјалните работи низ градот кога ти викаш пари нема. Представи ни ја програмата убеди не дека тој е подобар од другите презентирај ни, бидејќи да зборуваш толку многу за некој и да го промовираш треба да знаеш многу за него. јас вака како неук те молам ако можеш да ме посочиш каде да се информирам за него и неговите планови како тоа планира да го изведи без пари. бидејќи за душко ете со помош на интернетот сум имал можност да го запознаам човекот каков е и какви му се плановите на пример. Од каде да го запознаам Панов ни го знам ни го познавам а ако гледам како советник во изминативе 4 години што направил по арно да не гледам. Така да ти пак биди си ВМРО ама мисли каде ке прошеташ во градот или ке седиш пред ХИГИЈА.
Денес дојде такво време да градоначалниците треба да имаат големо искуство во менаџерството и склучување на добри и квалитетни инвестициони планови.
А не само градоначалник да бидам другото не е важно. Како предходниците Мицајков и Чулев. Ако си слушнал за нив.

Те молам како представник од ВМРО го кажувам ова бидејќи ти најмногу агитираш за Панов. Да ни објасниш на нас вака простиот народ како се планира сето тоа да се изведи.
И немора да посочуваш дека пишуваш до мене оти не пишуваме само јас и ти овде ако имаш нешто да ми кажеш лично мене пиши ми приватна порака а не овде овде читаат сите.
Благодарам.
 
Член од
6 март 2009
Мислења
25
Поени од реакции
1
За Мрчо


Џабе Мрчо, ти не разбираш. Ќе се увериш кога ќе победиме.

Не се мачи, твојот Душко не победува. Во салата во Ваташа имаше се на се 15 души, дури помалку и од Ристо.

Смешно.
 
Член од
28 февруари 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
Кога гледам со каков кадар располага ВМРО, ми се иде да се расплачам... Во врска со Ваташа ќе прокоментирам 2-3 работи бидејќи бев присутен и сум сведок на случувањата таму, а доброволно учествував и во дел од организацијата.
1. Од стравот што го има ВМРО од Душко претходните 3 дена беа сокинати сите плакати и соопштенија дека тој ќе има средба таму, а и сите дуќани на кои беа залепени плакати им беа со ПИПС испраскани прозорците.
2. Од граѓаните доаѓаа со поплаки дека им се заканувале дека доколку се појават на средбите ќе сносат последици...
3. Ристо можеби имаше повеќе народ, но има листа од 19 души кои си донесиа уште по некои за да створат лажна претстава дека има присуство
4. Околу бројот на присутните нема да коментирам бидејќи присутноста не значи ништо, како што споменав погоре имаше преку 100 луѓе(само во ваташа) кои дојдоа и кажаа дека поради заканите ги стра да се појават, дека на анкетите кажале дека ќе гласат за ВМРО, а во доверба кажуваат дека ќе гласат за Душко.

И за крај, направите митинг во Кавадарци со увозни 7 автобуси од цела држава, а рестото 1500-2000 се војници како тебе Ико-чудотворецу, а со такви луѓе нема да добиите. За тоа поживејте уште малку во лажна надеж дека сте побеници.

Од тука натаму нека судат останатите посетители со какви методи се служите за остварување на целите.

Поздрав
 
Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
а бе луѓе,шо се расправате,се знае која опција ке победе во Кавадарци,на сите ни е јасно,а тоа дека некои луѓе ги заплашувале немам коментар,барем мене каа мис е јавија убаво ме питаа за кој ке гласам,ја си кажа слободно и немам мака со тоа,не давајте погрешна слика само...........плус тоа ако Душко ако е толку озбилен требаше и советничка листа да поднесеше,вака мислам дека не е сванат сериозно од владејачкава партија.
 
Член од
28 февруари 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
Секоја чест elninokv со тоа што немаш предрасуди, а требе да се сите така, без разлика за кој си го дал својот глас. Не сакам да створам никаква лажна слика, го пренесувам она што го видов со очи, а бев сведок и на поголем дел кога доаѓаа некои да се пожалат за предупредувањата кои ги добиле.

Околу советничката листа, тоа не е доказ дека некој е сериозен, бидејќи доколку некој и ја има може да освое горе долу најмногу до 5-6 советници, што не е повторно мнозинство во советот за да ги протерува своите проекти без прашанње и ссоглсаност на другите.

Целата финта е да има некој со визија, некој што има замисла како нешто би изгледало, некој кој знае како да дојде до парите од Европа, а знам дека тоа е Душко Сапунџиев. При тоа, без разлика кој е мнозинство во советот, мислам дека ако одреден проект е во интерес на граѓаните би бил прифанат од сите советници без разлика на политичката припадност.

И да додам на крај уште нешто, без разлика кој ќе победе на изборите, се работе за интересот и доброто на граѓаните, тоа значи дека доколку победе Душко Сапунџиев ке има слух и за проектите на ВМРО И СДС кои се за доброто на народот, доколку изгуби, своите проекти ке ги понуде на победникот.
Не е финтата сто некои структури сакат да создадат слика на омраза и конкуренција помеѓу кандидатите, ние сме сите исти во градот, треба да живееме заедно и полсе изборите и да се почитуваме бидејќи сме сограѓани.

благодарам и поздрав
 

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Ебаве будалите!
Кога бе...кога ќе мислите со своја глава!?
Ни треба постојана вода!
КОЈ се обврза на тоа?
ПОЛТРОНИ!!!!!!!!!!
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom