Иванов и Селмани во вториот круг, ВМРО-ДПМНЕ 30,9%, СДСМ 19,7%

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
ma toa vi kazuvam so selmani neam...najdobar e

Член од
23 февруари 2009
Мислења
83
Поени од реакции
6
Фрчко нека не се надева на втор круг. Бидејки во првио круг првпад ке гласам за Селмани за да велезе селмани со Иванов... а после ке види ме

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Побрзо за Селамани би гласал отколку другиве. Кажете ми за кого? Иванов? Фрчко? Дај не зезајте.

А ТМРО зошто мислиш дека Иванов е подобар за преговорите? Зошто па Фрчко? Само дека се Македонци?

Имам доверба во човекот (Селмани) а и редно е да се мрдниме од мртва точка во однос на национализмот. Не да се побиваме како народ (македонци нели) туку да не одиме со некого со предрасуди само ако не е македонец.

Срѓан Керим не е Македонец, ако беше од ВМРО сигурно 99,9% од „ултра националистите“ би го гласале.

Прстот на чело малце!
Za nikoj nema da glasam a neli Makedonija treba da ja prestavuva i pregovara makedonec?
Neznam sto sakate tolku so sila da izigravata kosmopoliti i sve toa koga zamisli vo Bugarija bugarite cigan da izglasat ili vo Grcija grcite makedonec ili u Srbija hrvat da izglasat.
Dobivme drzava i gledame pravime sve samo da ja unistime.
Ne e vreme makedonskiot narod da go kreni nacionalnoto cuvstvo na povisoko?

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
sto se plasis tolku od selmani ti TMPO...sepak makedonija e Parlamentarska drzava ne presedatelska

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Да ти кажам се повеќе се согласувам со твоите ставови. Изгледа ефикасно е перењето што западњаците го спроведуваат во Македонија па оние што не избришаа како народ од сопствениот устав, сега некои кои е срамота да ги наречеш Македонци ќе ги гласаат за претседатели. Која мизерија... Разбирам јас и револт и се, ама за душманот кој сака да ти ја приграби територијата да гласаш, значи стварно треба да имаш ниска само почит и ропски менталитет.
:smir:
Ubavo sto ima nekoj drug sto mi go svaka gnevot kako makedonec.

Член од
23 февруари 2009
Мислења
83
Поени од реакции
6
Сигурно дека Имер Селмани нема да не остави нас Македонците на цедило и за името и за сите работи бидејки и во официјалната веб страна неговата партија www.demokraciaere.org преведена на (Албански,Македонски,Англиски) јазици.. значи самото негово дело докажува дека сака да биди добар прецедател.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
imer selmani e najdobar politicar sto makedonija nekogas go imal...toj moze da ne vnese vo nato

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
ne grizi se USA ja brani makedonija od ropstvo

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Za nikoj nema da glasam a neli Makedonija treba da ja prestavuva i pregovara makedonec?
Neznam sto sakate tolku so sila da izigravata kosmopoliti i sve toa koga zamisli vo Bugarija bugarite cigan da izglasat ili vo Grcija grcite makedonec ili u Srbija hrvat da izglasat.
Dobivme drzava i gledame pravime sve samo da ja unistime.
Ne e vreme makedonskiot narod da go kreni nacionalnoto cuvstvo na povisoko?
1) Претседателот не преговара за име. Тој само лобира.

2) Космополитанство? Па нели тоа го бараме и кај нашите соседи? Да бидат признаени малцинствата (македонските) да бидат еднакви граѓани? Епа сеа ако го сакаме тоа ќе мора и ние да го применуваме. Проблемот е во тоа што јас немам против албанците ( и другите заедници ) да си ги добијат правата, па и повеќе права од овие околу нас, само ме нервира кога сакаат да ми ја уништат државата со „Голема Албанија“, не истакнуваат македонско знаме, „Тетово е во срцето на Илирида“ и сл. испади.

3) Националното чувство е секогаш во нас, во секој од нас. Нема човек во Македонија што не си ја сака државата колку сака нека зборува. Тој можеби ги мрази политичарите што ја направија јок државата, но е и државата и сопствената историја.

А национализмот, дека ќе ги газам останатите заедници, сонародници или што и да се, во сопствената држава јас не решавам ништо!

Кога веќе сме и кај твојот ник ТМРО, убаво е да го прочиташ Крушевскиот манифест повторно и да сфатиш за што точно зборувам.

Член од
23 декември 2007
Мислења
486
Поени од реакции
6
imer selmani e najdobar politicar sto makedonija nekogas go imal...toj moze da ne vnese vo nato
Абе разбирам јас поддржувачи, ама и ти и Ултрас имате само по 20-тина поста од кои по 10-15 ви се на оваа тема.

Да не сте случајно од штабот? Онака прашувам, без лутење. :smir:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Абе разбирам јас подржувачи, ама и ти и Ултрас имате само по 20-тина поста од кои по 10-15 ви се на оваа тема.

Да не сте случајно од штабот? Онака прашувам, без лутење. :smir:
haha smesen si...pa sto 20 posta...denes se registrirav.Ok toj ultras voopsto ne go poznavam...a jas zboruvam kako mislam

Член од
23 февруари 2009
Мислења
83
Поени од реакции
6
1) Претседателот не преговара за име. Тој само лобира.

2) Космополитанство? Па нели тоа го бараме и кај нашите соседи? Да бидат признаени малцинствата (македонските) да бидат еднакви граѓани? Епа сеа ако го сакаме тоа ќе мора и ние да го применуваме. Проблемот е во тоа што јас немам против албанците ( и другите заедници ) да си ги добијат правата, па и повеќе права од овие околу нас, само ме нервира кога сакаат да ми ја уништат државата со „Голема Албанија“, не истакнуваат македонско знаме, „Тетово е во срцето на Илирида“ и сл. испади.

3) Националното чувство е секогаш во нас, во секој од нас. Нема човек во Македонија што не си ја сака државата колку сака нека зборува. Тој можеби ги мрази политичарите што ја направија јок државата, но е и државата и сопствената историја.

А национализмот, дека ќе ги газам останатите заедници, сонародници или што и да се, во сопствената држава јас не решавам ништо!

Кога веќе сме и кај твојот ник ТМРО, убаво е да го прочиташ Крушевскиот манифест повторно и да сфатиш за што точно зборувам.
Значи според тебе може да седне Албанец на прецедателската фотелја.. А за тие Голема Албанија и случноо... Можат само Дуи и ДПА да зборуваат и да сонуваат.. ја видовме нивната политика последните 8 години.. Ништооо:nesvest:

А иначе кој го интересира слободно ке им ја покажам партиската книшка. Нема проблем..:D но пред другите не откривам од каде сум..

Kajgana Shop

На врв Bottom