Единствено би гласал за Селмани ако влезат во втор круг тој и Фрчко.Побрзо за Селамани би гласал отколку другиве. Кажете ми за кого? Иванов? Фрчко? Дај не зезајте.
Za nikoj nema da glasam a neli Makedonija treba da ja prestavuva i pregovara makedonec?Побрзо за Селамани би гласал отколку другиве. Кажете ми за кого? Иванов? Фрчко? Дај не зезајте.
А ТМРО зошто мислиш дека Иванов е подобар за преговорите? Зошто па Фрчко? Само дека се Македонци?
Имам доверба во човекот (Селмани) а и редно е да се мрдниме од мртва точка во однос на национализмот. Не да се побиваме како народ (македонци нели) туку да не одиме со некого со предрасуди само ако не е македонец.
Срѓан Керим не е Македонец, ако беше од ВМРО сигурно 99,9% од „ултра националистите“ би го гласале.
Прстот на чело малце!
:smir:Да ти кажам се повеќе се согласувам со твоите ставови. Изгледа ефикасно е перењето што западњаците го спроведуваат во Македонија па оние што не избришаа како народ од сопствениот устав, сега некои кои е срамота да ги наречеш Македонци ќе ги гласаат за претседатели. Која мизерија... Разбирам јас и револт и се, ама за душманот кој сака да ти ја приграби територијата да гласаш, значи стварно треба да имаш ниска само почит и ропски менталитет.
Ne se plasam od nikogo, se plasham deka otideni sme vo nekoj ubav son sto ke ne porobi ama tesko da razbudime od sonot.sto se plasis tolku od selmani ti TMPO...sepak makedonija e Parlamentarska drzava ne presedatelska
1) Претседателот не преговара за име. Тој само лобира.Za nikoj nema da glasam a neli Makedonija treba da ja prestavuva i pregovara makedonec?
Neznam sto sakate tolku so sila da izigravata kosmopoliti i sve toa koga zamisli vo Bugarija bugarite cigan da izglasat ili vo Grcija grcite makedonec ili u Srbija hrvat da izglasat.
Dobivme drzava i gledame pravime sve samo da ja unistime.
Ne e vreme makedonskiot narod da go kreni nacionalnoto cuvstvo na povisoko?
Абе разбирам јас поддржувачи, ама и ти и Ултрас имате само по 20-тина поста од кои по 10-15 ви се на оваа тема.imer selmani e najdobar politicar sto makedonija nekogas go imal...toj moze da ne vnese vo nato
haha smesen si...pa sto 20 posta...denes se registrirav.Ok toj ultras voopsto ne go poznavam...a jas zboruvam kako mislamАбе разбирам јас подржувачи, ама и ти и Ултрас имате само по 20-тина поста од кои по 10-15 ви се на оваа тема.
Да не сте случајно од штабот? Онака прашувам, без лутење. :smir:
Значи според тебе може да седне Албанец на прецедателската фотелја.. А за тие Голема Албанија и случноо... Можат само Дуи и ДПА да зборуваат и да сонуваат.. ја видовме нивната политика последните 8 години.. Ништооо:nesvest:1) Претседателот не преговара за име. Тој само лобира.
2) Космополитанство? Па нели тоа го бараме и кај нашите соседи? Да бидат признаени малцинствата (македонските) да бидат еднакви граѓани? Епа сеа ако го сакаме тоа ќе мора и ние да го применуваме. Проблемот е во тоа што јас немам против албанците ( и другите заедници ) да си ги добијат правата, па и повеќе права од овие околу нас, само ме нервира кога сакаат да ми ја уништат државата со „Голема Албанија“, не истакнуваат македонско знаме, „Тетово е во срцето на Илирида“ и сл. испади.
3) Националното чувство е секогаш во нас, во секој од нас. Нема човек во Македонија што не си ја сака државата колку сака нека зборува. Тој можеби ги мрази политичарите што ја направија јок државата, но е и државата и сопствената историја.
А национализмот, дека ќе ги газам останатите заедници, сонародници или што и да се, во сопствената држава јас не решавам ништо!
Кога веќе сме и кај твојот ник ТМРО, убаво е да го прочиташ Крушевскиот манифест повторно и да сфатиш за што точно зборувам.