Своеволие во Мала Станица - прекината изложбата на Марко Георгиев - Шема!

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Плус, пред да ја отвроат изложбата, чистачките во галеријата со џогер ги чистеле ѕидовите на кои биле поставени фотографиите и ги испополиле со вода што резултирало во разлевање на боите на дваесеттина фотографии и нивно уништување. А процесот на нивно правење е изведен во Њујорк, со скапа техника и на скапа хартија.

Плус, откако Крстевска побарала состанок со Шема за да ја разјасни работата околу затворањето на изложбата, закажан на нејзина инцијатива, денес во 2 и 45, одлучила иако повикан, да не го прими, туку тоа да го стори нејзината заменичка Оливија која само ладно го информирала да си ги прибере фотографиите и да си замине бидејќи НЕМА повеќе изложба и место за него во галеријата.

А бе, еееееееееЈ!!!!!

Лудацииииииии!!

Плус, пред да ја отвроат изложбата, чистачките во галеријата со џогер ги чистеле ѕидовите на кои биле поставени фотографиите и ги испополиле со вода што резултирало во разлевање на боите на дваесеттина фотографии и нивно уништување. А процесот на нивно правење е изведен во Њујорк, со скапа техника и на скапа хартија.

Плус, откако Крстевска побарала состанок со Шема за да ја разјасни работата околу затворањето на изложбата, закажан на нејзина инцијатива, денес во 2 и 45, одлучила иако повикан, да не го прими, туку тоа да го стори нејзината заменичка Оливија која само ладно го информирала да си ги прибере фотографиите и да си замине бидејќи НЕМА повеќе изложба и место за него во галеријата.

А бе, еееееееееЈ!!!!!

Лудацииииииии!!
Ова е више бизарно :uvo:

Добро, има било какво официјално известувања од некоја од двете засегнати страни?

Марко се поднавреди, ама па и го заболе за некоја си тушла неизживеана која се пали на: "пар италијански чевли" со кои мажо ја израдувува!

Му мрда нему за тоа. Цел свет го гледа, па некоја Маја Крстевска ќе му го накрши.

А дека е бизарно, ужас е.

КОЈ Е МАРКО ГЕОРГИЕВ - ШЕМА!

http://www.photomarko.com/

БУЈРУМ.

Другарка е на некој велможа!
Јебига!

Јас да бев Премиер ќе ја казнев парично, а потоа и ќе ја избркав од работа.

како да и дознаеме емаил на простава па да и испратиме некој протестен емаил ... за тоа колку е она проста, неизживеана и бизарна

Мора да има контакт на вебсајтот (ако има воопшто вебсајт) на Галеријата.

Другарка е на некој велможа!
Јебига!

Јас да бев Премиер ќе ја казнев парично, а потоа и ќе ја избркав од работа.

Премиерот веќе “ја казни“ со тоа што ја остави директорка по иницијатива на неговата брачеда министерка.Плус Георгиев не е за овие простори,премногу е авангарда бе мачоре,само тоа го знаеме неколкумина ние маргиналци.За Мала Станица треба шунд,кич,нешто без естетика,нешто од што ќе ти се одмили судбината што си се родил во Македонија.Таму не може да помине бесплатна изложба толку едноставно.Впрочем зар не гледаш кој се културно-уметнички лектори на Македонскава сцена?:toe:

Мултимедијален центар Мала станица +389(0) 2 3126-856.

Нема електронска пошта. Бизарно.

Не е на одмет да се пратат мејлови пуни подршка за директорката.

Никој освен нејзините роднини да не излага таму!
И најстрого забрането канење на премиер!

Дај ставете ја брукава во „Чек дис аут“ :pos2:
Каква неспособна личност, оваа бетер од баба ми! (баба ми не сака гости ако не и изчистено точно 1 час пред да дојдат гостите:uvo:)

+ треба да и се земе директорската позиција, бидејки ако ова го прави со нашите политичари, не дај боже некој странец да настрада од иста или слична глупост.

Не е за ЧДА брукава, баш за тука е, бидејќи ова е наша голема брука, поради некадарни раководни кадри.

Не е за ЧДА брукава, баш за тука е, бидејќи ова е наша голема брука, поради некадарни раководни кадри.
Друже, да не си имал ти идеја за да раководиш со таа културна установа.
Некако многу лично ја сфаќаш работава. Секој втор коментар е твој.

Секако дека чинов е за осуда, не велам не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom