ЛеоЛе07
Не биди трол
- Член од
- 8 октомври 2010
- Мислења
- 879
- Поени од реакции
- 375
Граффф:
1. Тураш два грста грав во тенџере со вода. Го оставаш да отстои преку ноќ. Или не. Го ставаш на рингла на тивко (2-ка). Го забораваш гравот.
2. После 3-4 саати ти текнува дека имаш грав на оган. Трчаш во кујната. Гравот е готов.
Со гравот можеш да правиш различни работи. А тафче-графче ич не е страшна работа:
1. Сецкање на кромид. Најтежок чекор во подготовка на грав. Ти препорачувам да одиш со техниката Повикај пријател.
2. Пржење на кромид. Тури масло во тафче, тури сецкан кромид, на средна температура, 10 минути.
3. Тури гравче во тавчето. Тури црвен пипер и мешај. Други зачини по желба.
4. Од тука тафчето во рерна уште 10 минути колку да фати коричка. Ако сакаш ептен профи да изгледа, тури му суви пиперки одозгора.
1. Тураш два грста грав во тенџере со вода. Го оставаш да отстои преку ноќ. Или не. Го ставаш на рингла на тивко (2-ка). Го забораваш гравот.
2. После 3-4 саати ти текнува дека имаш грав на оган. Трчаш во кујната. Гравот е готов.
Со гравот можеш да правиш различни работи. А тафче-графче ич не е страшна работа:
1. Сецкање на кромид. Најтежок чекор во подготовка на грав. Ти препорачувам да одиш со техниката Повикај пријател.
2. Пржење на кромид. Тури масло во тафче, тури сецкан кромид, на средна температура, 10 минути.
3. Тури гравче во тавчето. Тури црвен пипер и мешај. Други зачини по желба.
4. Од тука тафчето во рерна уште 10 минути колку да фати коричка. Ако сакаш ептен профи да изгледа, тури му суви пиперки одозгора.