Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Гледам го дал Ето својот прв гол за Интер, ај нека му се множат головите во Интер,Балотели као го проигра..

Оф леле,абе овај уште трауми имал:kesa:
sry za Off Topik
Да не лажам нешто? Ако лажам, повели со факти побиј ме!

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.588
Поени од реакции
6.750
Суров е фудбалов маме му е**м :nerv:

P

pepito*

Гостин
Да не лажам нешто? Ако лажам, повели со факти побиј ме!
Самите резултати на Барса низ целата сезона си кажуваат се,ја тебе не морам ништо да ти докажувам,чудно ми беше што не прекинавте да плачите за тоа и извенете за овие постови,знам дека не му е местото овде

Поздрав до Бластер од Иниеста

Само сакам да кажам дека треба да поработи Ето уште малце и нема да промаршува шанси како денеска
Многу ме бендисува тандемот Милито-Ето,одлично се надополнуваат,но Балотели е фантастичен,сигурно ќе биде лидер во нападот на Интер(како што беше Ибра) за некои 3-4 години иако и сега е веќе дораснат да биде еден од напаѓачите на Интер
Лусио денеска одлично се покажа,очекувајте од него секогаш да биде таков
Киву-незнам што му е,очекував повеќе од него
Мота најслаб,сепак нов е,мислам ќе се поправи

итн
со тек на време Интер ќе се подобри и го сметам за главен конкурент за скудетото

П.С. И Јуве многу не се покажа денеска :)

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Passive offside :
"...being able to play the ball by clearly obstructing the opponent's line of vision or movements or making a gesture or movement which, in the opinion of the referee, deceives or distracts an opponent.

Незнам шо се буните за голот на Милито, чист пасивен офсајд...... Му попречи Ето на Муслера со тоа што ја пропушти топката низ нозе, не е судијата крив, крив е Платини или Блатер шо го донеле тоа правило:smir:
П.С. многу лоша среќа ама тоа е тоа, еден диего како ке ви дојдеше на вас ама зебрите ви го земаа :toe: мора еден плеј подхитно:smir:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.678
Поени од реакции
59.806
Уште сме под емоции затоа ве разбирам, ама немаше пенал и голот оправдано беше поништен (Ето беше во офсајд и помеѓу Милито и Муслера, топката низ него пројде).

Лоша среќа, дец ит...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
47.007
Passive offside :
"...being able to play the ball by clearly obstructing the opponent's line of vision or movements or making a gesture or movement which, in the opinion of the referee, deceives or distracts an opponent.

Незнам шо се буните за голот на Милито, чист пасивен офсајд...... Му попречи Ето на Муслера со тоа што ја пропушти топката низ нозе, не е судијата крив, крив е Платини или Блатер шо го донеле тоа правило:smir:
П.С. многу лоша среќа ама тоа е тоа, еден диего како ке ви дојдеше на вас ама зебрите ви го земаа :toe: мора еден плеј подхитно:smir:
Муслера не беше во можност и онака да ја фати таа топка зашто беше фатен во расчекор, Милито феноменално ја шутна т.е. доста интелигентно, знаеше што прави . Дури и Муслера беше помирен баш поради тоа со примениот гол кој подоцна беше поништен, но како и да е, ваквите ситуации некогаш се свират, некогаш не, мое мислење е дека овде не требаше да свирне бидејќи и онака Муслера немаше да има шанси да ја фати таа топка но што е тука е, нема назад . Мечот беше изгубен претходно, со 100 шанси нереализирани на Интер, почнувајки од шансата на Мунтари до онаа на Ето кога голот беше празен .

Како и да е, горд сум на оваа екипа, по овој меч уште толку сум убеден дека ке го пијам Туборгот наредно лето .

Инаку најново според Марка Валдано побарал 25 мил за Снајдер.Мурињо и Интер ќе одлучиле следната недела дали ќе го купат.Интер е подготвен да даде толкава сума со оглед на тоа дека веќе нудеа толку пари за Алонсо(Бенитез потврди)
Е сега меѓу Снајдер и Ван дер Варт не знам.
На овој тон леваци во средина, зар уште го ставате Ван Дер Варт во комбинација, не укапиравте дека иде лошо таа варијанта у екипа . Еве денес, класичен пример, случајно или не, по втор пат го гледам Мурињо да игра тројца леваци во средина и по втор пат да изгуби, првиот се сеќавате, беше Аталанта .

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Муслера не беше во можност и онака да ја фати таа топка зашто беше фатен во расчекор, Милито феноменално ја шутна т.е. доста интелигентно, знаеше што прави . Дури и Муслера беше помирен баш поради тоа со примениот гол кој подоцна беше поништен, но како и да е, ваквите ситуации некогаш се свират, некогаш не, мое мислење е дека овде не требаше да свирне бидејќи и онака Муслера немаше да има шанси да ја фати таа топка но што е тука е, нема назад . Мечот беше изгубен претходно, со 100 шанси нереализирани на Интер, почнувајки од шансата на Мунтари до онаа на Ето кога голот беше празен .

Како и да е, горд сум на оваа екипа, по овој меч уште толку сум убеден дека ке го пијам Туборгот наредно лето .
Баш така е како што викаш...Муслера,кога шутна Милито значи само ја пратеше топката како влегува во гол и ништо не направи,остана здрвен да ја гледа топката во мрежа.Тоа не се суди пошо не бил во шанса да интервенира при шутот...така да чист гол е тоа.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
47.007
АЦАБ, џабе ке се навраќаме на таа ситуација, незнам дали приметивте али во вториот дел ја сменија целосно играта, бушеа низ средина и за само 14 минути направија огромен број на шанси, висеше нивниот гол . Мурињо сеуште ја адаптира играта за овој нов Интер, мислам дека увиде како оди подобро, вториот дел беа брилијантни во нападот ( зборам за начин на игра и создавање шанси ), тоа бар за мене беше новост од Интер со оглед дека навикнавме на игра преку Ибра .
Увидено е и тоа дека Мота - Камби - Мунтари е лоша комбинација во средината, најубаво ке е Занети да се префрли таму на место на Мунтари или Мота, и факт е дека одамна е заклучено од страна на Мур дека треба плејмејкер .

I

IBIZA SOUND

Гостин
zal mi e so inter izgubi,no premnogu sum srekjen so eto vo prviot natprevar postigna gol i kako so citam imal uste nekolku dobri 100% sansi

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
За среќа најдов некоја португалска спортска телевизија и имав можност убаво да го изгледам натпреварот.

Немавме среќа. Тоа е тоа. Од 2 шанси Лацио даде 2 гола, а нашиве - Милито, Ето, Лусио, Станковиќ, Мунтари... Имаше толку многу шанси кои не се искористија. Логично беше да не казнат.

Јас сум задоволна од играта. Како да гледам нов Интер, се утепаа од напаѓање, но за промена не само во последните минути :). Верувам дека ќе биде уште подобро на наредните натпревари.

Ето даде одличен гол. Уште малку да се воиграат со Милито и "парче" ќе прават.

Откако дојде во Интер не прокоментирав ништо за Лусио, а преска читав некои дискусии од претходниве денови за него. Како фан и на Баерн кој го следел Лусио од 2004 (кога дојде од Баер Леверкузен) можам одговорно да кажам дека е одличен играч. Дека последните две сезони бил тиња, нема врска. Си имаше по некој кикс, но ретко. Последнава сезона играше со катастрофални соиграчи (затоа и одбраната беше катастрофа), па некои си помислија дека и него не го бива. Ехееее само колку голови од прекини има дадено во Баерн... Искрено жал ми е што го продадоа, но среќна сум што дојде во Интер :). Бидете сигурни дека ќе гледаме одлични игри од него (скептиците можеа да се уверат денес :smir:).

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Нема врска бе,само сакав да кажам дека си во право...:):)
Инаку мене поразов не ме боли ич,ако се спореди играва денеска,поточно второто полувреме.Шансите пред голот на Лацио се редеа од напад во напад,средниот ред не беше нај нај без плеј,а плејот коа ке се донесе можете да замислите што ке биде.
Милито и Ето се навикнуваат еден на друг,ми се допага тоа,соработуваа денеска во нападот,а само втор натпревар им е заедно што го играат...
Има време уште да се адаптира играта на Интер,денеска не идеше се преку еден играч,како што беше со Ибра додека беше тука,дај му него топка и нека игра сам.

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.687
Поени од реакции
836
Само да не ни треба цела сезона да се уиграваме и на крај да бидат муабетиве ко денешниве т.е. “Барем играта не оди преку еден играч“

...иако ниедна титула на крај нема да се земе!!!

Ваљда тропам глупости...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
47.007
Само да не ни треба цела сезона да се уиграваме и на крај да бидат муабетиве ко денешниве т.е. “Барем играта не оди преку еден играч“

...иако ниедна титула на крај нема да се земе!!!

Ваљда тропам глупости...
Не не, ти уште од сеа урачунај си 200-300 денати зијан за Туборгот што ке ми го купиш :D .

И самиот знаеш дека ова денес беше еден од тие денови, 1000 шанси а примаат шашма гол ( со фаца ебате ), и да сакаш таква слика нема да гледаш во текот на сезоната, ретки се ваквите мечеви, реков, добро е што баш сега се деси ова, за време на Супер Купот .

Плус еден плејмејер и Интер ке биде комплетен, играта дефакто е подобра од онаа што ја имаа минатата сезона . . . тука не може никој да ме разубеди .

Inter FTW !

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
ЛЕЛЕ КИВУ ДРВО ЕДНО. Роки не направи малди мајмуни. Не ми се верува еј. Постигна гол кој ќе биде за најавни шпици од наша детска глупост.

Не можам да разберам која е позицијата на Мунтари во тимот. Првин играше како десно крило после отиде мал период на левата страна па после пак десно па во средина. Ај да се рече дека е ДМЦ и дека на таквите играчи тешко се приметува колку добро изиграл ќе сватев ама вака.... Милион пати подобро да игравме со Балотели или Мансини или Кварезма.

Не одигравме толку лошо колку што имавме тапа реализација. Оној киксерот Мусарела го направивме голман од светска класа. Сите удари во него и нормално дека ќе ги фати сите.

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Mou: 'We were the better team'

[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“Lazio have the joy of victory, while we are safe in the knowledge we have a team and a great future,” the Special One told Inter Channel.[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“I am very satisfied with the performance of my players, of a new tactical system that is in development, but obviously I cannot be happy with the result.[/FONT]
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“Everybody saw it, we could comfortably have won 3-1 today. Before Lazio took the lead, we had 12 or 14 clear cut chances.[/FONT]
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“They focused on defence and had luck on their side, then only really played in the final stages. The crowd did not appreciate this approach either, but this is football.”[/FONT]

http://www.football-italia.net/aug8l.html

И јас сум задоволен од играта...посебно од Ето и Милито ама ќе мора под хитно да се донесе плеј :toe:

Еве го голиштето на Ето :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom