Маикон е најдобриот десен бек моментално и најголемата звезда во тимот во отсуство на Ибра.
Нема шанси Морати да пушти уште една голема звезда од тимот.
За новиот Интер без Ибра нема да коментирам мислам дека доволно се расправавме до сега. Времето ќе покажи дали потегот е добар или лош. Мене ме радува тоа што Мурињо е задоволен а имам доверба во него, мислам дека знае што прави.
Мурињо задоволен? А што очекуваше ти да речи? Нормално дека ќе биде задоволен.. А тешко тоа дека ова сето е дело на Мурињо.. Мурињо не прави ништо во Интер.. Морати ова го прави..
Зарем ја заборави онаа изјавата на Мурињо после еден натпревар сезонава кога го прашаа што ако Морати го продаде Ибрахимович? - тој реше тогаш јас ќе си го купам!
Верувај дека Мурињо е последниот кој сака да си оди Златан..
Точно е тоа дека тој отсекогаш го сакал Ето, но во Интер го сакаше Ето како партнер за Златан..
Мислам дека Интер избрза со доведувањето на Мота и Милито.. Уште одамна бев против Милито кој не го зедовме кога Зарагоза падна во втора лига, туку сега кога има 31 година..
Доколку не беа тие двајцата со истите пари ќе го земевме Ето кој оваа сезона дефинитивно ја напушташе Барселона, а не сакаше да оди во другиот клуб кој го бараше, Манчестер Сити..
Сега наместо да ги имаме Ето и Златан во нападот ние ги имаме Ето и Милито..
Плус тоа ги имаме нови Мота и Хлеб на веќе натрупаниот среден ред со старите имиња кои не сакаат да си одат како Виеира.. Па тука се да се докажуваат одново Манчини и Кваресма.. Никогаш уморниот и се почесто залутаниот по терен Станкович.. Незаменливиот Камбиасо.. Играчот кој трча најмногу, а има најмалку мозок во средниот ред Мунтари.. и Секако да не го заборавам.. Ел Гранде Капитено..
Се на се.. Тешка работа за Мурињо..
А за тоа дали сакал да си замине Златан.. ќе дознаеме после првата прес конференција на Мурињо кога ќе го напушти Интер.. после година, две или три.. дури тогаш ќе зборува отворено.. па ќе можеме да чуеме дали навистина е задоволен со оваа трампа..
добро камбиасо го заборавивте а цезар ?
не зафркавајте!
мурињо рече одсега ке се гради тимска игра и се надевам дека така ќе биде!
А зошто досега не градевме тимска игра? Зошто игравме преку Златан? Зошто не купивме плејмејкер? Што чекавме? Отсега ќе сме граделе.. тикви со расол..