Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

Massimo Moratti

engin90
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
156
Хммм...
Италијанскиве медиуми почнаа со шпекулации дека веќе почнала потрагата по наследникот на Ибра (таков не постои). Започнати се преговори со Сампдорија за Антонио Касано...
eee.... Касано ке го замени :tapp::tapp:
Кој сака да се клади со мене дека Ибра нема да си оди ?? Барса се циции не даваат толку пари и плус 2ца играчи , ова е 45 мил и Ето и Хлеб се наша понуда :smir: , Лапорта - Колку бараш за Ибра ? Морати - 45 милиончиња и Ето да ми го дајш и Хлеб на позајмица ... Лапорта - ааааа .... Морати - да ти го клааааа !

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
сакам да кажам дека вреди повеке и од роналдо лигавкото а и од бензема тоа сакам да го кажам,али таман е и 40мил.+ овие двајца играчи, ја сум задоволен ако испадни вака, а и нема потреба сеа како шо читам да се зима касано .ето,балотели,милито тоа е тројката во нападот
Е па вреди и затоа не би требало да замини за тие пари доколку сака да остани. А Ибра кажа дека е среќен во Интер и сака да остани. Ајде да не се повторувам објаснив добро што мислам во предходниот пост.

Па ќе бегаат. Уште Ибра нека замине кој моментално е најголема звезда во калќото и Сериа А ќе биде за класа подолу без Кака, Ибра, Малдини, Фиго, Недвед...

Доколку Ибра сака да си оди го оправдувам трансферот, но во спротивно Морати не смее ни да помисли да прифати ваква понуда.

Па како можи еден Јувентус кој играше во втора лига, му заминаа спонзорите и најдобрите фудбалери, нема освоено скудето 5 години да има пари и да носи играчи како Диего и Мело а ние немаме пари и ќе прифатиме продажба на најдобриот фудбалер а сакаме да освоиме лига на шампиони...
4 скудета со ред, рекорден договор со најк, пари носи и лигата на шампионите иако не одиме многу далеку. Се ослободивме од фудбалери кои земаа 4-5 милиони по сезона, имаме неколку на кои можеме да заработиме а ние сепак го продаваме Ибра! Па ајде нека заминат и Маикон, Цезар, Камбиасо, Балотелии и Самуел, ќе најдиме "соодветни" замени и атакуваме на лига на шампиони. :tapp:

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
Мислам дека Морати како што вика во интервјуто ја разгледувал понудава од економски аспект. Ми звучи некако како овие од Милан. Мислам дека ако ја прифати понудата ќе дојди во конфликт со Жозе Мурињо. Тој му ја даде 10 - ката на Златан и е клучна алка во неговиот проект. Не можиш во една сезона да купиш 3 нови напаѓачи и да очекуваш да играат како да си ги доведол од ист тим. Го купивме Милито. На пат е Арнаутович. Тие треба да се уигруваат со Златан и Балотели. Нешто што Мурињо го прави сега. А не да му доведеш уште еден нов.. па кога ќе излезат на терен да не знаат кој каде се наоѓа, кој какви движења прави, кој сака топка на прва, кој игра 1-2 подавање.. Тоа не се учи во текот на 50 дена.. Тоа треба да се вежба и проучи цела година.. Сететесе на онаа прва сезона кога дојде Златан.. Ни делуваше некако изгубен.. Немаше координација со Круз и Креспо. Особено на утакмицата дома со Баерн во групите и Валенсија на гости во осминафинале.. Од втората наваму партал правеа.. Мислам дека оваа понуда Мурињо нема да ја дозволи. А ако ја одобри Морати без негова дозвола.. тогаш знаеме што следува.. сценариото од Челзи.. Мурињо ќе си замине на крајот од оваа, а можи и порано.. А тренерот на Реал не верувам да ги оправда големите очекувања и наредната сезона ќе го видиме Мурињо во Реал Мадрид..
Значи можи многу да загубиме со оваа понуда..:uvo:
Дефинитивно ќе си отиде Мурињо ако го продадеме Ибра со негово противење и ако следната сезона имаме неуспех. Ќе рече дека сме несеризни и дека со продавање на најдобрите играчи не можеме да бидеме најдобри што е во потполно право.

Но мора да почекаме да видиме која е таа важна понуда за која збори Морати ако е 40 милиони плус Ето и Хлеб ги помешал нешто брзините.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.949
Поени од реакции
23.444
Секој си има свој поглед на ова. За мене како навивач на Барса понудава е мегаломанска, огромна. Ето даде 30 гола минатата сезона, и е константен веќе повеќе сезони освен онаа кога беше повреден пола сезона, и тогаш даде 15 гола најмалку. Ето е класа напаѓач и како прво не би можел да кажам кој е подобар меѓу него и Ибра. На тоа додај 40-45 милиони. Па плус додај и Хлеб. Од Хлеб ние можеме да се опариме, го бараат Баерн и други клубови. Виља е далеку подобра опција за нас, затоа и Ибра е втор избор за трансфер летово. Би сакал да остане Ето и трансферов да не се случи но односите меѓу него и останатите во Барса кулминираа и веќе нема поента да го задржиме. Го преценуваш Ибра богами со тие 60 милиони и Ето. Ето има постигнато гол на две финалиња на ЛШ, има освоено 3 титули во Шпанија, 2 во ЛШ и 1 во Купот за 5 сезони во Барса и скоро секоја сезона беше најдобар стрелец. Да бев навивач на Интер, би бил презадоволен од понудава. Како навивач на Барса, воопшто не сум.

Jaс не сум навивач ни на тие ни на тие, затоа може да се рече гледам најреално и непристрасно.

Као прво понудата не е мегаломанска. Зошто ? Поради тоа што Ето има само уште една година од договорот значи по Босман он вреди 3 мил евра. А Ибра од другата страна е без конкуренција најдобриот шпиц на светот ако не и најдобар фудбалер, да бидемо јасни типот даде 25 гола сезонава со среден реден составен од Камбиасо, Мунтари и Ј Занети позади него.

Ето даде 30 со Чави и Иниеста најдобрите асистенти изминатава сезона, додај ги и Анри и Меси по крилата ќе ти биде јасно. Ето има 3 пати помал процент на реализација од Ибра.

Не си навивач на Интер, затоа незнаеш колку Ибра му значи на интер, а не си навивач ни на Милан или Јуве и незнаеш колку Ибра му значи на Калчото. :smir:

К

кременко

Гостин
абе која срека е , ај не зборите и вие глупости срека,се виде срека на последните утакмици коа со прст му покажуваше на навивачите на интер, ја сум му благодарен колку напарави за интер, али нека си еби мајката нека си замини од такви играчи како него и како роналдо фала многу,па да видиме како ке се снајди во шпанија

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
vo pravo e bojan....pa eden villa koga go prodavaat 50milioni evra ,nie za ibra barame 40milioni plus eto(maksimum 20milioni evra).=60 milioni
neznam so misla morati ...sega dobro ovaj nosorogov ako saka da si odi neka si odi neka si ebi majkata ama barem da zemime dobri pari od nego a spored mene 40milioni se malku...i+ toa ovbaj hleb made golo e za k**ov ni e toj ene go kvarezma i mancini se tuka...ne da zemat nekoj plej ovie nashive ibra ke go prodavaat:kesa::kesa:
Оти мислам дека плејот кој сите го бараме е Тиаго Мота? Не го зедовме Диего, не го зедовме Мело, туку уште од крајот лани си го капаривме Мота!! Што ли видоа толку во него..
Ме потсеќа на онај Алмирон кој правеше партал во Емполи, а во Јуве изигра едвај 3-4 утакмици..
На средина ги имаме Камбиасо, Занети, Станкович, Виеира, Мота. Овие се класични кои играат строго на средина. Никој од нив не сака да си оди. А најмногу можат да играат во прв тим двајца од нив!! Е па видете сега.. За оние по страна да играат ги имаме Кваресма и Манчини.. И тие не планираат да си одат.. Тука е и Балотели.. кој бара минутажа.. Значи не верувам дека ќе дојде уште некој.
А да ќе заборавев.. го бараме и Хлеб! Зошто ни е незнам.. Изгледа жената на Морати слабо му дава на вечер, па овај си купува плавуши за дома.. Хлеб.. ебати играчот.. кога трча да се плашиш да не си ги сплетка нозете.. :tapp:

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Не си оди ни Мурињо ниту Ибра има изјавено дека сака да остане во Интер освен на гол ком ако имат изјавено.Јас гледам Скаи италија и раи а таму со мои очи гледам дека Ибра вели не се гледам до крајот на кариерат во Интер Последните изјави му беше Челзи бил еден од најдобрите клубови во светот и дека има време за трансвер до крајот на авгус се може да се случи ова го изјави на аеродромот пред тргнувањето за Л.А ако ова е изјава дека сака да остане во Интер ако сакате ќе ви најдам видео.Ако изјава од типот моменталну сум играч на Интер е изјава дека сака да остане не знам.

Значи според мене доаѓаат Ето+Хлеб+еден бек(последни шпекулации Адриано од севилја и Андре Сантос+ можно е еден креативец.
Хлеб не го потценувајте лани беше повреден и имаше слаба минутажа ако ја гледавте последната сезона во Арсенал им беше прв играч партал правеше во средина.

Изјава на агентот на Интер Суарез(играше во времето на Гранде Интер беше играч и на Барселона)Suarez si rassegna a perdere Ibra: "Giocherà nel Barcellona!"
``Ќе игра во Барселона``
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=6556

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.525
Поени од реакции
7.004
уште на 31 мај мурињо и морати знаеја кој ке си оди кој ке остане!
1 одбранбен двајца од средниот ред и еден напаѓач тоа е се што ке дојде!
а тие што поголемиот дел од сезоната лани седеа на клупа или на трибините ке си одат!

Лусио+мота+милито и уште еден од среден ред најверојатно хлеб и тоа е тоа.
Лапорта и Морати вчера најверојатно се сретнаа на барање на новинарите кои највеќе ке ќарат од продадени весници и од лажни информации!

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Јас навивам за Интер.До сега нај жал ми било за Роналдо ако на некои толку многу им значи Ибра може да навива за Барса бидејки 99% ако не и 100% Ибра следната сезона ќе игра во Барса.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.525
Поени од реакции
7.004

головите од вчера двете асистенции се на Мансини.
голот на Дејо е стварно добар удар со глава!:smir:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
vo pravo e bojan....pa eden villa koga go prodavaat 50milioni evra ,nie za ibra barame 40milioni plus eto(maksimum 20milioni evra).=60 milioni
neznam so misla morati ...sega dobro ovaj nosorogov ako saka da si odi neka si odi neka si ebi majkata ama barem da zemime dobri pari od nego a spored mene 40milioni se malku...i+ toa ovbaj hleb made golo e za k**ov ni e toj ene go kvarezma i mancini se tuka...ne da zemat nekoj plej ovie nashive ibra ke go prodavaat:kesa::kesa:
Добро не го преценувај Ибра 40мил+Ето(20мил како што викаш ти)+Хлеб(10мил да кажеме)=70мил па малку ли е за играч кој прво прошета по 2 италијански клуба,кој нема никогаш добро изиграно на важен натпревар,кој нема постигнато над 25 гола во сезона итн...

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Добро не го преценувај Ибра 40мил+Ето(20мил како што викаш ти)+Хлеб(10мил да кажеме)=70мил па малку ли е за играч кој прво прошета по 2 италијански клуба,кој нема никогаш добро изиграно на важен натпревар,кој нема постигнато над 25 гола во сезона итн...
Ти брат бладаш ...
Ибрахимович ти е чудо од играч. Како играше во интер последнава сезона,вреди не за тројца ами од средината на теренот па натаму вкупно. Може ето даде 30и кусур гола, ама само затоа што ги има меси и иниеста. Ибра немаше апсолутно никого (зборам општо во поголемиот дел од сезоната). Гол на ибра е изработено нешто, маестрално. Гол на ето е изчвакан залак што треба да се голтне. Затоа, размисли добро пред да трескаш глупости.

ADVISOR

barca & inter
Член од
4 јуни 2009
Мислења
799
Поени од реакции
16
Nisto nema da bide od zdelkata Eto-Ibrahimovic bidejki ova e pripremanje na teren za Villa odnosno da se pritisne Valencia da popusti:smir:

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Инаку честито нека ви е Лусио, според мене еден од нај добрите дефанзивци во светот. Човекот да го ставиш во напад и напаѓач знае да изигра, секоја чест.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Nisto nema da bide od zdelkata Eto-Ibrahimovic bidejki ova e pripremanje na teren za Villa odnosno da se pritisne Valencia da popusti:smir:
Се надевам дека си во право.
Но како што гледам овој трансфер е 90% завршен. Најверојатно уште ситни детали се во прашање...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom