Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ајде еден пораз не е ништо а и оваа победа не ми значи многу ако не се радуваме во мај , јуве си ја покажа класата можеби фалеше поулсен зашто средниот ред беше многу мек во дуелите и амаури потфрли некако изгоре во желбата да постигне гол

ајде се гледаме во торино ....:smir:

ајде еден пораз не е ништо а и оваа победа не ми значи многу ако не се радуваме во мај , јуве си ја покажа класата можеби фалеше поулсен зашто средниот ред беше многу мек во дуелите и амаури потфрли некако изгоре во желбата да постигне гол

Се гледаме:)

Останува да се фокусираме сега на дуелот против Зенит што го играме на 25 Ноември во Русија ...Русите се незгоден противник, веќе сме квалификувани во наредна рунда и мислам дека тука ќе добијат шанса Јакинта, Џовинко, а можеби и Де Чеље, посебно по слабата партија на Молинаро на вечерашниов дуел со Интер...Битно е да не се претрпи пораз, бидејќи не би дошло убаво за самодовербата, инаку во поглед на бодовното салдо можеме и со младински состав да играме..

Во Италијанското наредно коло ја пречекуваме Реџина..Имаме нерасчистени сметки од ланската сезона, кога победија под многу сомнителни ситуации, читај судиски грешки...

Раниери незнае да води тим против јаки тимови.Истото му се дешаваше и во Челзи...

Те увертирам да не дојдете во Торино дека ке ве згазиме...... Нема да се повтори оваа игра во Торино.. Таму играме пред нашиве симпатизери и тешко ке пројдете. Форца Јуве и Форца Рагаци.... На крај сигурен сум дека ке бидеме Шампиони во ИТАЛИЈА. Ова е нашата година. Интер се јаки, но Јувентус има Победнички Карактер. Ве мразам највише вам и Милан. Сакам да ве видам таму каде што припаѓате (да се борите за влез у Интер-Тото купот, кога се боревте до пред 2003 година).. Ехее не е само да се победува еден дерби натпревар. Јувентус секогаш е Јувентус, а вие заедно со Милан сте комси-комса (вака-така). Треба да знаете дека Јуве за Милан и Интер секогаш бил и ке биде Бог. Но, на џентлменски начин ви ја честитам победата. Бевте подобри од нас и заслужено дојдовте до трите бода. Но внимавајте на Јувентус.. Секогаш знаел како да се извлече во најтешките моменти. Ке дојде денот кога Јувентус ке биде прв на табелата. А тоа ке биде на крајот на сезоната, тогаш кога Јувентус ке го подигнат Пехарот како Шампиони на Италија.

Раниери незнае да води тим против јаки тимови.Истото му се дешаваше и во Челзи...
Подобро го води тимот против големите отколку против малите екипи. Тоа беше случј лани, кога Јувентус ги газеше Милан, Интер и Рома. И оваа сезона ке биде така. Не ке можеш секогаш да се победи Интер на Џузепе Меаца. Тие беа мотивирани и ја сакаа победата повише од нас. Рома ги згазевме, а на ред се Милан. Се надевам дека ке успееме да ги совладаме. Но да не заборавам дека и Реал на два пати Раниери заедно со Дел Пиеро и Јувентус ги победи. Внимавај друг пат кога ке пишуваш. Треба да зборуваш со аргументи и факти, а не само да речам нешто.

Veruvaj mi od ova i se plasev malku, po negovite izjavi sto gi imase ali kako i da e... shit happens:)

Veruvaj mi od ova i se plasev malku, po negovite izjavi sto gi imase ali kako i da e... shit happens:)
Shit Happens..Yes..Но Раниери можеше да искомбинира...Можеше наместо да го стави Јакинта на местото на Амаури можеше да го стави Јакинта на местото на Недвед, сепак ни требаше поофанзивна формација за последните минути.. Амаури е играч кој може цел натпревар да го нема, но со еден потег може да постигне погодок, ама како и да е.. Се надевам дека Раниери научи нешто од овој пораз...

Морам да им честитам на Drughi Bianconeri, иако игравме на Џузепе Меаца на добар дел од натпреварот слушавме Јувеее... И кога почнаа да губат, не престанаа со бодрењето...

не може да играш кога имаш у средина Маркизио и Маркиони,не се видоа,ја мислев Камора ќе почне од почеток али изглеа не бил фит за 90 минути а и плус и кога Недвед не ти игра како што знае,за одбраната знаеме,ја мислам интер не беа толку јаки колку што јуве беа слаби

Maninger sto izbrani top izbrani svaka mu cast ali za golot morashe da brani podobro
nemoze da si dozvoli na derbi mec da bara offside a za ranieri shto da se kaze ranieri si e ranieri camoranezi ne go stava od prva minuta a za italija vo sredata igrashe i fakticki igrase bez kreator pa nemoze juventus da si dozvoli da igra derbi bez kreator od markioni nema ni m od onoj shto go znam vo parma citam nedved se zali toa shto tiago se povredil pa shto ne zeme prevzeme malku on vo svoi race iako go poshtuvam mnogu
sepak vo posledno vreme se poveke i poveke se gleda deka ima 36 godini ne se sekavam od koga nema izprateno nekoja bomba,koga i da fati topka ja dodava do molinaro a kutriov nema blage veze od nafrluvanja taka da leva strana ni e out bez kreator vo sredina i toa out i koga ovoj "Mislitelov" ke go stavi markioni desno so poise sakame.Se nadevam i se molam deka upravata konecno ke dovede kreator od svetska klasa sto ke znae kako da gi razigra da podeli nekoja killer ball i toa da ne bide igrac od tipot 10 mil i ako onoj seko neznae koj e dobar neka prasha koj e skap!I celo vreme cela uprava zbori deka ke go sledat primerot na Barcelona so promocija na mladi igraci ali od toa sepak za sega nema nishto mora Giovinco da dobiva poveke sansi.Vcera Inter da gubese Mourinho ke napraveshe svi u napad a ovoj nahiov idiot si pravi izmeni od tiport napagac za napagac pa do koga vaka bre,on i novava uprava po se izgleda ushte ne vlegle vo sobata so trofei na juventus da vidat koj e koj u italia a ne da se zadovoluvaat so pomislata " pa dobro e sepak da ne zaboravime deka do pred dve godini igravme vtora liga" shto sme igrale vtora liga sme igrale i ako go pogledneme timot shto igrashe pred da idat vtora liga i ovoj sega fali samo zambrota na mestoto na debilov molinaro vo smisla na nafrluvanja dodeka defanzivno so igrite shto gi pikazuvaat mi se isti i Don Fabio ili Lippi drugoto e gore dole isto,vo Sissoko dobivme igrac na nivo na Vieira so toa shto e pomlad 10 god Camo igra 100 pati podobro ali koga igra!Chiellini e na istoto nivo kako i Cannavaro i plus pomlad.Na golmanska pozicija go imame manninger za razlika od timot 2005 koga rezerva bese debilot chimmenti rezarva vo odbrana beshe kovac sega tuka e melberg desno beshe birindeli sega e grygera vo napad sega se amauti i Iaquinta na mestoto na sakam nov dogovor "Ibra nosot" i zalayeta vo sredina edinstvena rezervi bea blasi i djanikeda a sega se poulsen,
zanneti,Marchisio.Shto doveduva do toa deka sega juve ima i mozebi do negde podobar sostav od toj 2005 ali ubavo mu rece mourinho na rannieri imas 70 god a nemas titula osvoeno i nashava uprava saka toa bas da bide so juve,jelda so eden poraz ne se ni gubi titula no sepak smetam deka ranneri mora da si ide i da se prestane so shtedenje na pari da se donese lev bek od svetska klasa i kreativec ili da im se dade sansa na mladive pa shto bide neka bide Barcelona koga go promovirashe messi beshe ist talent kako giovinco a videte go sega istoto vazi za pola tim na barcelona

Таман доби шанса малку да се покаже и докаже ,таман му тргна формата во нагорна линија во дресот на Јувентус, Тиаго уште во првите моменти на натпреварот со Интер се повреди, и се смета дека таа повреда ќе го оддалечи од теренот 30-40 дена..

Инаку резултатите кои се постигнаа денеска, одеа во полза на Јуве..Лацио и Наполи со победи ќе го претекнеа Јувентус на табелата, но ремизираа...

Се очекува мечот на Милан во 20:30 против Toрино на Олимпискиот Стадион!

Еве неколку изјави:

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular] “I saw it was going well wide and was relieved, but Muntari came out of nowhere for that tap-in and we all thought he was offside.”

Видов дека топката не оди во рамките на голот, меѓутоа Мврувари изникна од никаде и само ја мушна топката во гол, иако мислевме дека е офсајд - Вели Манингер...
[/FONT]http://www.channel4.com/sport/football_italia/nov22s.html

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]
“I almost missed it! If I got the ball with full contact, it would have gone out,” he smiled after shinning it past Alex Manninger.
[/FONT]
Скоро промашив! Ако ја прифатев топката со целосен контакт ќе излезеше надвор... Барем си признава дека на среќа ја пипна....http://www.channel4.com/sport/football_italia/nov23e.html

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular] “We conceded one of the stupidest goals in the history of football, almost ridiculous, in fact, but we paid a heavy price for it because it was worth the three points,” said Blanc.

Примивме еден од најглупавите голови во фудбалската историја, смешен, што е најважно го плативме цехот за тој гол затоа што вредеше 3 поени. Вели Блан. Баш и не се согласувам дека беше најгрбавиот гол во историјата на фудбалот, но беше максимално наивен...
[/FONT]http://www.channel4.com/sport/football_italia/nov23h.html

Имам забелешка на адреса на Раниери, за тоа што Каморанези не почна од првата минута, или кога веќе стартува од клупата требаше порано да влезе, Маркиони се губеше... Кога веќе губевме наместо да го уфрли во игра Јакинта во нападот на сметка на средината или одбраната, тој го менува со Амаури, како да сака да го освежи нападот. Тој потег не го сватив... Некако ми делуваше кукавички, како да не сакаше да нападе со сите сили...

Како и да е, што е тука е, се надевам ќе научат од грешките... Продолжуваме понатаму, и очекувам поволен резултат веќе на следниов дуел...

Нема што да се каже многу .. игравме лошо, во целина .. Интер заслужено победи , по default треба сеа повторно да почнеме да плукаме по Раниери ( нема да го правам тоа , но моето мислење нема да се смени колку и да биде успешен Раниери, ТОЈ ЧОВЕК НЕ Е ЗА ВО ЈУВЕНТУС )

И неможам а да не забележам ... Јас сум задоволен од тоа како Манингер го заменува Џиџи...и немам ништо против него ... но ФАКТ Е ДЕКА МОЖЕШЕ ПОДОБРО ДА РЕАГИРА ПРИ ГОЛОТ НА мунтари , ТОПКАТА ПОМИнА НА 10 САНИТИМЕТРИ ОД НЕГО, А ОДВАЈ СЕ ДВИЖЕШЕ ТОПКАТА. НАМЕСТО ДА КРЕВАШЕ ОФСАЈД УШТЕ ПРЕД МУНТАРИ ДА ЈА УДРИ ТОПКАТА ПОДОБРО ЌЕ МУ БЕШЕ ДА СЕ СКОНЦЕНТРИРА И ДА ЈА БРАНИ

Но тоа е што е ... БЈАНКОНЕРО И ВО ДОБРО И ВО ЛОШО . ФОРЗА ЈУВЕ

Ејјј браво за момците на Торино... Изиграа фантастично.. Тотално го надиграа Милан. Сега Интер е пред Милан 3 бодови, а Милан пред Јуве исто така 3. Тоа што Интер ни бега 6 бода навистина не ми спречи. Сигурен сум дека Јувентус ке се смее на Крај со шампионски дух. Форца Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom