Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Jose wants to add youth to the squad

zdravo pozdrav do site eve naj novi vesti od taborot na neroazurite

Jose Mourinho has revealed he wants more young Italian players in his Inter Milan squad.
“We need to worry about the future, not only the present, and it’s necessary to look to the youth academy. Even if the team will lose something in terms of experience, it will improve in other aspects,” said the former Chelsea manager. The foundations of a squad must be made up of elements from that country, even if that means spending two or three years without trophies. When that is done, you have to invest at the right time on the right players, then you’ll achieve great results.”
This is an interesting statement by Mourinho who favored older, more experienced players at Chelsea. Would Inter put up with two or three season’s without trophies while they waited for the young players like Davide Santon to develop?
Inter Milan president Massimo Moratti seems to have signed on to this new approach. He told Corriere dello Sport earlier this week that Inter will prepare a major summer transfer budget in order to target the best young players in the nation.

Udinese striker Fabio Quagliarella and Villarreal star Giuseppe Rossi will top Inter’s attacking targets. Sampdoria’s Italy U21 midfielder Andrea Poli, Siena’s Daniele Galloppa and Torino fullback Matteo Rubin will also attract bids.
Cagliari striker Robert Acquafresca and Brescia goalkeeper Emiliano Viviano will join Inter at the end of the season after deals struck in January.

Udinese striker Fabio Quagliarella and Villarreal star Giuseppe Rossi will top Inter’s attacking targets. Sampdoria’s Italy U21 midfielder Andrea Poli, Siena’s Daniele Galloppa and Torino fullback Matteo Rubin will also attract bids.
Cagliari striker Robert Acquafresca and Brescia goalkeeper Emiliano Viviano will join Inter at the end of the season after deals struck in January.

Според ова, приметувам дека Мурињо полека но сигурно почнува да се припрема за правилото 6+5. Иако мислам дека нема да успее ова правило, сепак мислам дека оваа стратегија на Мур е доста добра, пред се да ги собере најталентираните млади италијанци. Кваљарела и Роси се веќе докажани, донекаде и нашиот Аквафреска, за другите не се сомневам дека ќе успеат под закрила на Мурињо.

0,,20074284-EX,00.jpg

0,,20072405-EX,00.jpg

0,,20070719-EX,00.jpg

Ова е од гостувањето на Жозе во Chiambretti Night, италијанско шоу. Збори за желбата да бите тренер во Шпанија, за Ариго Саки, за Ферги, и уште некој работи

http://translate.google.com/transla...ader?N=44246&L=it&sl=it&tl=en&history_state0=

Добро ова е гостувањето. А да кажеше која е девојкава? Оти не ми оди некако во склад со муабетов на емисијава.. Ферги, Ариго Саки.. со оваа.. или некоја монтажа е? :smir:

На овие од Гоал има една изјава од овај претседателов или што и да е на Јувентус, вика Раниери ќе останел уште една сезона!
Па момци ајде да ви ја честитам титулата и наредната година! :smir:
Тоа ќе бидат пет првенства со ред, ќе биде запишано во Калчото.. ќе се памти низ годините.. :pipi:

На овие од Гоал има една изјава од овај претседателов или што и да е на Јувентус, вика Раниери ќе останел уште една сезона!
Па момци ајде да ви ја честитам титулата и наредната година! :smir:
Тоа ќе бидат пет првенства со ред, ќе биде запишано во Калчото.. ќе се памти низ годините.. :pipi:
Haha, баш паднав во една дискусија пред недела дена за Диего, ми викаат абе овој изгледа во Јуве . . . . ма не е битно бе, Раниери и наредна сезона ке е таму .
Шала на страна, имам многу пати кажано дека тој човек не е за тим како Јувентус, доволно е да се погледне неговата долга тренерска историја .

Иначе ме насмеа и Мур со изјавата за Маикон, рече : " Ме известија дека ке се врател за последните мечеви од сезоната, таман да ја прослави титулата со нас '' . :pos2:

Haha, баш паднав во една дискусија пред недела дена за Диего, ми викаат абе овој изгледа во Јуве . . . . ма не е битно бе, Раниери и наредна сезона ке е таму .
Шала на страна, имам многу пати кажано дека тој човек не е за тим како Јувентус, доволно е да се погледне неговата долга тренерска историја .

Иначе ме насмеа и Мур со изјавата за Маикон, рече : " Ме известија дека ке се врател за последните мечеви од сезоната, таман да ја прослави титулата со нас '' . :pos2:

Се е ок тоа во врска со Раниери и мислам дека многу ќе биде поповолно за нас наредната сезона тој да остане тренер, НО ние покрај сето тоа имаме многу многу посилен тим од нив, така да не е толку битно кој ќе им биде тренер и во наредни 10 сезони ако не се средат малку со тимот, во што не се сомневам дека ќе го сторат тоа, па ете нека стои минус за тренерската позиција. Што да речам друго за Раниери освен тоа дека е роден лузер, уште година дена тренерска позиција во голем клуб му предвидувам.

П.С. Мурињо со изјавана рулз :)

Дали некој може да ги најди тетоважите на Ибро....
Имам разгледано толку многу слики но нигде не се гледаат толку добро...
Поздрав...

115143.jpg

Сантон на своето деби за Италија :smir:
115202.jpg

Бурдисо се врака во составот :smir:

115157.jpg

Виеира во стил на Ибра :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom