Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Боо, колку си напорен, абе оди на твојата тема, мислиш ние ништо не следиме? Зошто се правиш глупак пред сите? Интересно ти е?

Боо, колку си напорен, абе оди на твојата тема, мислиш ние ништо не следиме? Зошто се правиш глупак пред сите? Интересно ти е?
Ме интересира мислењето на интелегентните и така поглупавките.
Сега останува да видам што мислат интелегентните.

Еве го она што ние сакавме да го видиме..
114360.jpg

Самуел тренира со остатокот од екипата и највероватно ќе биде во првите 11 против Рочестер Јунајтед..
114364.jpg

П.С. Што се однесува за Дено, Жозе Мурињо не е како вашата пичка од тренер.. едноставно тоа за играч од нападот во одбраната е измислица на новинарите, а за повредите не е лажго како вашиот СЕР'ко, дефинитивно се повредени Матераци, Чиву и Бурдисо, а Самуел ке треба да помини на тест пред натпреварот кој највероватно ке му биде позитивен..

Тие мислат дека си кретен.

Next!
Тоа ти не можеш да го знаеш,далеку си од нивната бранша. Судејќи по коментарот што ми го напиша сигурно си во рангот на ПАТО 007 што за тебе морам да признаам е и голем успех.

Повикани 22 фудбалери за дуелот со Манчестер

Голмани: Хулио Цезар, Франческо Толдо, Паоло Орландони

Одбрана: Иван Кордоба, Валтер Самуел, Максвел, Маикон, Нелсон Ривас, Давиде Сантон

Среден ред: Хавиер Занети, Дејан Станкович, Патрик Виеира, Луис Фиго, Луис Хименез, Естебан Камбиасо, Мунтари, Амантино Манчини, Франческо Болцони

Напад: Златан Ибрахимович, Хулио Круз, Адриано, Балотели

ДЕНО АЈ НЕ УМАРАЈ ВЕЌЕ НА ФАН-КЛУБОВ!!!!!!ИМАШ ТВОЈ ТАМУ И ТАМУ КОМЕНТУРАЈ СИ,НЕ ТУКА НА НАПНУВАШ СЕКОЈ,МУРИЊО КОПИРА ОВА ОНА,СИТЕ МИСЛИМЕ ДЕКА ЌЕ ВЕ ПОМИНЕМЕ,Е ТОА МИСЛИМЕ!!!!!!!АЈ СЕГА ПОЗЗЗ

Тоа ти не можеш да го знаеш,далеку си од нивната бранша. Судејќи по коментарот што ми го напиша сигурно си во рангот на ПАТО 007 што за тебе морам да признаам е и голем успех.

ај fuck off молим те, замараш со постовиве, чим реагираат појше луѓе значи до тебе е не е до нас. Ако имаш нешто паметно да кажеш слободно, ако не не го тупи со на Алекс му е поголем од на Мурињо итн...

ај fuck off молим те, замараш со постовиве, чим реагираат појше луѓе значи до тебе е не е до нас. Ако имаш нешто паметно да кажеш слободно, ако не не го тупи со на Алекс му е поголем од на Мурињо итн...
Де бе друже, јас не напишав ништо лошо. Тој Мурињо татко ли ви е да му се сневиди што толку ве вреѓа кога ке напише некој нешто за него, а не ви оди вас по курот???
Другар ти Крејзи кој морам да признаам дека е со интелегенција на амеба после тоа што го напиша ќе си рече некој дека се сум му опцул.
Али ај јеби га, пишујте си сами и додавајте си на вашето его исто како специјалниот. Peace

Мене уопште не ми смета да го критикуваш Мурињо, ама напорен стана со Мурињо ова, Мурињо она, тоа ми беше поентата. Ние не се замараме со Мур колку ти што се замараш. За квалитетна дискусија сум и те како, и прв ќе бидам да ви честитам ако поминете даље, али чим глеаш дека појше се иритираат од муабетите што ги праиш не напињај со сила :wink: А Појол, темпераментен си е дечкото :violent1::) како и повеќето од повозрасните на Фан-клубов. Сите сме со краток фитиљ, изглеа Интер не научи да сме малце понервозни од што треба :)

Де бре што му се нафрливте на детето.. баш е интересен.. со вакви можам да си правам муабет до утре сабајле..
И да.. ние сме затрескани во Жозе Мурињо бидејки стварно е добар.. ние немавме видено таков досега..
Искрено за мене уште кога појде во Челзи сакав еден ден да биде во Интер.. пишував за тоа и на фан клуб Челзи..
Премногу е добар, интелигентен, провокативен.. се тоа во едно.. и најважното.. човекот е шампион!
А тоа што вие сте затрескани и го величате тренерот ваш Фергусон, кој 35 години веќе е тренер, а има само 13 титули! Пази тоа.. само 13 титули!
Па еден Драган Канатларовски да го оставиш во Вардар ке освои барем 15 првенства за 35 години.. не па да го однесиш во тим како Манчестер..
А јас ти гарантирам дека Мурињо за 35 години ке има преку 20 титули..
И зошто велиме најдобар? Нели за вас и за најголем дел неутрални фанови е најдобар Фергусон?
Епа по еден доста прост начин на сметање, оној кој е подобар од најдобриот, го презема неговиот примат.. така да Фергусон единствено со Мурињо има така очигледен негативен скор во меѓусебни тактички надмудрувања.. така да.. за нас Мурињо е најдобар.. :toe:

Де бре што му се нафрливте на детето.. баш е интересен.. со вакви можам да си правам муабет до утре сабајле..
И да.. ние сме затрескани во Жозе Мурињо бидејки стварно е добар.. ние немавме видено таков досега..
Искрено за мене уште кога појде во Челзи сакав еден ден да биде во Интер.. пишував за тоа и на фан клуб Челзи..
Премногу е добар, интелигентен, провокативен.. се тоа во едно.. и најважното.. човекот е шампион!
А тоа што вие сте затрескани и го величате тренерот ваш Фергусон, кој 35 години веќе е тренер, а има само 13 титули! Пази тоа.. само 13 титули!
Па еден Драган Канатларовски да го оставиш во Вардар ке освои барем 15 првенства за 35 години.. не па да го однесиш во тим како Манчестер..
А јас ти гарантирам дека Мурињо за 35 години ке има преку 20 титули..
И зошто велиме најдобар? Нели за вас и за најголем дел неутрални фанови е најдобар Фергусон?
Епа по еден доста прост начин на сметање, оној кој е подобар од најдобриот, го презема неговиот примат.. така да Фергусон единствено со Мурињо има така очигледен негативен скор во меѓусебни тактички надмудрувања.. така да.. за нас Мурињо е најдобар.. :toe:

Немав намера да пишувам во вашиот фан клуб,но со неколку ваши коментари вистина ме разочаравте и изнервиравте.
Како прво му велите на Дено да не ја напиња ситуацијата со неговите коментари,а напротив вие сте тие што ја напињате со вашите прости зборови за Алекс Фергусон како пичка,СЕР’ко и други квалификации.
Јас сум малку повозрасен и ја следам Премиер Лигата од 1997 па наваму и факт што дојдов на овој форум е зошто ми кажаа дека тука имало повозрасни луѓе со кои ќе се може да се коментира на одредено ниво,но сум се прелажал.
Да ви кажам некои факти за сер Алекс Фергусон и Мурињо.
Прво одете на
http://www.manutd.com/default.sps?pagegid={A92398BD-4211-402B-B90A-BF0DE2924904}&section=playerProfile&teamid=&bioid=91976
и прочитајте што пишува.
Сер Алекс Фергусон до сега има скоро 23 години стаж во кој период освоил 32 титули и има шанса оваа сезона да освои уште 3 други,но ќе видиме.
Кога е дојден како менаџер на МЈ тимот бил релативно добар играл на европската сцена и постигнувал резултати.Тој се тоа го надградил и составил и изградил тим кој денес е Англиски,Европски и Светски првак.Тоа да го направиш во период од 1986 до сега и да го одржуваш на тоа ниво до сега не е мала работа,а тоа сите му го признаваат почнувајќи од многу фудбалски стручњаци,спортски организации и други.Ние сигурно не сме меродавни да го кажуваме тоа,но сепак не треба така да се зборува за него.
Од друга страна пак вашиот „специјален“ дојде во Интер тим кој е веќе солидно изграден од финансиски и играчки аспект и за кој освен во Италија немам слушнато последниве години дека направил успех на европска или камо ли светска фудбалска сцена.Мурињо е многу квалитетен стратег и менаџер,но сепак има уште многу да работи за да го постигне тоа что го постигнал Фергусон и да постигне да го споредуваат со него.Нека му дадат клуб кој е со помал квалитет и нека се обиде да го постави на ниво како што тоа го направи Фергусон со МЈ па тогаш може да правиме споредби меѓу нив двајца.
Бидете малку покоректни во коментарите.
Поздрав

Викаш малку повозрасен си а? Колку тоа малку? Имаш 15 години? Оти останатите од Манчестер имаат по 12-13.. или пак нивниот мозок е на толкава возраст.. а ти си на 15 тина..
Пратиш од порано а? И што пратиш ти бе? Хокеј? Фергусон имал тренерски стаж 23 години.. АЛООООООО! еве ти малку историја..

1. Тренерската кариера на Фергусон започнува во 1974 година, прво како менаџер на East Strilnigshire, потоа преминува во St.Mirren, па во Абердин за на крај да заврши во Манчестер каде сеуште е тренер! Значи ако не знаеш математика Фергусон е тренер цели 35 години!
2. Мурињо тренерската кариера ја започнува во 2001 година, најпрво го заменува тренерот на Бенфика, потоа ја води Леириа, Порто, Челзи и завршува во Интер! Значи ако си заборавил собирање и одземање тој е тренер веке 8 години!
3. Фергусон за 35 години има освоено 13 лигашки титули, 2 лига на шампиони, 2 уефа купа, 3 уефа супер купа и 1 светско првенство. (поважните титули)
4. Мурињо за 8 години има освоено 4 првенства (+1 со Интер оваа година = 5), 1 уефа куп и 1 лига на шампиони! (поважни титули)
5. Додека двајцата не наполнат исто години во менаџирање со клубови, нивниот сооднос на титули можеш да го споредуваш само во проценти, сооднос на годините на менаџирање и освоени титули!
6. Фергусон во првенствата има 35 % успешност, во лигата на шампиони има 5,7 % успешност, во купот на уефа исто така 5,7 % успешност, во супер куповите 8,5 % и во светските првенства 2,8 %!
7. Мурињо во првенствата има 62,5 %, во купот на уефа 12,5 % и во лигата на шампиони 12,5 %!

Друго да ти кажам.. мислев на тоа дека има 13 првенства во 35 години.. а не вкупно 13 титули..
И викаш успеал Фергусон со релативно добар клуб а?
Да те прашам нешто.. има разлика меѓу шкотската и португалската лига? Жозе почнал во Леириа, па Бенфика, па бидејки бил добар преминал во Порто со кого го освоил купот на Уефа, Лигата на Шампиони.. Порто да не е некој голем клуб?
А Фергусон почнал во Шкотска во Ст.Мирен, па преминал во Абердин со кого го освоил само купот на Уефа! Не го викнале во Селтик и Ранџерс бидејки изгледа имало подобар.. незнам јас тоа..
Друго да те просветлам..
Преминал во Манчестер вo 1986 година, а првата титула ја освоил 1993 година!
Жозе премина во Челзи и веднаш ја освои Премиер Лигата!
Немој да ми кажеш дека Челзи пред тоа бил шампионски тим, освојувал.. ова она.. Ако останеше можеби 35 години во Челзи сигурно ке го направеше подобар од Манчестер..
Така да.. иако како што велиш пратиш одамна.. слабо знаеш..

Добро е што ќе игра Самуел, докажан киксер е. Жал ми е што Матераци нема да настапува, ќе игравте 80 минути со играч помалку:wink:

Фергусон сам си изгради кариера така да не може да се споредува со никој тренер, од просечен тим создаде шампионски.
Зозе пак со среќна елиминација и поради тоа што е многу арогантен веднаш премина во Челзи, во моментот кога Јунајтед беше најкатастрофа, смена на генерација имаше и се проби. Значи се е чиста случајност!

ако сакате дискусија може во тема за ЛШ, не планирам да пишувам повеќе овде:helou:

Викаш малку повозрасен си а? Колку тоа малку? Имаш 15 години? Оти останатите од Манчестер имаат по 12-13.. или пак нивниот мозок е на толкава возраст.. а ти си на 15 тина..
Пратиш од порано а? И што пратиш ти бе? Хокеј? Фергусон имал тренерски стаж 23 години.. АЛООООООО! еве ти малку историја..

1. Тренерската кариера на Фергусон започнува во 1974 година, прво како менаџер на East Strilnigshire, потоа преминува во St.Mirren, па во Абердин за на крај да заврши во Манчестер каде сеуште е тренер! Значи ако не знаеш математика Фергусон е тренер цели 35 години!
2. Мурињо тренерската кариера ја започнува во 2001 година, најпрво го заменува тренерот на Бенфика, потоа ја води Леириа, Порто, Челзи и завршува во Интер! Значи ако си заборавил собирање и одземање тој е тренер веке 8 години!
3. Фергусон за 35 години има освоено 13 лигашки титули, 2 лига на шампиони, 2 уефа купа, 3 уефа супер купа и 1 светско првенство. (поважните титули)
4. Мурињо за 8 години има освоено 4 првенства (+1 со Интер оваа година = 5), 1 уефа куп и 1 лига на шампиони! (поважни титули)
5. Додека двајцата не наполнат исто години во менаџирање со клубови, нивниот сооднос на титули можеш да го споредуваш само во проценти, сооднос на годините на менаџирање и освоени титули!
6. Фергусон во првенствата има 35 % успешност, во лигата на шампиони има 5,7 % успешност, во купот на уефа исто така 5,7 % успешност, во супер куповите 8,5 % и во светските првенства 2,8 %!
7. Мурињо во првенствата има 62,5 %, во купот на уефа 12,5 % и во лигата на шампиони 12,5 %!

Друго да ти кажам.. мислев на тоа дека има 13 првенства во 35 години.. а не вкупно 13 титули..
И викаш успеал Фергусон со релативно добар клуб а?
Да те прашам нешто.. има разлика меѓу шкотската и португалската лига? Жозе почнал во Леириа, па Бенфика, па бидејки бил добар преминал во Порто со кого го освоил купот на Уефа, Лигата на Шампиони.. Порто да не е некој голем клуб?
А Фергусон почнал во Шкотска во Ст.Мирен, па преминал во Абердин со кого го освоил само купот на Уефа! Не го викнале во Селтик и Ранџерс бидејки изгледа имало подобар.. незнам јас тоа..
Друго да те просветлам..
Преминал во Манчестер вo 1986 година, а првата титула ја освоил 1993 година!
Жозе премина во Челзи и веднаш ја освои Премиер Лигата!
Немој да ми кажеш дека Челзи пред тоа бил шампионски тим, освојувал.. ова она.. Ако останеше можеби 35 години во Челзи сигурно ке го направеше подобар од Манчестер..
Така да.. иако како што велиш пратиш одамна.. слабо знаеш..

Факти.
Прво тука ако не разбра зборуваме за Интер и Манчестер и нивните сегашни менаџери и зборуваме за тоа што постигнале.За Мурињо еве ќе бидам добар и ќе прифатам да зборувам и за тоа што направил со претходните клубови бидејќи според стажот е дете за Фергусон.
За првите две точки од твојот коментар си во право со математиките.
За третата точка еве ти да не се мачиш
Sir Alex Ferguson
Manager From: 06 Nov 1986 Years as Manager: 22
Premier League 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2007, 2008 FA Cup 1990, 1994, 1996, 1999, 2004 League Cup 1992, 2006, 2009 UEFA Champions League 1999, 2008 FIFA Club World Cup 2008 UEFA Super Cup 1992 UEFA Cup Winners Cup 1991 Inter-Continental Cup 1999 FA Charity / Community Shield 1990 (shared), 1993, 1994, 1996, 1997, 2003, 2007, 2008
За четвртата точка ти верувам но немој да ја додаваш и титулата во оваа сезона зошто има уште за играње.
За 5,6 и 7 точка бидејќи гледам те бидува со проценти и многу се трудиш и тука ај да ти верувам,мада бројките како што викаат во фудбалот не значат многу туку значи тоа што е постигнато.
И двајцата постигнале и ќе постигнуваат но да се вратиме на темата.
Времето во кое Фергусон почнал да работи никако неможе да се спореди со сегашноста бидејќи тогаш не постоеле луѓе од типот на Абрамович,Морати и компанија кои фрлале милиони за играчи и што ли уште не.Тогаш фудбалот не бил на она ниво на кое е денес со сите денешни модерни техники на тренирање,исхрана,кондициона спрема,услови,алатки и помагала кои ги прават денешниве играчи тоа што се машини за фудбал.Па да се постигне тоа што Фергусон го направил тогаш не е мала работа,а ти зборувај колку што сакаш но тоа неможеш да го оспориш.
Нивото на кое Фегусон го одржува МЈ како клуб од 1993 па наваму е импресивно.Дали тоа важи и за Мурињо се додека не го избркаат.За тоа дали Мурињо е добар или не се виде кога го избркаа од Челзи,па чоекот мораше да земе пауза од година дена за да се одмори од тоа што постигнал во неговата „богата“ кариера,додека Фергусон и натаму си продолжи со работа и најважно од се со освојување на титули.
Нагорната линија во кариерите на Фергусон и Мурињо е слична,но твојата забелешка на тоа зошто не го примиле Фергусон во Ренџерс или Селтик и тотално без врска бидејќи сигурен сум сега,а и порано сопствениците на овие клубови си ги удираат главите во ѕид,бидејќи види каде се Селтик и Ренџерс,а коде е Манчестер.
За тоа дека Мурињо дојде во Челзи и одма освои титула во право си,но Челзи и тогаш ги имаше милионите на Абрамович па Мурињо доби се што посака како мало дете и нормално освои,но Фергусон го немал тоа кога и тој почнувал во Манчестер,па сепак освојувал титули.Уште една споредба што не ти стои.
Мурињо е млад и пред него има време но немој да избрзуваш со претпоставки за тоа колку тој ќе работи и што ќе освои.Можеби за 2-3 години ќе му текне да замине од фудбалот,а можеби и не.Од друга страна за сер Алекс Фергусон зборуваат,годините,титулите и тука нема претпоставки.Тоа се факти и постигнати резултати,а не некои виртуелни претпоставки за тоа што ќе освои Мурињо ако има стаж како Фергусон.Времето ќе покаже.Да сме здрави и живи.
А за тоа колку сум јас стар и колку знам тебе ич не треба да те интересира бидејќи ти не си фактор со кого сакам да се споредувам иако знаеш многу факти благодарение на интернетот,но сепак мислам дека уште треба да гледаш и да учиш и да вреднуваш тоа что некој го постигнал

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom