¯
¯\_(ツ)_/¯
Гостин
Боо, колку си напорен, абе оди на твојата тема, мислиш ние ништо не следиме? Зошто се правиш глупак пред сите? Интересно ти е?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ме интересира мислењето на интелегентните и така поглупавките.Боо, колку си напорен, абе оди на твојата тема, мислиш ние ништо не следиме? Зошто се правиш глупак пред сите? Интересно ти е?
Ме интересира мислењето на интелегентните и така поглупавките.
Сега останува да видам што мислат интелегентните.
Тоа ти не можеш да го знаеш,далеку си од нивната бранша. Судејќи по коментарот што ми го напиша сигурно си во рангот на ПАТО 007 што за тебе морам да признаам е и голем успех.Тие мислат дека си кретен.
Next!
Тоа ти не можеш да го знаеш,далеку си од нивната бранша. Судејќи по коментарот што ми го напиша сигурно си во рангот на ПАТО 007 што за тебе морам да признаам е и голем успех.
Де бе друже, јас не напишав ништо лошо. Тој Мурињо татко ли ви е да му се сневиди што толку ве вреѓа кога ке напише некој нешто за него, а не ви оди вас по курот???ај fuck off молим те, замараш со постовиве, чим реагираат појше луѓе значи до тебе е не е до нас. Ако имаш нешто паметно да кажеш слободно, ако не не го тупи со на Алекс му е поголем од на Мурињо итн...
Де бре што му се нафрливте на детето.. баш е интересен.. со вакви можам да си правам муабет до утре сабајле..
И да.. ние сме затрескани во Жозе Мурињо бидејки стварно е добар.. ние немавме видено таков досега..
Искрено за мене уште кога појде во Челзи сакав еден ден да биде во Интер.. пишував за тоа и на фан клуб Челзи..
Премногу е добар, интелигентен, провокативен.. се тоа во едно.. и најважното.. човекот е шампион!
А тоа што вие сте затрескани и го величате тренерот ваш Фергусон, кој 35 години веќе е тренер, а има само 13 титули! Пази тоа.. само 13 титули!
Па еден Драган Канатларовски да го оставиш во Вардар ке освои барем 15 првенства за 35 години.. не па да го однесиш во тим како Манчестер..
А јас ти гарантирам дека Мурињо за 35 години ке има преку 20 титули..
И зошто велиме најдобар? Нели за вас и за најголем дел неутрални фанови е најдобар Фергусон?
Епа по еден доста прост начин на сметање, оној кој е подобар од најдобриот, го презема неговиот примат.. така да Фергусон единствено со Мурињо има така очигледен негативен скор во меѓусебни тактички надмудрувања.. така да.. за нас Мурињо е најдобар..![]()
Викаш малку повозрасен си а? Колку тоа малку? Имаш 15 години? Оти останатите од Манчестер имаат по 12-13.. или пак нивниот мозок е на толкава возраст.. а ти си на 15 тина..
Пратиш од порано а? И што пратиш ти бе? Хокеј? Фергусон имал тренерски стаж 23 години.. АЛООООООО! еве ти малку историја..
1. Тренерската кариера на Фергусон започнува во 1974 година, прво како менаџер на East Strilnigshire, потоа преминува во St.Mirren, па во Абердин за на крај да заврши во Манчестер каде сеуште е тренер! Значи ако не знаеш математика Фергусон е тренер цели 35 години!
2. Мурињо тренерската кариера ја започнува во 2001 година, најпрво го заменува тренерот на Бенфика, потоа ја води Леириа, Порто, Челзи и завршува во Интер! Значи ако си заборавил собирање и одземање тој е тренер веке 8 години!
3. Фергусон за 35 години има освоено 13 лигашки титули, 2 лига на шампиони, 2 уефа купа, 3 уефа супер купа и 1 светско првенство. (поважните титули)
4. Мурињо за 8 години има освоено 4 првенства (+1 со Интер оваа година = 5), 1 уефа куп и 1 лига на шампиони! (поважни титули)
5. Додека двајцата не наполнат исто години во менаџирање со клубови, нивниот сооднос на титули можеш да го споредуваш само во проценти, сооднос на годините на менаџирање и освоени титули!
6. Фергусон во првенствата има 35 % успешност, во лигата на шампиони има 5,7 % успешност, во купот на уефа исто така 5,7 % успешност, во супер куповите 8,5 % и во светските првенства 2,8 %!
7. Мурињо во првенствата има 62,5 %, во купот на уефа 12,5 % и во лигата на шампиони 12,5 %!
Друго да ти кажам.. мислев на тоа дека има 13 првенства во 35 години.. а не вкупно 13 титули..
И викаш успеал Фергусон со релативно добар клуб а?
Да те прашам нешто.. има разлика меѓу шкотската и португалската лига? Жозе почнал во Леириа, па Бенфика, па бидејки бил добар преминал во Порто со кого го освоил купот на Уефа, Лигата на Шампиони.. Порто да не е некој голем клуб?
А Фергусон почнал во Шкотска во Ст.Мирен, па преминал во Абердин со кого го освоил само купот на Уефа! Не го викнале во Селтик и Ранџерс бидејки изгледа имало подобар.. незнам јас тоа..
Друго да те просветлам..
Преминал во Манчестер вo 1986 година, а првата титула ја освоил 1993 година!
Жозе премина во Челзи и веднаш ја освои Премиер Лигата!
Немој да ми кажеш дека Челзи пред тоа бил шампионски тим, освојувал.. ова она.. Ако останеше можеби 35 години во Челзи сигурно ке го направеше подобар од Манчестер..
Така да.. иако како што велиш пратиш одамна.. слабо знаеш..