Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
прашав вчера ама не ми одговоривте.што мислите ,според мурињо колку се нашите шанси за 1/4 финале?
Шо е финтава со прашањево, не сме неврони од мозокот на Мурињо па да знаеме според него колкави се шансите :D .

прашајнево ми е ,дали мислите дека мурињо смета дека имаме големи шанси да поминеме во 1/ 4 финале.т.е дали овие 0 0 за него се добар резултат.

Плус Челзи беше елиминаран со неправедна одлука на судијата (не се сеќавам добро што беше работата).Ќе ни биде мило да се сретнеме со вас во финале :)

Признат непостоечки гол на Луис Гарсија!!

прашајнево ми е ,дали мислите дека мурињо смета дека имаме големи шанси да поминеме во 1/ 4 финале.т.е дали овие 0 0 за него се добар резултат.

Што се однесува до мене бев повеке исплашен пред првата отколку сега.. се плашев од оној гол во гости.. кој фергусон и тоа како го нагласуваше.. на конференција на Уефа рече.. нашата мисија е да постигнеме гол и да го решиме дуелот уште во првиот натпревар.. сега мислам дека истото ке му го врати Мурињо на прес.. нашата мисија е да се постигне гол.. па макар и со рака.. :vozbud:

па јас имам впечаток дека мурињо е задоволен со овај прв резултат.мислам дека ќе постигнеме гол на олд трафорд а за формациите џабе зборуваме овај нашиов кизнеј кој играч и каква тактика ке направи.само не би сакал онаков кикс како со ривас.

Ако добро прочитав, изјави дека Манчестер е побрза екипа, а тој изгубил само еден натпревар со нив баш заради тоа што ова му било јасно. Затоа не тргнувал на победа по секоја цена. Што кажува дека е уверен дека и на Олд Трафорд нема да изгуби.

Ја не сум толку убеден ама јас сум песимист по природа.

Инаку за Сантон, убеден бев дека ќе добие шанса. Го фалат и Мурињо и Морати а и нема од што да бидеме незадоволни. Мене повеќе паника ме фаќаше со Киву, тој секогаш некако доцни па ги исправа грешките. Сантон не е левак па би било време да почне да го учи фелшот на Кварезма, барем ќе заштеди време во местење и ќе упати каков таков центаршут.

Очекувам Самуел и Кордоба да играат во средината на одбраната на Олд Трафорд. Ни требаат брзи играчи како Кордоба кои можат да се тркаат со Парк, Гигс и останатите. Мурињо уште порано спомна дека ќе игра сосема поинаку на Олд Трафорд а што мислеше со тоа ќе видиме.

Штета што сега кога има што да се пишува сум премногу зафатен, ама ве читам редовно па штом ќе ми остане време ќе ви се придружам во дискусиите.

Поздрав од мене!

Не мора да се ставаме во главата на Мур за да се одговори на ова прашање . Еве шо мислам ја за тоа како се влезе во мечот со Јунајтед .

Прво, се зема фактот дека се игра против тим кој е Светски, Европски и Англиски првак и тим кој на последните 14 лигашки меча не прими гол, ај оној со Блекбурн не го ни рачинаме .
Второ, се зема фактот дека Јунајтед има премногу универзални играчи со кои освен офанзивен фудбал, друга слика на теренот и не можеш да добиеш .
Трето, аналогно на првите две, а знаејки дека ова е прв дуел на домашен терен, главна цел на Мурињо и на Интер беше да не се прими гол, да, се играше на домашен терен, али против еден таков тим од една страна да не примиш гол, а од друга страна да играш офанзивен фудбал и да бркаш погодок е доста деликатна ситуација, и со оглед на околностите претешка .

Затоа нема сега за сега причини за незадоволство, останува О.Т. каде Интер ке го даде одговорот дали оваа сезона се кадарни да направат скок на едно повисоко фудбалско скалило, од кое ке може да се дискутира и за освојување на титулата во ЛШ .

Спомна некој таму Мурињо го става Кордоба на клупа бидејки згрешил со Аталанта.. абе не е нормален.. ми текна онаа сезона кога поради црвениот картон на Дел Хорно кој направи фаул над Меси и го чинеше елиминација одма го продаде, а само што го купи.. абе не е нормален овај.. јас мислам дека единствената причина поради која кордоба не е на трансфер листата е тоа што е во Интер повеке од 10год.. се надевам дека ке го врати за реваншот и ке разбери дека во моментов немаме подобар.. нека си го донеси Тери или некој друг.. после нека брка кого сака.. вака ич не му ја мисли.. ако треба со 15 год дете ке игра.. ама грешки не признава..

Спомна некој таму Мурињо го става Кордоба на клупа бидејки згрешил со Аталанта.. абе не е нормален.. ми текна онаа сезона кога поради црвениот картон на Дел Хорно кој направи фаул над Меси и го чинеше елиминација одма го продаде, а само што го купи.. абе не е нормален овај.. јас мислам дека единствената причина поради која кордоба не е на трансфер листата е тоа што е во Интер повеке од 10год.. се надевам дека ке го врати за реваншот и ке разбери дека во моментов немаме подобар.. нека си го донеси Тери или некој друг.. после нека брка кого сака.. вака ич не му ја мисли.. ако треба со 15 год дете ке игра.. ама грешки не признава..
Ама таа гордост и тврдоглавост некогаш ке го кошта, и пак ке повторам да имавме малце среќа приказната ке беше завршена. А сега ке чекаме до 11 да видиме шо како? :)

Сте се запрашале зашо Максвел не игра ? Епа ете ви го и одговорот :D .
А за Кордоба, после вчерашната партија, си обезбеди место во тимот во наредни неколку дуели . :)

ако излези мурињо на ОТ со адриано и ибра по некоја случајност инфаркт ќе ме мавни уште во прво полувреме.:vozbud:

Сте се запрашале зашо Максвел не игра ? Епа ете ви го и одговорот :D .
А за Кордоба, после вчерашната партија, си обезбеди место во тимот во наредни неколку дуели . :)

а требаше да игра вчера максвел :toe: али ај , друг е проблемот кај максвел , мислам дека има проблеми со новиот договор и додека не го продолжи нема играње :toe: затоа и се форсира толку сантон не дека не е заслужено :)

Ама таа гордост и тврдоглавост некогаш ке го кошта, и пак ке повторам да имавме малце среќа приказната ке беше завршена. А сега ке чекаме до 11 да видиме шо како? :)

Епа и јас тоа гледам на натпревариве ама никако да го кошта! Претходната утакмица игравме со Болоња, овај се затвора во 75 минута, го вади Адриано, го става Виеира..и ние примаме гол резултатот е 1-1.. после само една минута го става во игра Балотели и повторно се врака на формација 4-4-2 и Балотели дава гол за 2-1 !!
Истово и олку срека никогаш немал нити Манчини претходно, ама нити сега гледаме Анчелоти.. кој понекогаш, а доста често се затвора со Милан.. исто така и Раниери ке се затвори и ке примат гол.. а овој нашиов ко некое бело мече е заштитен со законот на бога.. абе ништо не му оди против него.. со манчестер почнува со Ривас.. овој прави 2-3 грешки.. еден зицер за Манчестер.. ама не прима гол Интер.. и на полувреме си го врака Кордоба и како ништо да не било.. ебате ксмет.. ова не сум го видел.. овој човек е со ѕвезда роден.. :toe:

а требаше да игра вчера максвел :toe: али ај , друг е проблемот кај максвел , мислам дека има проблеми со новиот договор и додека не го продолжи нема играње :toe: затоа и се форсира толку сантон не дека не е заслужено :)
Се знае кои се карактеристиките за добар бек, Сантон лево ги нема, дефанзивно одличен, напад . . . . напад ?! Максвел е избалансиран, али очигледно нешто не е во ред со односите Мур- Максвел, најверојатно е договорот зашо Максвел бара покачување на платата . Да а ? Сантон од утре ти си во првиот тим . Тоа е, друго објаснување немам, али веќе неколку мечеви по ред фалат добри кросеви и од лева страна, Максвел сезонава тоа го правеше, со Киево даде и гол, а вака со Сантон, реткост се истите, а во една ваква формација играта на бековите во нападот е од круцијално значење .

нешто друго што ми привлече внимание вчера беше сантон , дечкото одигра феноменално во дефанзива ама во напад во комбинација со она котлено мунтари исто ко играч помалку на лева страна , речиси да немавме центаршут по таа страна. сантон не знае да игра со лева и не може по таа лева страна во трк да набацува. мора да застане , да се намести на десна а веќе е прочитан од противнички дефанзивец па ќе мора да дрибла , па чекор поназад а во натпревар се со жестоко темпо ко вчера плус со екипа како манчестер тоа е премногу изгубено време особен во контра . а со оглед на тоа колку се значајни бековите во нашата игра особено во контрите потребен е лев бек кој знае да нафрли со лева а не да губи време да се мести на десна нога. затоа мора да игра максвел следниот натпревар.

читај ..... стварно фалеа кросеви по таа лева страна вчера а ги немаше ни од мунтари ни од сантон

Што се однесува до мене за следниот би сакал одбраната да ја видам во состав Маикон, Кордоба, Самуел и Чиву! оваа ни е најискусна и најдобра одбрана.. можеби не нафрлува Чиву којзнае колку.. но е доста паметен и корисен назад.. а мислам дека ке се снајде доста добро со Роналдо по таа лева страна.. и плус оваа втора утакмица ние не бркаме победа.. нема потреба од Максвел..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom