DarkWalker
Think globaly , Act Localy!!!
- Член од
- 4 февруари 2006
- Мислења
- 1.209
- Поени од реакции
- 70
Неколку проекти од ТИЕ КЕ СЕ ГРАДИ се почнати бе торко . коа не знаеш не зборувај ...
Мислам дека тоа му е јасно и на Битушанецот и не е случајно што тема се отвори токму за Струмица... Зошто не се отвори за Демир Хисар, Росоман, Охрид итн.? СДСМ (мислам дека) има во моментов 38 градоначалници низ Македонија, ама токму Заев е тој што им боде очи!...мислам дека е најуспешниот во цела држава...
Грчка инвестиција пред пропаѓање во Струмица
Неизвесно е дали ќе има место за грчката компанија „Стефијалко“ во струмичката индустриска зона. Општинските власти преговараа со фирмата во изминатиов период. Локалната самоуправа го посочуваше земјиштето кај селото Сачево за нов индустриски комплекс. Таму се предвидуваше грчкиот инвеститор „Стефијалко“ да изгради три фабрики и да инвестира 150 милиони евра. Се најавуваше дека во погоните работа ќе најдат 3.000 лица.
По година и половина ништо не се случи, откако општината и владата се разидоа за цената на земјиштето. Владата овој месец и по трет пат го огласи земјиштето по цена од 700 денари за квадратен метар. Индустрискиот комплекс ќе го гради владата.
Изградбата на новата развојна зона во Струмица доаѓа по несогласувањата меѓу локалната самоуправа и централната власт за продажбата на државно градежно земјиште на странски инвеститор.
Сите проекти се или завршени, или во изработка или блокирани од централната власт.ќе се гради,ќе биде -kolku shto znam e idno nesvrsheno vreme......
Bidejki ti si realen, nemashe poptreba da Прогуглам, samo gi boldirav delovite od tvoeto pisanie kade shto ima ќе.Сите проекти се или завршени, или во изработка или блокирани од централната власт.
Прогуглај малку пред да мислиш дека си ја открил Америка.
Изграден мостот "Борис Трајковски
Заев: „Струмица е спремна за старт на децентрализацијата“
Струмица исчистена од смет
Во Струмичко ќе се гради дистрибутивен центар за земјоделски производи
Интензивна изградба во Струмица - во тек инвестициски зафати вредни над 40 милиони евра
Ќе се реконструираат Царевите кули
Струмица ќе ја гради пречистителната станица напролет
Струмица прави проекти за бегство од сиромаштијата
Грци и Германци го бараат бизнисот со ран зеленчук
Во Струмица се гради најголемиот деловен центар во земјава
Во Струмица наскоро ќе биде отворен ургентен центар
Осум милиони евра за комунални објекти во Струмицао
Грци ќе градат четири фабрики
Струмица најеколошка општина во државата
Агрокор ги откри “златните рудници” за овошје и зелечук
Струмица испишува најуспешна транзициска приказна
Струмица - македонскиот економски тигар!
Струмица доби трговски центар од 40 илјади квдарти
Во Струмица ќе се гради најголемиот православен храм во земјава
Заев: Владата ги брка странските инвеститори од струмичко
Во Струмица ќе исчезнат 800 диви депонии
Струмица гради нов булевар
Во Струмица ќе се гради Центар за откуп на зеленчук
Каде треба да се гради карго аеродромот - во Штип или Струмица ?
Карго Аеродромот да се кради во Струмица
Ние ќе градиме производни капацитети, а не затвори
Му пречи ли некому подемот на Струмица?
Јас само ќе кажам:
Доколку владата направеше барем четвртина од она што Зоран Заев го направи за Струмица, денес Македонија ќе беше многу подобро место за живеење.
Јас ти посочив дека "Сите проекти се или завршени, или во изработка или блокирани од централната власт"Bidejki ti si realen, nemashe poptreba da Прогуглам, samo gi boldirav delovite od tvoeto pisanie kade shto ima
Јас ти посочив дека "Сите проекти се или завршени, или во изработка или блокирани од централната власт"
За се друго постои www.google.com и клучни зборови за она кое те интересира.
Да цртам ?
posochi mi kade stoi ova shto go tvrdish: "Сите проекти се или завршени, или во изработка или блокирани од централната власт"Изграден мостот "Борис Трајковски
Заев: „Струмица е спремна за старт на децентрализацијата“
Струмица исчистена од смет
Во Струмичко ќе се гради дистрибутивен центар за земјоделски производи
Интензивна изградба во Струмица - во тек инвестициски зафати вредни над 40 милиони евра
Ќе се реконструираат Царевите кули
Струмица ќе ја гради пречистителната станица напролет
Грци и Германци го бараат бизнисот со ран зеленчук
Во Струмица се гради најголемиот деловен центар во земјава
Во Струмица наскоро ќе биде отворен ургентен центар
Осум милиони евра за комунални објекти во Струмицао
Грци ќе градат четири фабрики
Струмица најеколошка општина во државата
Агрокор ги откри “златните рудници” за овошје и зелечук
Струмица испишува најуспешна транзициска приказна
Струмица - македонскиот економски тигар!
Струмица доби трговски центар од 40 илјади квдарти
Во Струмица ќе се гради најголемиот православен храм во земјава
Заев: Владата ги брка странските инвеститори од струмичко
Во Струмица ќе исчезнат 800 диви депонии
Струмица гради нов булевар
Во Струмица ќе се гради Центар за откуп на зеленчук
Каде треба да се гради карго аеродромот - во Штип или Струмица ?
Карго Аеродромот да се кради во Струмица
Ние ќе градиме производни капацитети, а не затвори
Му пречи ли некому подемот на Струмица?
Јас само ќе кажам:
Доколку владата направеше барем четвртина од она што Зоран Заев го направи за Струмица, денес Македонија ќе беше многу подобро место за живеење.
Поздрав до Битушанец and company
Не сум политички ориентиран и не се занимавам со политика, али со оглед на тоа шо во моето маало се одгледуваат гулаби,кокошки,пчели (т.е. животни што не е дозволено да се одгледуваат во градска средина) и на многуте поднесени жалби до г-нот Заев тој остана нем, ќе кажам дека е обична МАСКА...
Градот го разубави околу центарот, се ок, ама ако ги собереме другите неправилности и несредени работи, ќе излезе дека всушност не направил НИШТО...
Не ми вредат мене лампионите и фонтаните, ако дома ми летаат пчели а на покривот гулаби...
Поздрав
Jaс незнам што ти е целта со ова натегање и пењавење.Tvojot post koj go komentirav:
posochi mi kade stoi ova shto go tvrdish: "Сите проекти се или завршени, или во изработка или блокирани од централната власт"
Се реконструира тврдината Цареви Кули
Поради кочење од страна на владата, грчка инвестиција пред пропаѓање во Струмица
„Агрокор“ почнува со изградба на центар за откуп во Струмица >>
Од вкупно околу 600 милиони денари расподелени средства по општините, владата на Репубика Македонија на општина Струмица и има доделено вкупно 0.00 денари.
Jaс незнам што ти е целта со ова натегање и пењавење.
Уствари знам, но ете сепак ќе се обидам да задоволам дел од твојата бесцелна тврдоглавост.
Се реконструира тврдината Цареви КулиСтрумица прави проекти за бегство од сиромаштијата
Поради кочење од страна на владата, грчка инвестиција пред пропаѓање во Струмица
„Агрокор“ почнува со изградба на центар за откуп во Струмица >>
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Владата ја кочи инвестицијата на "Агрокор"[/FONT]
Сега појасно ?
И не ми е криво што си ускратив плус 20 минути од мојот заслужен одмор, туку ми е криво што бадијала натегаш за работи кои ниту ти се јасни, ниту пак те интересираат.
И во иднина доколку имаш некоја издражана реплика, повели реплицирај ми, а доколку не...пробај да си го задржиш твојот анимозитет, бидејќи одамна ми е прочитана целта на твоите "реплики".
Прашај го Струмичани за Заев...Dali tekstot vo koj gi boldirav ќе-ata e tvoj i e nepromenet od moja strana.
Ako ne sum promenil nishto, izbroj kolku raboti si napshal shto ќе se sluchat i ne mi objasnuvaj ponatamu-replicirav na napishanoto-ako si zgreshil pravdaj se vo shtabot kaj tie shto ti ja doverile zadachata.