А,зошто пак Јакинта го шутираше пеналот, не ми е јасно.
Затоа што беше повреден, малку играше, и треба малку стимул за да се проработи...
Многу добра игра на Јувентус, имаше една спорна ситуација која Легро несакајќи играше со рака, ама не беше досуден пенал ...
Манингер - немаше шанса да се докаже...
Молинаро - се забележа напредокот на Молинаро и на овој натпревар..Само нека продолжи така...
Киелини - ЅВЕР!!! Предвоник на одбраната, голем мотиватор, и супер изигра!!Брилијантно без никаква грешка..Доби жолт картон, поради препирка со играч на Киево!!
Легротаље - Дали е овој ист играч со онај од почетокот на ланската сезона, кога добиваше награди од типот „Златна канта“ ? Игра во супер форма, и со Киелини се многу добар пар за централно - дефанзивната линија
Мелберг - Мислам дека многу подобро игра на позицијата бек .. Последните натпревари негова позиција е таа, и се докажува дека е подобар на таа позиција..И во Астон Вила играше на тоа место!!
Сисоко - ЕЛ КОМАНДАНТЕ СИСОКО...Од каде само ја собира онаа жестина, и енергија на теренот..Ми се чини дека сиот тим на Јуве ќе го качи на грб и ќе трча со нив...
Де Чеље - Добро изигра, имаше неколку влезови, и мислам дека напредува...
Тиаго - очигледно е дека Тиаго напредува во тимот..Изигра супер, се трудеше и мислам дека заслужува да му се дава поголема шанса за да му се врати самодовербата!
Маркиони - Некако ми беше денеска незабележителен, како да беше уморен, на крајот имаше една изгледна позиција да асистира за гол, ама неговиот обид беше спречен!
Дел Пиеро - СРЕЌЕН РОДЕНДЕН УШТЕ ЕДНАШ КАПИТЕНЕ!! ГРАНДЕ ДЕЛ ПИЕРО, ПАК ИМ ЈА ЗАБИБЕРИ МРЕЖАТА ОД СЛОБОДЕН УДАР!!!ПРЕКРАСЕН ПОТЕГ.. ТРЕБА ДА МУ СЕ ЗАБРАНИ ДА МАВА СЛОБОДНИ УДАРИ:pos2::pos2:
Јакинта - Го скрши малерот, даде гол, и после сите малери кои го пратеа сезонава со повредата, мислам дека конечно ќе се раздава голови..Мислам дека пак ќе го гледаме на натпреварот со Џенова како стартер...
Екдал - Млад играч, перспективен, мислам дека му треба искуство и ќе биде уште подобар! Игра добро, ама како трема да има, не е опуштен..
Григера - Нова фризура има (кафена):pos2:И сигурно нов заб..Добар топовски удар кон голот на Киево и ја здрма конструкцијата на голот!!!
Амаури - Влезе во 80+, и имаше една шанса од тешка позиција да го зголеми водството на Јуве..
Раниери - Имам само една забелешка.. На овој натпревар требаше да му даде шанса на Џовинко ама како и да е..Покажува дека е квалитетен тренер кој знај да ја постави играта, кој знај да направи тактика...
Се на се ПРЕЗАДОВОЛЕН сум за Јувентус, победува, а тоа е најважно!! Форца Јуве..Форца Дел Пиеро!!!