Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И таков да беше, како Трезеге, Пипо, Џила, иста ќе беше приказната денеска. Баш предност требаше да биде тоа што Амаури има многу повеќе од таков напаѓач кој умее само гол да даде, но не се никаков плус тие дополнителни способности на Амаури, тоа е проблемот. Ме иритира тоа што Амаури не се труди воопшто, а може да биде и тоа како покорисен од такви класични финишери како овие тројца погоре. Амаури е целосен напаѓач, има и брзина, и дриблинг, и скок, и шут, и контрола на топка, и завршница, но во последно време не умее да ги користи, напротив, се ланча по терен како четврт судија. Не знам на што е резултат тоа, но како што реков не чини за око сликата.

Епа можи сега излегва на виделина сошто блесна дури на 27-8 години и тогаш се напрај звезда и зошто дунга не ги има викнато ни како резерва во Бразил.

крајно време е да се смени формацијата.....безвеза в крај,не знам ни шо бара од играчите сега ферара....ги измеша брзините в крај

Ќе повторам, колку и да не сакам да биде така ама големи срања почнаа да се случуваат од кога се врати Дел Пиеро со неговиот "јас сум тука газда" став. Не би сакал да го видам како си го руши тоа што го направил за дресот на Јуве. Алекс време е за пензија!

Не се согласувам со тебе, Дел Пиеро денеска беше добар ако го споредиме со другите играчи, човекот не заборавил да игра, чекај ова е само 2 негов натпревар и ќе биде барем блиску до оној стариот јас верувам во него, само сети се на асистенцијата кон Диего со Бордо.

П.С. Со целиот респект што го имам за Ферара сепак морамд а кажам дека треба да даде оставка и да се врати во Јувентус по едно 5 години кога ќе собере поголемо искуство и ќе создаде поголем авторитет, вратата ќе му биде отворена но сега сепак погрешивме со него. А на Канаваро све живо да му ебам!

ne znam kako ima ovde kompetentni da go kritikuvaat Del Piero... Covekot uste nema odigrano utakmica kako so treba... ili dobiva po 20 minuti ili koga zapocna od pocetok protiv Bordo igrase levo krilo , a na taa pozicija ne mozese da igra ni koga imase 25 godini a ne sega so 35... Koga ke se vrati 4-3-1-2 togas ke citame pak komentari od tipot Alex bog itn...

Dodeka go kritikuvate covekot koj vredi poveke od segasniot Juventus poglednete gi malce ostanatite "zvezdi" i "eftinite" brazilci koi vo celost gi ispolnija ocekuvanjata...

ne znam kako ima ovde kompetentni da go kritikuvaat Del Piero... Covekot uste nema odigrano utakmica kako so treba... ili dobiva po 20 minuti ili koga zapocna od pocetok protiv Bordo igrase levo krilo , a na taa pozicija ne mozese da igra ni koga imase 25 godini a ne sega so 35... Koga ke se vrati 4-3-1-2 togas ke citame pak komentari od tipot Alex bog itn...

Dodeka go kritikuvate covekot koj vredi poveke od segasniot Juventus poglednete gi malce ostanatite "zvezdi" i "eftinite" brazilci koi vo celost gi ispolnija ocekuvanjata...

Druze te imam citano porano i gi imam videno tvoite stavovi okolu juve i nema da vlezam u dijalog so tebe :wink:

@artan
druze, so seta svoja pocit kon Majstorot koj ja ima dusata ostaveno za ovoj tim, mislam deka negovoto vreme pomina. Ne pooaza nisto ni vo dvete utakmici, eden poteg protiv bordo ne go opravduva negovoto prisustvo vo prv tim. Ne moze na ovie klucni natprevari on da vlaga vo kondicija koga imame malo zverce na klupa koj moze da dade 200% poveke od ale.
Da bideme realni alex e vo tim samo poradi negovata reputacija vo juve.
Nemojte da me sfatite pogresno, seuste mi e idol i e edna od pricinite poradi koja navivam za juve, i zatoa poveke bi sakal da go vidam na klupa otkolku da se blamira na teren.

Izvinete za latinicata od tel kucam.

крајно време е да се смени формацијата.....безвеза в крај,не знам ни шо бара од играчите сега ферара....ги измеша брзините в крај

Напротив со тоа менвање на формации имаме проблеми. Ниту една од нив нее уиграна. Треба да земиме една од нив и со неа да играме само зависно од мечот да се префрламе на другата.

btw денес ко ја видов формацијата на Барса ми отвори малку идеја како би можеле да играме кога Диего би бил отсутен

КојБилоОсвенАмаури(Анри/Ибра)
Џовинко(Инјеста)----------Камора(Меси)
Мело(Кеита)----Маркисио(Чави)
Сисоко/Поулсен(Буске/Туре)
Гросо(Абидал) - Киело(Пике) - Кана(Пујол) - Касерес(Алвеш)
Џиџи

Со оглед на фондот на играчи квалитетот во нападот е на слично ниво. Можи е премногу да го споредвам Камора со МЕси ама типот е доволно фантастичен за да прам споредба.
Мело - Кеита тука можеби сме и подобри ако Мело си ја врати формата. Е сега маркизио да се споредва со Чави е исто премногу :D Ама е доста солиден и мислам дека можи да одговори на предизвикот за оваа позиција.
Сисоко/Поулсен - Буске - --- овде сме каде каде подобри па макар и од Туре кој би бил прва опција за Гвардиола да беше фит.
Абидал е слабата карика во одбранаа на барса па кој и да е е подобар од него евентуално Моли е со прашалници.
Алвеш е закон ама Касерес е доста солиден и некако ми е сличен на Алвеш
Центрите во одбраната ни се подобри ако се во форма. Е сега мал проблем е шо немаме толку длабока клупа како барса тие ги имаа Чигрински и Маркес а ние само Легро.

Неаме напаѓач! Најдобриот е повреден, Јакинта, Амаури е слаб, Дел Пиеро е стар и повреден неизлечен, Трезеге е стар и не е во форма. Тоа стар и не е релевантно, али сепак со дебилизми...

Напаѓач. Камо ? Нема ! Треба да се најде ! Мело слаб ! Цел тим слаб ! :(

Кажав и пред едно 2 недели, ни треба напаѓач од класата на Дрогба, Торес, Вила, не ни треба Џеко, Жињак, Шамак или не знам кој баталете ги тие имаме такви.

Кажав и пред едно 2 недели, ни треба напаѓач од класата на Дрогба, Торес, Вила, не ни треба Џеко, Жињак, Шамак или не знам кој баталете ги тие имаме такви.
Ах како само добро би дошол Торес или Виља ама нашите ако изват толку пари за играч скокам од сато.

Пандев или Фабијано.

Целиот имот го ставам на нив двајца!

Пандев или Фабијано.

Целиот имот го ставам на нив двајца!

Ма каков пандев поарно Дауд или имобиле нека играат отколку него. Не ни требаат просечни влечковци ни треба клиничар а Фабијано е можи најдобрата опција во моментов.

Кој и да дојде ќе пропадне:tapp:Италијанскиот фудбал е таков, глуп!:tapp:

Како не го продадоа Амаури кога Реал го бараше.Тој играч е дрво невидено!Јакинта и тој не е тоа тоа.Давид го мачат повреди и заедно со Дел Пиеро се најдобри во Јувентус.Канаваро Јудата незнам зашто го вративме,аууу уствари да заборавив дека Јуве го слуша ЛИПИ кој само сака да си ги уигра играчите на престојното првенство.

Со ваков Јуве нигде не одиме.Кога се случило Јувентус да губи со 2-0 од таков тим,или да не им даде гол,срамота голема!

Како не го продадоа Амаури кога Реал го бараше.Тој играч е дрво невидено!Јакинта и тој не е тоа тоа.Давид го мачат повреди и заедно со Дел Пиеро се најдобри во Јувентус.Канаваро Јудата незнам зашто го вративме,аууу уствари да заборавив дека Јуве го слуша ЛИПИ кој само сака да си ги уигра играчите на престојното првенство.

Со ваков Јуве нигде не одиме.Кога се случило Јувентус да губи со 2-0 од таков тим,или да не им даде гол,срамота голема!

Значи еднаш ќе киксни Кана и сите против него а се молите Легро да не игра. Цело време игра топ, неможи само на него да се потпираме бе треба и другите нешто да сработат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom