Фабио Канаваро пред неколку дена имал средба со водачите на фановите на Јувентус, а уште една таква средба се очекува да се оствари денеска.. Канаваро изјави дека склучиле мир со фановите, бидејќи тоа е добро и за тимот...
линк
А, на Амаури му се заканувала казна од Федерацијата да не го одигра мечот против Киево, поради црвениот картон што го заработи на пријателскиот натпревар со Виченца, но за среќа Амаури нема да заработи никаква казна..
линк
Легротаље повторно негодува зошто Канаваро пристигнал во Јувентус..
"With him and [Giorgio] Chiellini, Juventus are playing with the national team's centre-backs. Did I feel threatened in my role? Well, yes, I would be a liar to deny that."
„Со него и со Киелини, Јуве ќе ги има националните централни стопери. Дали чувствувам закана по мојата позиција? Па, да, ќе бидам лажго ако го демантирам тоа“
На прашањето дали размислувал за својата иднина во Јувентус, Легротаље изјави:
"I will be honest, yes," he said. "But it was only an immediate thought. I mean, I said to myself, 'If Juve buy a player that essentially covers my position, that means they don't believe in me any more.'Maybe I would have left if I had received an offer.
„Да бидам искрен, да. Но тоа беше само моментално размислување. Мислам, си реков себеси „Ако Јуве купува играч кој во суштина ја покрива мојата позиција, тоа значи дека тие не ми веруваат повеќе. Можеби јас ќе заминев ако добиев некоја понуда..“
Легротаље заборавил дека колку појаки играчи има тимот, толку тимот има повеќе шанси за успех. Не може само тој и Киелини да бидат централни дефанзивци, мора да има и други дефанзивци, и ќе играат тие што ќе покажат најголеми перформанси на тренинг и на натпреварите,ама изгледа Легротаље се плаши од конкуренција, ова му е веќе втора ваква слична изјава, само што на првата изјава изјави дека сака да ја заврши кариерата во Јувентус, а на втората јасно кажува дека ако стигнела некоја понуда до него ќе си заминел..Па среќен му пат, ако не знај да се носи со конкуренцијата..