Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Липи изјави дека ке ја разгледа можноста да го повика Амаури за италијанската репрзентација. Вели дека веке 1 година се разговара на таа тема и дека набрзо ке дојде времето кога ке одлучи дали да го повика.

Во истото интервју Липи одби да го коментира последниот испад на Мурињо (во кој рече дека Липи не е интелегентен). Мнгоу мудро изјави дека повеке не сака да разговара за тоа.

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“There is not point, I won’t say anything. I am not talking about Mourinho and what he says,” [/FONT]
- Заврши Липи

На страната на Липи застанаа Спалети, Гатузо, двајца тренери од калчото (не ми текнуваат имињата) и италијанските медиуми - кои истовремено го исмејуваа Мурињо.

Серафино Ингардиа денес напиша:

Фино, нели ?
Во превод на побудалите му се попушта.

И Алесандро Дел Пиеро го искажа своето мислење за предвидувањето на Липи:

Агентот на Григера, Раиола изјави дека желбата на Григера е да остане во Јувентус..
Аман тој Раиола на пола тим му е менаџер.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.606
"I respect Mourinho but at the same time I don't care about him and what he says." - I like it!
Повеќе!
Ариго Саки за Липи изјави:

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular] “Lippi recently said that footballers go on to the pitch not the coaches. I am sad about that because players follow ideas taught to them by coaches.”[/FONT]
Ова му е веќе трета изјава на Ариго Саки поврзана за дебатата меѓу Липи и Мурињо, и тоа во 2 дена.. Ариго Саки за оваа дебата има повеќе зборувано отколку Мурињо и Липи заедно..Освоил 1 Титула во Сериа А со Милан во 90тите, и ја однел Италија во финалето 1994година, и се умислува дека е некој „фактор“ во Италијанскиот фудбал, и за секоја кавга меѓу тренери, играчи излегува со 50 изјави како да сите него го прашуваат за совет...:tapp::tapp::tapp:

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Ариго Саки за Липи изјави:

Ова му е веќе трета изјава на Ариго Саки поврзана за дебатата меѓу Липи и Мурињо, и тоа во 2 дена.. Ариго Саки за оваа дебата има повеќе зборувано отколку Мурињо и Липи заедно..Освоил 1 Титула во Сериа А со Милан во 90тите, и ја однел Италија во финалето 1994година, и се умислува дека е некој „фактор“ во Италијанскиот фудбал, и за секоја кавга меѓу тренери, играчи излегува со 50 изјави како да сите него го прашуваат за совет...:tapp::tapp::tapp:
Љубомората и зависта го прават своето . . .

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.606
Серџо Алмирон во Бари. Официјално
Нека му е со среќа, и баш сакам да си ја врати формата од Емполи, каде заслужено го носеше надимакот „nuovo Veron“..

Љубомората и зависта го прават своето . . .
Толку голем фудбалски „стручњак“ , на клоци беше избркан од Реал Мадрид каде што работеше во 2004та година, каде што работеше како Спортски директор, и уште многу работи поврзани со неговата „стручност“...

"После тоа ќе видиме колку сме добри. Не знам кој ќе го освои Скудетото, би рекол Јувентус, но никогаш не се знае".
Ова се зборовите на Претседателот на Наполи, Де Лауреантис .

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Нека му е со среќа, и баш сакам да си ја врати формата од Емполи, каде заслужено го носеше надимакот „nuovo Veron“..

Толку голем фудбалски „стручњак“ , на клоци беше избркан од Реал Мадрид каде што работеше во 2004та година, каде што работеше како Спортски директор, и уште многу работи поврзани со неговата „стручност“...

Ова се зборовите на Претседателот на Наполи, Де Лауреантис .
готово Де Лауреантис го наебал,Мурињо одма ќе врати

што му е гајле на Мурињо што Липи изјавил,ко којзнае што да напраил

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
готово Де Лауреантис го наебал,Мурињо одма ќе врати

што му е гајле на Мурињо што Липи изјавил,ко којзнае што да напраил
Па тешко, мислам дека ДеЛаурентис можи и вулгарно да го вразуми Му. Само нека врати.
Секако нема тактитки да мисли овај па нема да му смета расправање:wink:

Инаку со среќа на алмирон и му посакувам хеттрик викендов против Шинтер. Колку и да го сакав играчов криво ми е шо не успеа во Јуве :toe:.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.606
Инаку со среќа на алмирон и му посакувам хеттрик викендов против Шинтер. Колку и да го сакав играчов криво ми е шо не успеа во Јуве :toe:.
Пак ќе има шанса да се докаже, зошто и во Бари е како позајмен играч. линк

Таму ќе има поголема слобода во играта отколку во Јуве, Фиорентина па и Монако, каде што имаше поголема конкуренција во средината на теренот, и можеби ќе го крене нивото на формата..

Пинтуричио даде интервју за официјалната веб-страница на Јуве, за Занети вели:

Zanetti’s departure surprised even me. I hope he does well in Florence in 36 matches…He is a person of great quality and here he did great things when he was well. If this choice was made it is because was good for both parties, him and the club, and this is what is most important».
„Продажбата на Занети ме изненади и мене. Јас се надевам дека тој ќе игра убаво во Фиренца во 36 натпревари. Тој е личност со голем квалитет и овде направи многу големи работи кога беше добро. Ако овој избор беше направен бидејќи беше добро за двете страни, тој и клубот, и ова е нешто што е најважно..“

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Со среќа нека му е на Алмирон во Бари, искрено му посакувам да му се врати старата форма од Емполи. Искрено мислев дека ќе успее играчов на почеток кај нас, но се излажав.. Со среќа во натаможната кариера, кај и да го однесе... Нека му почне преродбата во кариерата уште викендов против Интер. :)

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.606
Со среќа нека му е на Алмирон во Бари, искрено му посакувам да му се врати старата форма од Емполи. Искрено мислев дека ќе успее играчов на почеток кај нас, но се излажав.. Со среќа во натаможната кариера, кај и да го однесе... Нека му почне преродбата во кариерата уште викендов против Интер. :)
Па, со оглед на тоа дека Алмирон беше најдобриот играч на Емполи таа сезона, а тогаш Емполи заврши многу високо на Сериа А табелата, од Алмирон се очекуваше да блесне во дресот на Јуве, но не се случи тоа..За неговиоте услуги беа заинтересирани и Интер, Милан и Рома, но играчот замина во Јуве, веројатно бидејќи тогаш имаше најмалку конкуренција во средината на Јуве..

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.606
Фабио Канаваро пред неколку дена имал средба со водачите на фановите на Јувентус, а уште една таква средба се очекува да се оствари денеска.. Канаваро изјави дека склучиле мир со фановите, бидејќи тоа е добро и за тимот...линк

А, на Амаури му се заканувала казна од Федерацијата да не го одигра мечот против Киево, поради црвениот картон што го заработи на пријателскиот натпревар со Виченца, но за среќа Амаури нема да заработи никаква казна..линк

Легротаље повторно негодува зошто Канаваро пристигнал во Јувентус..

"With him and [Giorgio] Chiellini, Juventus are playing with the national team's centre-backs. Did I feel threatened in my role? Well, yes, I would be a liar to deny that."
„Со него и со Киелини, Јуве ќе ги има националните централни стопери. Дали чувствувам закана по мојата позиција? Па, да, ќе бидам лажго ако го демантирам тоа“

На прашањето дали размислувал за својата иднина во Јувентус, Легротаље изјави:

"I will be honest, yes," he said. "But it was only an immediate thought. I mean, I said to myself, 'If Juve buy a player that essentially covers my position, that means they don't believe in me any more.'Maybe I would have left if I had received an offer.
„Да бидам искрен, да. Но тоа беше само моментално размислување. Мислам, си реков себеси „Ако Јуве купува играч кој во суштина ја покрива мојата позиција, тоа значи дека тие не ми веруваат повеќе. Можеби јас ќе заминев ако добиев некоја понуда..“

Легротаље заборавил дека колку појаки играчи има тимот, толку тимот има повеќе шанси за успех. Не може само тој и Киелини да бидат централни дефанзивци, мора да има и други дефанзивци, и ќе играат тие што ќе покажат најголеми перформанси на тренинг и на натпреварите,ама изгледа Легротаље се плаши од конкуренција, ова му е веќе втора ваква слична изјава, само што на првата изјава изјави дека сака да ја заврши кариерата во Јувентус, а на втората јасно кажува дека ако стигнела некоја понуда до него ќе си заминел..Па среќен му пат, ако не знај да се носи со конкуренцијата..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom