Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Тонињо Черезо, легендарниот Бразилец кој своевремено играше во Рома изјави дека Сериа А е одлично првенство за Бразилците и потврди дека Јуве направи добра работа што ги ангажираше Диего и Мело, а Амаури го нарече "phenomenon", и изјави дека Јуве го има најјакиот Бразилец во својот состав, Амаури..

За Диего изјави дека тој ќе ја усоврши уште повеќе својата игра во Јувентус, а Мело го нарече комплетен среден играч со одлично чувство за простор..линк

Агентот на Трезеге изјави дека зборувал со Директорот на Рома, Даниеле Праде за ангажман на Давид Трезеге..линк

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Како што прочитав на Векиасињора новиот стадион на Јуве можеби ќе се вика Sony Ericsson Arena ... како што знаеме пред извесно време јапонско-шведскиот производител на телефони стана еден од многуте спонзори на Јуве.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
прва прес-конференција на Канаваро http://translate.google.com/translate?u=http://www.tuttosport.com/calcio/calciomercato/2009/07/20-34262/Blanc+esce+allo+scoperto%3A+%C2%ABLa+Juve+vuole+Caceres%C2%BB&sl=it&tl=en&hl=en&ie=UTF-8

"Three years ago I was the first who wanted to stay at Juve because I was good, then we left Blanc with great clarity that my assignment was easy and I went abroad '. Just to the company, just for him
Еве го и на Македонски неговото интервју:

Капитенот на Аѕурите денес одржа прес-конференција, прва откако ова лето се врати во редовите на Бјанконерите. “Го открив тимскиот дух и културата на работа што ја оставив пред три години кога заминав од клубот.” – рече Канаваро.
Голем дел од фановите на Јуве го сметаат дефанзивецот за предавник откако по Калчополи скандалот тој се пресели во Реал Мадрид, но Канаваро се обиде да ја објасни причината за неговото заминување.
“Пред три години јас бев првиот кој сакаше да остане бидејќи се чуствував добро, но потоа по разговорот со Блан одлучивме дека мојата продажба е правилно решение и јас заминав во странство ”
“Дали сум се вратил за пари? Прашајте ги Секо и Блан. Кога тие ме контактираа јас им кажав едно; зборувајте со мојот агент за економските прашањата, мене ме интересира само враќање во Јуве.”
“И јас се вратив да победувам.”

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Еве го и на Македонски неговото интервју:
Треба да му се даде подршка на човеков. Од мене има целосна. Штета што некои "навивачи" на Јуве не го прифаќаат Канаваро.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Треба да му се даде подршка на човеков. Од мене има целосна. Штета што некои "навивачи" на Јуве не го прифаќаат Канаваро.
abe i jas sumpodrzuvac i tii uste nekoj a so da recime za zambrota ibra ..... so ojdoa vo najlutite rivali:nerv:a canavaro sepak uste togas vikase eden den ke se vratam vo juve poso mn go sakam .... isepak sevrati i se nadevam deka kesevrati vo najdobro svetlo onakov kakov so besepred da zamine od juve vo real .....

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Тонињо Черезо, легендарниот Бразилец кој своевремено играше во Рома изјави дека Сериа А е одлично првенство за Бразилците и потврди дека Јуве направи добра работа што ги ангажираше Диего и Мело, а Амаури го нарече "phenomenon", и изјави дека Јуве го има најјакиот Бразилец во својот состав, Амаури..

За Диего изјави дека тој ќе ја усоврши уште повеќе својата игра во Јувентус, а Мело го нарече комплетен среден играч со одлично чувство за простор..линк

Агентот на Трезеге изјави дека зборувал со Директорот на Рома, Даниеле Праде за ангажман на Давид Трезеге..линк

колку добро би ни дошол Трезеге во тимот, на Рома и треба играч кој претставува машина за голови, а јас тоа го гледам во Давид:smir:

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
[/B]

колку добро би ни дошол Трезеге во тимот, на Рома и треба играч кој претставува машина за голови, а јас тоа го гледам во Давид:smir:
само што Трезеге ако иде нема да иде у клуб од Италија

http://www.goal.com/en/news/2466/goalcom-50/2009/07/20/1386431/goalcom-50-felipe-melo-23

Goal.com 50: Felipe Melo (23) ,добро е,Мело ќе кине:)

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Parla Conte: «Juve da scudetto. Ferrara, uomo giusto»

Секоја чест на Al Capitano Антонио Конте..Џентлменска изјава со која докажа дека покрај тоа што е голем шампион, тој е со благородна душа и дека е роден бјанконеро..Иако, не беше назначен за тренер на Јувентус, да беа други на неговото место, ќе бараа изговори, ќе обвинуваа некого, ќе негодуваа, а Фантантонио Конте изјави дека Чиро Ферара е правиот човек за да му го врати на Јувентус скудетото..Исто така ја пофали Управата за купувањето на новите играчи ова лето, и верува во способностите на Џовинко и на Маркизио..

Браво за Антонио Конте..Се гледа дека го сака Јувентус со целото свое срце, дека иако некои одлуки можеби не се како сака тој сепак, сепак не го напаѓа Јувентус..

GRANDE BIANCONERO!!IL CAPITANO!!

Член од
10 јануари 2008
Мислења
723
Поени од реакции
24
a be kaj mozam da najdam link da go vidam prezentacijata na sostavot na Juventus ....??

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Според ТутоЈуве, во трката за Касерас од Барселона може да се приклучи и Фиорентина..

Чиро Ферара изјави дека е презадоволен од перформансите на Јуве прикажани во Пинцоло..линк

А Јуве утре вечер игра подготвителен натпревар против Виченца, а Диего и Сисоко повторно ќе бидат надовор од тимот (за Диего не е 100% потврдено)..Се очекува деновице да се опорават од ситните повреди..Сисоко пак почувствувал болка на левото стапало, повреда која го оддалечи од терените 2 месеци и повеќе, но на официјалната страна пишува дека во наредните неколку дена ќе биде фит.

Со Диего мислам дека повеќе од претпазливост се чува, и најверојатно утре ќе се знае дали ќе настапи на подготвителниот натпревар против Виченца..

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
[/b]

Момци јас се вратив:vozbud:
Вие само надевајте се :pos2: Уште колку ке ви течат солзите од Трезеге:pos2:

Интересна изјава на Блан:vozbud:
"Da budem iskren, Gorsso nas ne zanima. On je pod ugovorom do juna 2012. godine i više nije slobodan kao što je bio Fabio Cannavaro. Ne mislite li da je to dobra investicija, potpisati 32-godišnjaka koji ima otkupnu klauzulu", završio je Blanc.

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Андре Сантос, левиот бек на Бразил, играчот кој што се шпекулираше дека Јувентус и Милан се заинтересирани, дури некои медиуми веќе и го донесоа во Торино, денеска потпиша за Фенербахче.

Линк!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
"Da budem iskren, Gorsso nas ne zanima. On je pod ugovorom do juna 2012. Godine i više nije slobodan kao što je bio Fabio Cannavaro. Ne mislite li da je to dobra investicija, potpisati 32-godišnjaka koji ima otkupnu klauzulu", završio je Blanc.
И во право е..Можеби Гросо ќе донесеше стабилност во тимот, но клаузулата била 10 милиони, што е многу за играч кој веќе наполнил 32 години..

Андре Сантос, левиот бек на Бразил, играчот кој што се шпекулираше дека Јувентус и Милан се заинтересирани, дури некои медиуми веќе и го донесоа во Торино, денеска потпиша за Фенербахче.

Линк!
Изгледа дека Р.Карлос му има влијаено врз одлукатa..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom