- Член од
- 21 август 2008
- Мислења
- 5.204
- Поени од реакции
- 953
da ve potsetam na edna majstorija na momo sissoko
Еве го и на Македонски неговото интервју:прва прес-конференција на Канаваро http://translate.google.com/translate?u=http://www.tuttosport.com/calcio/calciomercato/2009/07/20-34262/Blanc+esce+allo+scoperto%3A+%C2%ABLa+Juve+vuole+Caceres%C2%BB&sl=it&tl=en&hl=en&ie=UTF-8
"Three years ago I was the first who wanted to stay at Juve because I was good, then we left Blanc with great clarity that my assignment was easy and I went abroad '. Just to the company, just for him
Капитенот на Аѕурите денес одржа прес-конференција, прва откако ова лето се врати во редовите на Бјанконерите. “Го открив тимскиот дух и културата на работа што ја оставив пред три години кога заминав од клубот.” – рече Канаваро.
Голем дел од фановите на Јуве го сметаат дефанзивецот за предавник откако по Калчополи скандалот тој се пресели во Реал Мадрид, но Канаваро се обиде да ја објасни причината за неговото заминување.
“Пред три години јас бев првиот кој сакаше да остане бидејќи се чуствував добро, но потоа по разговорот со Блан одлучивме дека мојата продажба е правилно решение и јас заминав во странство ”
“Дали сум се вратил за пари? Прашајте ги Секо и Блан. Кога тие ме контактираа јас им кажав едно; зборувајте со мојот агент за економските прашањата, мене ме интересира само враќање во Јуве.”
“И јас се вратив да победувам.”
Треба да му се даде подршка на човеков. Од мене има целосна. Штета што некои "навивачи" на Јуве не го прифаќаат Канаваро.Еве го и на Македонски неговото интервју:
abe i jas sumpodrzuvac i tii uste nekoj a so da recime za zambrota ibra ..... so ojdoa vo najlutite rivali:nerv:a canavaro sepak uste togas vikase eden den ke se vratam vo juve poso mn go sakam .... isepak sevrati i se nadevam deka kesevrati vo najdobro svetlo onakov kakov so besepred da zamine od juve vo real .....Треба да му се даде подршка на човеков. Од мене има целосна. Штета што некои "навивачи" на Јуве не го прифаќаат Канаваро.
Тонињо Черезо, легендарниот Бразилец кој своевремено играше во Рома изјави дека Сериа А е одлично првенство за Бразилците и потврди дека Јуве направи добра работа што ги ангажираше Диего и Мело, а Амаури го нарече "phenomenon", и изјави дека Јуве го има најјакиот Бразилец во својот состав, Амаури..
За Диего изјави дека тој ќе ја усоврши уште повеќе својата игра во Јувентус, а Мело го нарече комплетен среден играч со одлично чувство за простор..линк
Агентот на Трезеге изјави дека зборувал со Директорот на Рома, Даниеле Праде за ангажман на Давид Трезеге..линк
само што Трезеге ако иде нема да иде у клуб од Италија[/B]
колку добро би ни дошол Трезеге во тимот, на Рома и треба играч кој претставува машина за голови, а јас тоа го гледам во Давид:smir:
Момци јас се вратив[/b]
колку добро би ни дошол Трезеге во тимот, на Рома и треба играч кој претставува машина за голови, а јас тоа го гледам во Давид:smir:
"Da budem iskren, Gorsso nas ne zanima. On je pod ugovorom do juna 2012. godine i više nije slobodan kao što je bio Fabio Cannavaro. Ne mislite li da je to dobra investicija, potpisati 32-godišnjaka koji ima otkupnu klauzulu", završio je Blanc.
И во право е..Можеби Гросо ќе донесеше стабилност во тимот, но клаузулата била 10 милиони, што е многу за играч кој веќе наполнил 32 години.."Da budem iskren, Gorsso nas ne zanima. On je pod ugovorom do juna 2012. Godine i više nije slobodan kao što je bio Fabio Cannavaro. Ne mislite li da je to dobra investicija, potpisati 32-godišnjaka koji ima otkupnu klauzulu", završio je Blanc.
Изгледа дека Р.Карлос му има влијаено врз одлукатa..Андре Сантос, левиот бек на Бразил, играчот кој што се шпекулираше дека Јувентус и Милан се заинтересирани, дури некои медиуми веќе и го донесоа во Торино, денеска потпиша за Фенербахче.
Линк!