Коболи Џиљи: Потребно е да продаваме пред да го ангажираме Касерес
Претседателот на Јувентус, Џовани Коболи Џиљи вели дека тие најпрво мораат да продаваат за да соберат финансиски средства за ангажман на Мартин Касерес
Агентот на Мартин Касерес потврди дека екипата на Јувентус е заинтересирана за услугите на неговиот клиент и дека дефанзивецот е подготвен да се пресели во Торино.
Вчера генералниот директор на Јуве, Жан Клод Блан потврди дека тие ќе се обидат да го ангажираат Касерес, а денес истото го потврди и претседателот Џовани Коболи Џиљи кој додаде дека Бјанконерите најпрво ќе треба да продаваат.
“Јувентус во моментов цели кон продажба на некои фудбалери.” – рече Коболо Џиљи. “Потребно е да собереме финансиски средства кој потоа ќе ги инвестираме во нови фудбалери.”
“Доколку го продадеме Поулсен ќе се обидеме да го ангажираме Касерес за кого сме заинересирани.”
“Која е вистината во трампата помеѓу Одо и Трезеге? Тоа јас го имам прочитано само во весниците.”
“Задоволен сум од досегашната работа на Алесио Секо и Жан Клод Блан и играчите кои го засилија Јувентус.”
Запрашан дали Интер без Ибрахимович ќе биде ослабен, Коболи рече: “Јас се согласувам со Блран, заинтересиран сум само како Јуве ќе се засили, за другото сум заинтересиран многу мал
Денес во 17:00 играме пријателски натпревар со Виченца. Најверојатно ќе излеземе со овој состав
Buffon
Zebina Chiellini Cannavaro Molinaro
Marchisio
Poulsen Tiago
Camoranesi
Iaquinta Trezeguet
Ќе биде интересно да се види дебито на Канаваро.