Владата за статуите одвоила 8 милиони евра?!

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Сум те прашал 10пати дали се согласуваш со трошење буџетски пари или 8мил евра за статуи во ситуација кога народот гладува и е невработен?Или ќе се согласиш дека тие 8мил евра или 6мил евра од нив ќе им го решеа статусот на стечајците?

Сум те прашал 10пати дали се согласуваш со трошење буџетски пари или 8мил евра за статуи во ситуација кога народот гладува и е невработен?Или ќе се согласиш дека тие 8мил евра или 6мил евра од нив ќе им го решеа статусот на стечајците?
Гладуваш... а интернет имаш. Каква е оваа ситуација?

парите за статуите се одамна оделени, а тоа што народот гладува е најмалку крива оваа влада
сдс ги крадеше стечајците ги однесе во стечај за да може сега кога не е на власт да манипулира и да ги користи за политички цели
овие работи нека ти бидат јасни
одмори малку после пак ќе спамираш
а тоа кој колку се согласува еве сега идат избори па ќе си кажи народот

Кога би ги распределиле по глава на жител овие 8 милиони секој би добил нешто помалце од 4 евра.

По еден сендвич со плескавица и литро кокакола.

Кога би ги распределиле по глава на жител овие 8 милиони секој би добил нешто помалце од 4 евра.

Да, но без статуи не се може, нема шанси. Статуите се најбитно нешто, па колку и да чинат.

prvo toj ne e narod....narod ne e na internet....toj e samo BOREC za narodna PRAVDINA....kako i site nie ovde...jadaci na burek.....:)
vicot e vo toa sto NARODNATA PRAVDINA e trodimenzionalna rabota...pa moze da se gleda od razlicni pravci, a so toa da se ima POTPOLNO RAZLICNA slika, zavisno...koj od kade ja gleda...:)

okolu spomenikot na Aleksandar...od 30 metra...ne mi e jasno vo koj vek ova prerodbenicive ziveat???...pa modernite tehnologii ovozmozuvaat spomenici i od po 200 metra... NA NADUVUVANJE...em se evtini , em se prakticni...EM SE GOOOLEMII..:), a koga ti preci za miting na primer...samo go pakuvas...
806865215_22ae5a5dde.jpg

Bukefal e tuka..da se dodade i Aleksandar ne e ic priblem , a verojatno cenata bi bila BAGATELNA...:)

Да, но без статуи не се може, нема шанси. Статуите се најбитно нешто, па колку и да чинат.
Во твојот дом дали си без една уметничка слика или без украс? Се може без нив, но дали си?

A sto koga ovie 8 milioni bi se dale na site onie sto sekoj den proveruvaat na svoja ziro smetka ili da se nadevaat na SMS poraki dali se sobrale dovolno pari za da ispratat nekogo na lekuvanje.
Kolku covecki zivoti bi se spasile vo toj slucaj.

Ne mozes taka da remiziras,ima prioriteti i PRIORITETI.

Ajde da napravime peticija do Grujo neka se stavat ovie 8 milioni evra vo poseben fond za gorespomenative.

Дадов адекватен пример на оние “гладните“, само да проценат колку би се најале.

Постои буџет и постојат министерства на кои им е распределен тој буџет.

Не велам дека 8 милиони се малку пари, како за обичен човек, меѓутоа да се поти 24/7 муда за работи кои се прават еднаш и стојат десетици години е смешно.
Парите споредено пропорционално со векот на траење на овие споменици и нивната симболика која ќе го одбележува градот е непроценлива.

Можам да се присетам на коментари, како тоа немаме доволно историски обележја, немаме споменици, нема каде да оддадеме почит на нашите великани, а кога некој се нафатил да ги прави, тогаш маваме контра.

Таков ни е менталитетот, негативност и само негативност, што и да се прави, само за плукање и “експертизи“ од ракав сме шампиони.

Во твојот дом дали си без една уметничка слика или без украс? Се може без нив, но дали си?

Постојано им викаш во твојот дом имаш па зошто да не и ваму. Ај вака да те прашам ти останале 2000 денари за цела недела. Ќе одбереш да си купиш некоја првокласна слика за тие пари и ќе гладуваш неделата или ќекупиш нешто корисно да преживееш? Примеров не е нешто посебно сеа не ми текнува во моментов нешто друго ама таква е и ситуацијата. Дојдени сме до таква состојба што денес сите имаме проблеми и никој не застанува да ѕвери по споменици. Еве пример кај може да се искористеа овие пари. На 28 февруари одржува хуманитарен концерт за да се опремат домови за луѓе што стварно им требаат. Наместо тие пари да се дадат за нив ние ќе ставаме статуи, а за тие што им требаат тоа народот ќе даде други пари.

Постојано им викаш во твојот дом имаш па зошто да не и ваму. Ај вака да те прашам ти останале 2000 денари за цела недела. Ќе одбереш да си купиш некоја првокласна слика за тие пари и ќе гладуваш неделата или ќекупиш нешто корисно да преживееш? Примеров не е нешто посебно сеа не ми текнува во моментов нешто друго ама таква е и ситуацијата. Дојдени сме до таква состојба што денес сите имаме проблеми и никој не застанува да ѕвери по споменици. Еве пример кај може да се искористеа овие пари. На 28 февруари одржува хуманитарен концерт за да се опремат домови за луѓе што стварно им требаат. Наместо тие пари да се дадат за нив ние ќе ставаме статуи, а за тие што им требаат тоа народот ќе даде други пари.
А само 8 милиони евра има буџетот на РМ? :tapp:
Компарацијата не ти држи вода.
Пак за домот ќе кажам, немате распределби вие дома фамилијата или сите пари само за јадење ги давате?! Облека треба, друго треба. Епа и на државава и треба облека, во случајов монументи, обележја, знамиња.

А само 8 милиони евра има буџетот на РМ? :tapp:
Компарацијата не ти држи вода.
Пак за домот ќе кажам, немате распределби вие дома фамилијата или сите пари само за јадење ги давате?! Облека треба, друго треба. Епа и на државава и треба облека, во случајов монументи, обележја, знамиња.

Приоритети дечко...
У секоја куќа имаш приоритети...Ако немаш за јадење дома сигурно дека нема да купуваш нови патики или нови цвикери за претстојното лето...

Види кои се нашите приоритети, види кои све срања се дешаваат со стечајци кои се без пари, протести на разни синдикати, и мал милион други проблеми кои веќе подолго време се на листа на чекање и кои да не кажам али треба итно да се решат, а после види од друга страна кој ќе биде бенефитот со тоа што ќе иаме шмизли ,мачки, џукели итн. ...

Не знам со овој проект колку коњи се планираат, ама ако се скрати на коњи може да се заштедат 1-2 милион евра.

Види кои се нашите приоритети, види кои све срања се дешаваат со стечајци кои се без пари, протести на разни синдикати, и мал милион други проблеми кои веќе подолго време се на листа на чекање и кои да не кажам али треба итно да се решат, а после види од друга страна кој ќе биде бенефитот со тоа што ќе иаме шмизли ,мачки, џукели итн. ...
Тоа е само едната страна на медалот.
Втората,за која што јас сум многу пољут,
е дека некој са села ме прави мутав и ме убедуе дека она кич тенекиине што ги распослал без никаков ред по плоштадон и улица Македонија (ко од камион на некој патувачки циркус да им испаднале) вредат 8 милиони.

НЕ,не вредат.
Тачка,запирка, молим пријатно.

Третата...
ми вика у Италија ги праиме.
(ме потсеќа на онаа подвижна несреќа,директорот на ТВ Палма у времето на Милошевиќ)
Не пробуј мене да ме моташ!!!
У Македонија (а и на Балкан)...
у нула време јас имам РЕЛЕВАНТНА информација,со доказ дека е така.
Тоа шлакутарниците ги прават у ФАС,а ФАС не е Италија.

Четвртата...
уметнички имаат вредност -500 !
Ружни се ко брод товарни у.п.м.
(- 500 значи дека треба да платиш за некој да ги однесе).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom