- Член од
- 1 ноември 2008
- Мислења
- 7.396
- Поени од реакции
- 1.880
Ај сега да не почнуваме оф топици,ни имало ни ќе има,џабе го браниш Груевски за 8мил евра за аграрни споменици.
ти почнуваш со оф топици јас само ти ги побивам :wink:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај сега да не почнуваме оф топици,ни имало ни ќе има,џабе го браниш Груевски за 8мил евра за аграрни споменици.
Гладуваш... а интернет имаш. Каква е оваа ситуација?Сум те прашал 10пати дали се согласуваш со трошење буџетски пари или 8мил евра за статуи во ситуација кога народот гладува и е невработен?Или ќе се согласиш дека тие 8мил евра или 6мил евра од нив ќе им го решеа статусот на стечајците?
Сум те прашал 10пати дали се согласуваш со трошење буџетски пари или 8мил евра за статуи во ситуација кога народот гладува и е невработен?Или ќе се согласиш дека тие 8мил евра или 6мил евра од нив ќе им го решеа статусот на стечајците?
Гладуваш... а интернет имаш. Каква е оваа ситуација?
Кога би ги распределиле по глава на жител овие 8 милиони секој би добил нешто помалце од 4 евра.
По еден сендвич со плескавица и литро кокакола.
Гладуваш... а интернет имаш. Каква е оваа ситуација?
Во твојот дом дали си без една уметничка слика или без украс? Се може без нив, но дали си?Да, но без статуи не се може, нема шанси. Статуите се најбитно нешто, па колку и да чинат.
Кога би ги распределиле по глава на жител овие 8 милиони секој би добил нешто помалце од 4 евра.
По еден сендвич со плескавица и литро кокакола.
Во твојот дом дали си без една уметничка слика или без украс? Се може без нив, но дали си?
А само 8 милиони евра има буџетот на РМ?Постојано им викаш во твојот дом имаш па зошто да не и ваму. Ај вака да те прашам ти останале 2000 денари за цела недела. Ќе одбереш да си купиш некоја првокласна слика за тие пари и ќе гладуваш неделата или ќекупиш нешто корисно да преживееш? Примеров не е нешто посебно сеа не ми текнува во моментов нешто друго ама таква е и ситуацијата. Дојдени сме до таква состојба што денес сите имаме проблеми и никој не застанува да ѕвери по споменици. Еве пример кај може да се искористеа овие пари. На 28 февруари одржува хуманитарен концерт за да се опремат домови за луѓе што стварно им требаат. Наместо тие пари да се дадат за нив ние ќе ставаме статуи, а за тие што им требаат тоа народот ќе даде други пари.
А само 8 милиони евра има буџетот на РМ?![]()
Компарацијата не ти држи вода.
Пак за домот ќе кажам, немате распределби вие дома фамилијата или сите пари само за јадење ги давате?! Облека треба, друго треба. Епа и на државава и треба облека, во случајов монументи, обележја, знамиња.
Тоа е само едната страна на медалот.Види кои се нашите приоритети, види кои све срања се дешаваат со стечајци кои се без пари, протести на разни синдикати, и мал милион други проблеми кои веќе подолго време се на листа на чекање и кои да не кажам али треба итно да се решат, а после види од друга страна кој ќе биде бенефитот со тоа што ќе иаме шмизли ,мачки, џукели итн. ...